I landet där beslutsfattarna sätter makten främst är allt möjligt

Det politiska spelet för gallerierna som de senaste veckorna stått i fokus börjar gå mot sitt slut och i dag meddelade Stefan Löfvén att han tackade nej till extraval samt sedermera räddade kvar Miljöpartiet som Socialdemokraterna gjort sig beroende av, vilket innebär att han formellt avgår och det blir talmansrundor.

Många hoppas nu på att den ryggradslöse Moderatledaren Ulf Kristersson ska axla makten, men det är tveksamt om han överhuvudtaget lämnat Reinfeldts skugga och vilka förbättringar han skulle kunna tillföra med tanke på hur partiet agerat i viktiga frågor det senaste året – dessutom saknar han majoritet utan SD som i sin tur inte tolereras varken av C eller V så den balansgången blir svår.

Stefan Löfvén har dock inte alla odds emot sig och kan mycket väl återträda som statsminister eftersom han förutom MP:s stöd även har inlett en relation med det makthungrande Centerpartiet som likt en kappvändare anpassar sig efter alla möjliga scenarion som kan ge dem en plats vid köttgrytorna. Löfvén gjorde sig förvisso ovän med V när han i sitt tal gav dem skulden för den uppkomna krisen, men eftersom Dadgostar tydligt deklarerat att V aldrig kommer samarbeta med SD och gärna ser att Löfvén kommer tillbaka som stormogul är dörren inte helt stängd.

Efter Löfvéns besked tror nu flera statsvetare att Centerpartiets impopulära partiledare Annie Lööf kommer stå som statsminister när talmansrundorna är över eftersom hon ”tolereras” av riksdagspartier från båda sidor av politikerskalan. Vad svenska folket tycker och vad som vore bäst för Sverige är så klart helt ointressant när det handlar om att hålla sig kvar vid makten, så det är säkert ett möjligt scenario och både Löfvén respektive Kristersson har för övrigt flörtat med Annie de senaste dagarna.

I och för sig vore det inte så dumt eftersom medborgarna då kan se svart på vitt att våra styrande politikers syn på att ta ansvar för landet enbart handlar om att gynna dem själva, men inte ens ett sådant uppenbart svek som att kröna en av våra mest avskydda politiker till statsminister kommer att få den lallande fårskocken att vakna upp och inse att nyckeln till förändring ligger hos oss själva, så vi fortsätter vår golgatavandring ytterligare en period.

#onlyinsweden

Bildkälla: Fria Tider

5 reaktioner till “I landet där beslutsfattarna sätter makten främst är allt möjligt

 1. MP har väl förbjudit extraval med tanke på opinionssiffrorna…
  Lööfskan som statsminister… Då kan vi lika bra hänga ner skylten.
  PK-adeln är helt enkelt inte intresserade av folkviljan.

  Gillad av 3 personer

 2. Tänk lite längre. Hur kompetent är Lööf att reda ut landets pågående katastrof. Noll och inget. Blir hon statsminister kommer hon att göra bort sig så fatalt att det öppnar för att kasta ut hela partier vid nästa reguljära val nästa år.

  Gilla

  1. Lööf och C vill förvärra allt som skapar elände. ”Framåt”, betyder ännu mera elände, inte mindre. Lööf och C vill ha in ännu fler icke-barn, icke-flyktingar, terrorister, hedersmördare, kvinnoförtryckare, våldtäktsmän och sekterister. Men detta klandervärda C-gäng är tyvärr inte ensamma om sin psykopati i utbyte mot pengar från de som profiterar på eländet. Storföretagen och de största psykopat-politikerna träffas på hemliga möten på Bilderberggruppen, där de korrumperar och korrumperar sig. Alla som träffas där borde, i min mening, avrättas. Tanken på storföretag som mutar ledande politiker i världen, och skapar elände för folken i världen, är extremt förargelseväckande.

   Gilla

 3. Det är så motbjudande att A.Lööf är i sådant fokus nu i svensk politik – hon borde inte tillåtas ha denna rollen då hon senaste åren drivit på och fått igenom NGL nya gymnasielagen och dessutom
  medlem i Trilaterala Kommissionen – denna lömska globalist–klubb med de allra ”viktigaste” personerna i världen – deltagit i Bilderberg möte innan valet 2018 – en annan globalist-klubb med inte sällan samma ”viktiga” personer.
  Om vi hade riktiga journalister borde hon ställas ordentligt mot väggen – så många chanser de har och har haft de senaste åren – ingen hänsyn ska tas!!

  Gillad av 1 person

  1. Om du är en ordentlig journalist, som t.ex. Julian Assange, d.v.s. undersöker läckt material och publicerar det, till krigsförbrytarnas och de korrumperades stora förtret, så arbetar du sannolikt inte på de redaktioner som ägs av de som är krigsförbrytare och korrumperar politikerna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s