Sverige är på dekis men den kostsamma migrationen ska fortsätta till vilket pris som helst

Efter 9 timmar på Liseberg är man ganska mör och i dag orkar jag inte gå igenom nyhetsflödet, men noterar indignerat att regeringen enligt plan fick igenom sin nya kontroversiella migrationslagtiftning som redan ska börja gälla den 20 juli. Detta innebär att vi kommer öka på invandringen ytterligare eftersom det med den nya lagstiftningen blir möjligt att bevilja uppehållstillstånd på grund av anknytning till en person som har tidsbegränsat uppehållstillstånd samtidigt som en vuxen person som har vistats i Sverige med uppehållstillstånd och under tiden fått en särskild anknytning till Sverige också ska kunna beviljas uppehållstillstånd om omständigheterna är ”särskilt ömmande” – det vill säga gräddfil för exempelvis de ensamkommande afghanerna som tidigare saknat legala skyddsskäl.

Bedrövligt att vi har så många välbetalda riksdagsledamöter som inte klarar av att använda sitt sunda förnuft, utan hellre styrs av känslor utan en tanke på vem som ska betala! Ulf Kristerssons konstaterande vid sitt tal under misstroendeomröstningen i riksdagen i går om att vi har 675.000 utrikes födda i arbetsför ålder som lever på bidrag, verkar inte heller ha nått igenom makthavarnas filterbubblor.

Det krävs inga större matematiska kunskaper för att inse att kalkylen inte håller och att fortsätta med en generös asylpolitik är som att gräva sim egen grav. Men det är humant, solidariskt och politiskt korrekt så självklart ska vi fortsätta öppna våra hjärtan – kosta vad det kosta vill!

#onlyinsweden

#vibetalar

Bildkälla: Fria Tider

27 reaktioner till “Sverige är på dekis men den kostsamma migrationen ska fortsätta till vilket pris som helst

 1. Ja det är bedrövligt med alla dessa kryphål och total brist på konsekvenser! Men de är så godhjärtade!! Blir så trött på denna falska godhetspolitik!! Hur orkar du skriva så mycket!! Bra jobbat anyway!! Curt Gson

  Curt Gustafsson SD-ledamot i Kalmar kommunfullmäktige, Socialnämnden Södermöres KDN Kalmar Science Park. Nämndeman i Kalmar tingsrätt.

  Gillad av 1 person

   1. Får inte vara sant, kan bara inte 😳😱
    Värsta skräckscenariot. Har de rödgröna bestämt sig för att utplåna Sverie som nation?

    Gillad av 1 person

 2. Får inte vara sant, kan bara inte 😳😱
  Värsta skräckscenariot. Har de rödgröna bestämt sig för att utplåna Sverie som nation?

  Gilla

 3. ”Ulf Kristerssons konstaterande vid sitt tal under misstroendeomröstningen i riksdagen i går om att vi har 675.000 utrikes födda i arbetsför ålder som lever på bidrag”

  De är betydligt värre än så.

  Enligt SCB:s statistik för 2019 så ser det ut så här på en befolkning som då var 10 230 989 personer.
  20-64 år, ej i arbete: 1 659 492. I arbete: 4 199 000.
  Med i arbete menas att personerna kan försörja sig på arbetet. De som har sysselsättning räknas inte vara i arbete eftersom detta bekostas av bidrag i olika former.

  Tilläggas kan att Sveriges befolkning hade ökat till 10 380 245 personer november 2020 enligt preliminär statistik från SCB. En ökning med i runda tal 150 000 personer. Med tanke på den rådande pandemin och befolkningsökningen så är det mycket troligt att än färre av befolkningen befinner sig i arbete. Detta kan aldrig vara hållbart vare sig på kort eller lång sikt.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag tror att vi måste införa medborgarlön för alla. Det finns ju snart inga arbeten kvar. Det är inte rimligt och långsiktigt hållbart att helautomatiserade tillverkningsindustier inte genererar skatt på arbete. Robotorna måste beskattas så får vi alla ett behagligt liv. Vi blir fler och jobben blir färre och arbetslösheten har på sikt inget med invandring att göra. Jag ser för egen del fram emot medborgarlön.

   Gilla

   1. Det verkar ju vara en sund analys…
    Färre arbetstillfälle och allt fler lågutbildade invånare där allt utom det sista påverkar arbetslösheten.
    Arma Sverige.

    Gilla

   2. Sickna dumheter. Har man inget jobb när man är vuxen så saknar livet mening. Några måste jobba för att få ett samhälle att fungera. Varför dessa skulle acceptera att försörja mängder av friska vuxna som inte jobbar är obegripligt. Men visst, då kommer nog förslag på att begränsa antalet människor. Liksom en viss filur gjorde i ett land söder om oss för 90 år sedan. Blev det bra?

    Gilla

   3. Arbetslösheten har absolut med invandringen att göra. Att importera outbildade personer som inte har för avsikt att jobba utan endast ankommit landet för att leva på bidrag spär förstås på arbetslösheten. Ser man inte det så är det för att man inte vill se det.

    Medborgarlön? Kan det bli mer fel? Att öka beskattningen på industrin innebär i slutändan att de flyttar tillverkningen till något annat land och den inhemska arbetslösheten blir än värre. Det finns alltid en gräns hur mycket skatt som kan tas ut innan ökad beskattningen ger mindre intäkter till staten.

    Gillad av 1 person

   4. @uppstigersolen
    För vissa så kan säkert arbetet vara en del av livets mening om arbetet är intressant och stimulerande. För många är det säkert tvärtom. Det kan vara ett nödvändigt ont för att få in de slantar som behövs för livets nödtorft. Jobbet kan vara tråkigt och enformigt och föga stimulerande. Visst kan man utbilda sig och på så sätt skaffa sig ett bättre betalt jobb, som man trivs bättre med.

    Jag är själv ett exempel på just det. Mitt första jobb var skitigt, bullrigt och dåligt betalt. Fick efter några år möjlighet att vidareutbilda mig, med full lön dessutom. Tog tjänstledigt i tre år och när utbildningen var över sökte och fick jag nytt jobb. Arbetade med det som jag var intresserad av och trivdes till en början rätt väl. Efter 18 år med samma jobb så stod arbetet mig upp i halsen. Det var inte roligt längre. Som en skänk från ovan så lade företaget ner verksamheten och jag blev arbetslös. Vilken befrielse! Ja det kändes faktiskt så, där och då.

    Efter ett års arbetslöshet så visste jag vad jag ville göra framöver. Lyckades bli anställd på korttidskontrakt om 6 månader i stöten. För att få fast anställning krävdes studier på högskola. Eftersom jag trivdes med arbetsuppgifterna så blev det förstås högskolestudier och därefter fast anställning. Men det roliga har alltid ett slut. Efter 14 år så var det roliga och trevliga arbetet varken roligt, trevligt eller stimulerande längre. Det kändes mest som en belastning som tärde på välbefinnandet och psyket och inte gav livet någon mening alls.

    Jag hade lyckats skrapa ihop lite ”dra åt helvete pengar” så jag sade upp mig och valde att pensionera mig vid 62 års ålder. Det har jag aldrig ångrat. Nu var jag äntligen fri och kunde ägna mig åt vad jag ville och önskade och detta helt på mina egna villkor. Med detta vill jag ha sagt att bara för att man inte jobbar så saknar förstås inte livet mening. Åtminstone inte för mig.

    Gillad av 1 person

   5. Det är så pinsamt att behöva vara övertydlig men här är det av nöden tvunget. Det går inte att tala i termer av arbetslöshet när det är strukturomvandlingar på arbetsmarknaden och jobb försvinner. Arbetsmarknaden förändras just nu rekordsnabbt och AI tar äver även ganska avancerade arbeten som tex att köra fordon. Redan nu pågår test med förarlösa fordon och en hel yrkeskategori kommer att bli arbetslösa. Uppstigersolen och Håkan Spångberg verkar tillhöra en generation där det gick gå till Lokalföreningen och börja som sopare. Jag tror ärligt talat att vare sig Håkan eller Uppstigersolen gjort många produktiva timmar i sina resp liv. Som en tydligare förklaring till vad jag menar med att invandring på sikt har lite med arbetslöshet att göra så vill jag fråga er ifall ni tycker att arbetslösheten är hög bland koleldarna på ångloken? Nä Just det,sådana arbeten har försvunnit och det går inte att tala i termer av arbetslöshet här precis som man inte kan beskriva det som sker just nu som arbetslöshet. Många jobb försvinner och återkommer aldrig mer.

    Gilla

   6. Självklart har du rätt Topmpas,för oss med rörligt intellekt så funkar det alldeles utmärkt att gå med en lätta hammaren. Jag har sett riktigt skitiga arbetsplatser och Bostik i Helsingborg var nog det värsta jag har upplevt. En stackars sate stod och rörde i ett öppet kar men lösningsmedel och jag skulle lasta av något där och frågade var lastkajen fanns,han mumlade något ohörbart och fortsatte att röra i karet.Han hade inte många verksamma hjärnceller kvar. Många arbeten är fortfarande direkt hälsovådliga och förkortar livet. Jag tror inte att det ger någon särskild positiv mening att man fått cancer på jobbet eller att hjärncellerna dött.

    Gilla

   7. Vad som händer idag är att industrin slutat använda högbeskattad och därmed oerhört dyr mänsklig arbetskraft. Vinsterna går till kapitalismens oligarker som betalar väldigt lite skatt, inte till individerna. Vi måste alltså hitta ett system där vinsterna slussa till folket. Skatter är definitivt inte rätt väg, för då hamnar pengarna bara i klorna på politikerna, som slösar bort det på program som massinvandring, mer byråkrati och massövervakning. Beskattar vi bara ”robotar”, alltså automation, då flyttar den bara till andra länder med ett vänligare företagsklimat. Medborgarlön är en bra idé, men inte om den skall drivas av politikerna i en diktatur som Sverige.

    Gilla

  1. Du verkar ju tillhöra det riktigt bruna laget. Som förespråkar uppdelning av människor. Så skedde i ett land söder om oss för 90 år sedan. Usch.

   Gilla

   1. Var skriver jag att jag vill dela upp människor? Du menar kanske uppeldning med tanke på din referens till ett land söder om oss?

    Gilla

 4. Man mår bara illa, hur vidriga politiker
  Säljer vårt arv och våra barns arv .

  Till muslimska brödraskapet som S sålt sin själ till.
  Har de blivit lovade massa jungfruar?

  Totalt obegripligt hur man kan gå mot folkets
  Vilja
  Och ljuga och lura så mycket.

  Man inser att hela Sverige är korrupt och kriminellt.
  Myndigheter och klaner verkar ha ett samarbete
  Och skyddat varandra i årtionden.

  Gillad av 2 personer

 5. När sozzeriet behöver stärka sin väljarbas med nytt underlag så struntar man i vad som är bäst för Sverige och svenskarna.
  Det riktigt sorgliga är dock att väljarna ger grönt ljus för detta.
  Det är inte roligt att vara del i denna samtid.

  Gillad av 1 person

  1. Nu frågar jag dig seriöst vad alternativet är? Menar du att den tafatte Ulf Kristersson skulle vara ett alternativ? Sozzeriet har tyvärr varit de som tagit tag i de problem som Alliansen skapade. Det tar tid att vända en skuta men Sozzeriet har visat sig kunna göra det. Jag önskar att det vore de borgerliga för jag är i grunden borgerlig men tyvärr så måste man vara ärlig och säga att de borgerliga är endast duktiga på att definiera allvarliga samhällsproblem som ”särintressen”. Så ja Håkan,vad är alternativet?

   Gilla

   1. Det är det väl inte meningen att jag ska svara, men det gör jag ändå för att jag vill det. Ja den där smilfinken Kristersson är verkligen ingen höjdare, snarare ett rejält bottensänke. Karln borde bytas ut per omgående och ersättas av en med lite mera ruter i. Kristersson kan ta jobb som clown i någon ambulerande cirkus. Förslagsvis byts clownen Kristersson ut mot Christian Sonesson så det blir någon jävla ordning på torpet. Sedan kan jag tycka att nuvarande stasiminister (obs stavningen) är en ren katastrof för landet. Det verkar som han har stått och rört i något kar med lösningsmedel med tanke på hur borta han är eller är det kanske någon annan skit han snortat upp i kranen.

    Gilla

 6. Gillar man massinvandring, segregerade områden, upplöst nationell sammanhållning, skjutningar, skattemaximering, dekadent skolväsende, en slapp kriminalpolitik, en energipolitik som hotar Sveriges elförsörjning och allmän sozze-arrogans där alla är nazister som inte knäböjer för sozzeriet, ja då ska man absolut rösta på nuvarande styre.
  Som lagd mer åt det konservativa hållet hoppas jag på motsatsen på det ovanstående och röstar därefter.
  Trots att t ex Reinfeldt är en av de maktinnehavare som förstört Sverige mest enligt min uppfattning.
  Men jag är medveten om att mitt Sverige är historia. Man får nog hoppas på att hitta en stuga i ödemarken eller hinna avlida innan det blir riktigt illa.

  Gilla

  1. Regeringen Reinfeldt var riktig höger. Hans lösning var att slå sönder välfärdssystemen så att vanligt folk åter skulle behöva stå och buga och bocka med mössan i hand. Jag trodde på högern men fy fan vad de bedrog oss. Här blir det vänstern i fortsättningen. Sorgligt nog eftersom jag betecknar mig som borgerlig men pragmatism trumfar ideologi.

   Gilla

   1. Det finns få från det riktiga näringslivet som vill ha en borgerlig regering,de vet att en vänsterregering tar på spenderbyxorna och bokstavligt talat bygger ett samhälle. Högern är så rädd för att deras väjlarbas i bostadsrätter skall se sina lägenheter falla i pris på grund av nybyggnation så de väljer att lösa bostadskrisen med marknadshyror och omflyttning på bostadsmarknaden och det betyder väl att en del får flytta ut i skogen. Högern är rena skite för de allra flesta och framför allt för jobben och industrin.

    Gilla

   2. Reinfeldt var aldrig riktig höger. Karlfan var och är en riktig översittartyp som hatar Sverige och svenskarna så mycket att han ville krossa hela landet. Moderaterna är ett parti som jag aldrig har röstat på och kommer troligtvis ej heller att rösta på med tanke på deras politik om den inte läggs om radikalt.
    Ja du Rolf jag har som du förstår aldrig trott på högern. Underligt att du gick på deras propaganda och inte såg igenom lögnerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s