Från DÖ till JÖ och så ännu en JÖ när rädda politiker sätter makten främst

Statsminister Stefan Löfvén sitter löst sedan han röstades bort av riksdagen i måndags, men likt en katt med åtta liv spår många att han kommer tillbaka, något som även välkomnats av V:s partiledare Dadgostar som inte ser några förtroendproblem för Löfvén så länge punkten om marknadshyror stryks helt.

Nu är det således bråda dagar för den tillfälligt störtade statsministern som måste lämna besked om nästa steg till talmannen redan nästa vecka och intensiva samtal förs med knähundspartierna, där framförallt Centerpartiets Annie Lööf tycks ha en central roll.

Centerpartiet har förvisso avfärdat förslaget om ett budgetsamarbete med Vänsterpartiet, men Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi – som konstaterar att vi har tre pågående kriser samtidigt i form av en regeringskris, en coronakris och en klimatkris – tror att det är en förhandlingsfråga eftersom man är överens om det viktigaste; nämligen att ingen av dem vill se nationalister få inflytande över Sveriges riksdag, varför ett ”Juniavtal” kan vara lösningen.

Från Decemberöverenskommelsen till Januariöverenskommelsen och så nu Juniöverenskommelsen, ja varför inte – viktiga sakfrågor, problemen som tär på landet samt att prioritera medborgarnas bästa och rikets säkerhet är irrelevant när det handlar om att ta ansvar genom att sluta leden mot ”rasisterna”.

Om den vane förhandlaren Stefan Löfven inte lyckas mäkla fred mellan C och V samt få en majoritet för en regering med C och MP, är det enligt statsvetaren Johan Hellström som SVT talat med, mycket troligt att Annie Lööf kan vara en vinnande statsministerkandidat och att Sverige då kommer styras enbart av Centerpartiet (bevare oss väl!).

Alternativet att M med stöd av SD ska bilda regering med L och KD som många borgerliga väljare hoppas på, är inte helt enkelt eftersom den nuvarande konstellationen bara har 174 av de 175 mandat som krävs för att vinna majoritet i riksdagen.

Diskussionerna och förhandlingarna lär fortsätta tills efter helgen, men att Lööf skulle försitta chansen att greppa makten om tillfälle ges – även om priser är högt – ser jag som föga troligt då hon genom åren visat att hon definitivt inte har svenska folkets bästa för sina ögon. Oavsett hur det slutar är det uppenbart att vi skattebetalare kommer sitta med Svarte Petter i slutändan och få betala notan.

#stoppamaktmissbruket

Bildkälla: SVT Nyheter

6 reaktioner till “Från DÖ till JÖ och så ännu en JÖ när rädda politiker sätter makten främst

    1. Äpplet faller inte långt från trädet. Troligen är det föräldrar eller väldigt dåligt umgänge som danat denna donna.

      Gilla

  1. Stenevi vill inte se nationalister få inflytande över Sverige men har inget emot att nationalistiska muslimer ställer krav på alla delar av det svenska samhället för att driva igenom sin egen ultrareligiösa/-konservativa nationalism toppad med en mycket unken kvinnosyn (könsstympning, tvångsgifte, klädseltvång, umgängeskontroller, separation kvinnor från män, barngifte, skammord etc.). Ej att förglömma de ultranationalistiska palestierna som på allmänna platser (med och utan tillstånd) viftar med grön/vita flaggor i tid och otid kombinerat med passande skallande slagordskörer.
    Logik är inget för MP.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s