Det är verkligen på tiden att sluta curla Annie Lööf

Vänsterpartiet fortsätter smida medan järnet är varmt. Dadgostar fick häromdagen en eloge för att hon genom sitt utspel mot regeringen rörde om i den sovande politiska grytan och nu får partiets vice ordförande Ida Gabrielsson en tumme upp för sitt debattinlägg i dagens Aftonbladet där hon till skillnad från många andra politiker öppet vågar kritisera centerns partiledare Annie Lööf som suttit skyddad lite väl länge.

För visst beror den framkallade regeringskrisen på att Annie Lööf benhårt håller fast vid sitt krav på marknadshyror, något som hon tydligen inte har stöd för varken hos sina egna väljare, hos S väljare eller hos befolkningen i stort.

Jag är inte heller för marknadshyror och att regeringen försvarar sig med att det bara rör nyproduktion tar jag med en nypa salt eftersom det till slut kommer omfatta alla lägenheter, vilket man sett i andra länder som infört samma system. Men jag tror inte för ett ögonblick att det kommer stoppas om vi mot förmodan får ett regeringsskifte eftersom Moderaterna med flera gladeligen skulle införa detta ändå.

Skribenten har i alla fall helt rätt när hon skriver att ”Alla måste sluta curla Annie Lööf och Centerpartiet.” för det har definitivt pågått alltför länge, där även media har ett stort ansvar genom att de under lång tid ägnat sig åt att stryka henne medhårs istället för att kritisera och ifrågasätta – något vi inte minst sett prov på både när det gäller gymnasieamnestin som bidrog till att tusentals afghaner utan legala skyddsskäl fick stanna i Sverige samt under den ganska färska pedofilskandalen.

I slutet av artikeln tabbar sig dock Gabrielsson genom att kasta ur sig frågan ”Är höjda hyror viktigare än att hålla SD från makten?”, där hon deklarerar att Vänsterpartiet är tydliga med att de aldrig kommer rösta fram en högernationalistisk regering.

Detta bevisar bara att det politiska etablissemanget fortfarande sitter kvar i sandlådan och inte kan hålla sig till sakfrågan där man prioriterar att ta sitt ansvar för landet i viktiga frågor – något som man dessutom har väldigt bra betalt för – utan det är viktigare att se till att med alla medel hålla SD borta från makten genom att inte rösta fram en högernationalistisk regering.

#onlyinsweden

#somethingswillneverchange

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/LnJR09/varfor-regeringskris-for-det-har-annie-loof

3 reaktioner till “Det är verkligen på tiden att sluta curla Annie Lööf

  1. Jag kan också vara tydlig med att jag kommer aldrig rösta på vänsterpartiet kommunisterna. Detta eftersom jag är mån om vad som är bäst för landet och svenskarna.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s