Åren går medan godhetsknarkandet består

Vi är på väg att flytta och att packa ihop ett hem är rätt trist och tidsödande, men nu när jag har semester i några veckor finns inte längre några ursäkter för att ta tag i det. När jag höll på att gallra ut böckerna häromdagen fick jag syn på Ann Heberleins bok ”Den banala godheten – mångkultur, integration och svenska värderingar” som det nu gått fyra år sedan jag bläddrade i sist.

Tragiskt nog har alla problem som belystes i boken bara ökat sedan dess, utan att våra makthavare varken bemödat sig med att erkänna dem eller presenterat skräddarsydda lösningar. Istället fortsätter de att förmå människor att tänka med hjärtat istället för huvudet, utan en tanke på dess förödande konsekvenser som slår tillbaka på oss själva.

Ett avsnitt i slutet av boken berör hur författarens dotter kommer att se på saken när hon växer upp och det är precis så det är för våra barn samt barnbarn – de skolas in i att det är normalt med våldtäkter, sprängningar, bilbränder, dödsskjutningar, knivhuggningar och barnrån på öppen gata samt de lär sig att leva med terrorhandlingar mitt ibland oss medan våra styrande politiker insisterar på att det ska daltas med såväl kriminella som IS-återvändare.

#detnyasverige


”Kommer det att finnas resurser att upprätthålla standarden på våra gymnasieskolor och universitet? Kommer hon att hitta någonstans att bo i Sverige med akut bostadsbrist? Kommer vi att kunna upprätthålla den välfärd vi tagit för givet när allt större grupper står utanför arbetsmarknaden och är mer tärande än närande? Kommer vi att få bukt med oron och våldet i utanförskapsområden – eller kommer det att bli ännu värre? Finns hennes framtid i en gated community? Kommer vi att lyckas hejda våldtäkterna – eller kommer de att fortsätta öka? Kommer hon att betrakta terrordåd som en del av vardagen i Sverige? Kommer segregationen att öka än mer, med parallella samhällen och utanförskap som resultat? Och vad finns kvar när hennes barn, mina barnbarn ska växa upp? Vi kan inte stillatigande se Sverige gå sönder. Vi måste värna om de värderingar, den trygghet, den tillit och den stabilitet som präglat landet sedan generationer. Det är vi skyldiga våra barn och barnbarn. Det är vi skyldiga kommande generationer. Därför måste vi agera. En rad obekväma beslut måste fattas. Vi måste på allvar hantera frågan om vem vi har ansvar för. Sverige måste inse sina begränsningar och lära sig leva i enlighet med dem. Sverige måste också, i första hand ta ansvar för sina egna medborgare. En diskussion om skillnaden mellan mänskliga rättigheter, medborgarskap och personskap är också nödvändig. Det är hög tid att välja – att inte välja är nämligen också ett val, ett sämre val.”

11 reaktioner till “Åren går medan godhetsknarkandet består

  1. I vart fall dåligt för vår nation sedan mordet på Olof Palme, helt katastrofalt efter EU-anslutningen som undergräver vår demokrati och helt åt helvete sedan 2015 p.g.a. Reinfeldt och den tokliberala högern (i vilken jag räknar in MP och S) eftersom jag står till vänster om V socialpolitiskt.

   Gilla

   1. Tragiskt att moderaten Ann Heberlein har frusits ut och misshandlas av fulmedia för sina åsikter och nu har gett upp, trots att både moderater och fulmedia nu allt mer vänder kappan efter vinden…

    … men samtidigt så kan åtminstone vissa moderater välja att lyfta henne inom Moderaterna och t.o.m frysa ut den där fulmedian ur sina liv, i vart fall tills fulmedias scharlataner ber om ursäkt till Heberlein.

    Har dessutom ett tips till denna fantastiska moderat-kvinna, även om vi är oeniga vad gäller jämlikheten, nämligen den politiska satiren som är bättre än likgiltigheten, eftersom man då kan skratta åt eländet. Kolla t.ex. in på Svenska Pravda (.se)!

    Gilla

 1. Standarden på utbildning kommer inte att gå att upprätthålla, det går ju inte ens nu. Välfärden försvinner ju redan nu, våldet i ”utanförskapsområden” kommer bara att växa när alltfler med olika kultur och livssyn importeras. Våldtäkter och terrordåd är redan nu en naturlig del av det dagliga samhället, bara att det inte kallas vid sitt rätta namn. Om svenskarna, de som finns kvar, skall värna om värderingar, trygghet, tillit och stabilitet, inget av vilket existerar idag, då måste handgripliga åtgärder till, inte bara löst prat och politisk munväder som nu. Det är inte bara tid att välja utan att agera. Som den gamla ordstäven går, den som inte spelar spelet blir bollen. Vad som behövs är nolltolerans, indragna medborgarskap, utvisningar av hela klaner, interneringar, omskolning, med andra ord, rensa träsket. Alternativet är – fly.

  Gilla

 2. Jag undrar om Heberleins dotter och hennes generation kommer att få en annan syn på våld än den som svensken har haft i generationer:
  –att det är höjden av feghet när flera ger sig på en ensam;
  –och att sparka på den som redan ligger ned är så vedervärdigt att det är ett uttryckssätt för när en makthavare missbrukar sin maktställning.
  Kommer hon att betrakta grupprån, gruppvåldtäkter och att sparka på den som redan har blivit nedslagen som normalt?
  Och hur kommer dottern att definiera den svenska identiteten — jag tycker att det är höjden av arrogans och respektlöshet mot ursprungsbefolkningen när en invandrare instruerar svensken att:
  ”–Det är dags för svenskarna att uppdatera sin bild av vem som är svensk.”
  (Svenska Dagbladet 2021- Elaf Ali, skribent)
  Kommer dottern att känna sig så fri att hon vågar (med risken att bli kallad rasist) ifrågasätta?
  Eller kommer hon att betrakta alla som ‘åker tunnelbana’ som svenskar?
  (Riksdagen 2012 – Åsa Romson, språkrör MP)
  Kommer hennes generation att undra varför invandrare får (och uppmuntras) bejaka och definiera sin identitet och sina ursprung, men inte svenskar?
  – 2013 Sveriges Radio:
  86-årig persiska som valde äldreboendet Persikan: ”Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig”
  – 2007 SVT Rapport:
  Irakiska: ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”
  Kommer hon att undra varför vissa delar av historien är viktiga att minnas (Adolf Hitlers nazityskland, varför Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige betraktas som rasister) men inte andra händelser (vad invandrarna gjorde med Amerikas ursprungsbefolkning och omdaningen (demografi, kultur) deras land)?
  – 2014 Dagens Nyheter Debatt – statsminister Löfven:
  ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner”
  – 2020 Riksdagen – justitieminister Johansson:
  ”[h]etsar mot invandrare, det är ju Sverigedemokraternas hela affärsidé”
  – Wikipedia: ”Den europeiska koloniseringen av Amerika förändrade permanent och i grunden den amerikanska ursprungsbefolkningens livsvillkor och kulturer. Mellan år 1500 och 1900 undanträngdes de, och deras antal decimerades kraftigt”
  Och varför inte även Sveriges svenska karaktär och folkliga kynne hade(!) något värde att bevaras för eftervärlden, som en liten och nästan obetydlig del av jordens stora mångkultur med dess etniciteter?
  – 2014 TV4 – Fredrik Reinfeldt (M):
  ”Ägs det här landet av dom som bott här i fyra generationer eller nån som hittat på nån gräns? Eller är det här ett öppet land som består av de människor som kommer hit och det är vad dom gör av Sverige och för mig är det givet att det är det senare.”
  – 2011 Östgöta Correspondenten (Corren) Ledare:
  ”Att dissa Sverige ger ingen integration”
  ”– Statsminister Reinfeldt har sagt ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen kommer utifrån”.
  ”– Förra S-ledaren Mona Sahlin menade att svenskar var avundsjuka på invandrargrupper: ”Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker”.
  Kommer hon att undra varför ‘ingen såg det komma’, trots att det fanns statistik, studier och prognoser, och varför mångkulturen ansågs så pass berikande att nackdelarna kunde accepteras (sämre nationell gemenskap, ‘kulturella belastningar’, våldet, försämrad välfärd och samhällsservice)?
  https://demografi.nu/
  – 2019, Köpenhamns universitet:
  Ethnic Diversity and Social Trust: A Narrative and Meta-Analytical Review
  ”We find [via metaanalys av 1001 bedömningar från 87 studier] a statistically significant negative relationship between ethnic diversity and social trust across all studies.”)
  Kommer hon att se likheter mellan Sveriges statliga och civila metoder för införandet av det mångkulturella samhället med dess statligt påbjudna moral och människosyn definierat i ‘Värdegrunden’ / ‘allas lika värde-princip’ och Kinas metod för att skapa ett socialistiskt samhälle (kulturrevolutionen 1966-76)?
  – Tidningsutgivarna (TU, branschorganisation)
  2021-06-11, pressmeddelande:
  ”Nu har Delmi, som verkar inom regeringskansliet och vars ledamöter tillsätts av regeringen och anställningar beslutas av statsråd, pekat ut ledarsidorna i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet som delansvariga för normaliserande av främlingsfientlighet och rasism i den svenska migrationsdebatten. Det är häpnadsväckande och oroväckande.”
  – ”Ritual Public Shaming”
  4 sep. 2020
  https://youtube.com/watch?v=olXipfCKUoo
  Kommer hennes samtid att ha en gemensam moral, till exempel att (be)döma vem som är rasist och vem som inte är det; och synen på våld?
  Kommer hon att oroas för den nyligen införda obligatoriska anti-rasistkursen (inspirerad av USA:s ‘Critical Race Theory courses’) för svenskar när hon går till sin första jobbintervju?
  – 2021 Washington Examiner:
  ”Coca-Cola has employees take training on how to ‘be less white’ to combat racism”.
  – 2021 Daily Mail Online:
  ”Lockheed Martin put top defense execs through Zoom course to ‘unlearn white male privilege”
  Kommer hon, som anställd på en personalavdelning, att känna en moralisk förväntan från det offentliga Sverige att välja en nysvensk framför någon ur ursprungsbefolkningen?
  – 2021 Aftonbladet – jämställdhetsminister Stenevi (MP)
  ”Ska utlandsfödda kvinnor få makt kommer vita, inrikes födda kvinnor att behöva flytta på sig”
  Kommer hennes samtid att ha utplånat (medelst statliga och civila åtgärder) svenskarnas prepresumtivt rasistiska syn på invandrare?
  – 2016 Regeringen (Alice Bah Kuhnke, Anders Ygeman):
  ”Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”
  ”– Sverige ska vara ett land fritt från rasism och hatbrott. Regeringen tar med denna plan ett samlat grepp om det viktiga arbete i dessa frågor som utförs av flera myndigheter, regionala och lokala aktörer samt organisationer inom det civila samhället. Planen är ett verktyg för att förebygga och motverka rasism och polarisering i samhället och skapa förutsättningar för ett solidariskt och sammanhållet Sverige.”
  – 1997 Riksdagen – invandringsminister Pierre Schori (S)
  ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  Eller, kommer rasismen att anses vara en feltolkning/missuppfattning av svenskens internationellt kända kynne (som något introvert och inte så öppen mot främlingar, även gentemot svenskar) varför rasistanklagelserna inte hade verklighetsgrund?
  – 2020 Sveriges Radio:
  ”[39] SR-medarbetare i upprop mot rasism”
  Eller, är etniska och kulturella motsättningar det nya normala?
  Hur kommer Heberleins dotter (och för den delen, även Pipers barn) förhålla sig till de tidigare generationerna som röstade fram det samhälle som hon fick i arv att leva i?

  Gilla

  1. Min kommentar är i stort sett oläslig.

   Jag hoppas att Piper tar bort den, så att jag kan posta den igen.

   Det tycks som om att radbrytningar försvinner när man klistrar in texten i kommentarsfältet.

   (webbadress för granskningens skull)

   (och radbrytningstest)

   ‘Territories’ (Rush)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s