Sakta i backarna – än är inte sista ordet sagt

Intressant att media som för bara några dagar sedan var tvärsäkra på att Vänsterpartiet skulle backa från sitt krav om marknadshyror, nu skriver artiklar som får det att låta som om det redan är klart och att vi kommer få ett nyval.

Jag tror inte vi ska ropa hej riktigt ännu och det skulle inte alls förvåna mig om de kommer överens i slutändan eller om V lägger ned sina röster när det väl gäller – alternativt att någon annan inom S tar över om Löfvén faller. Är det något man kan vara säker på så är det att Socialdemokraterna inte lär ge ifrån sig makten i första taget. Så att vi skulle få en ny regering tror jag på först när jag ser det, tills dess är det bara ett spel för gallerierna.

Dessutom kan man fråga sig på vilket sätt en M-ledd regering skulle kunna göra underverk när de är lika goda kålsupare som S i många frågor och fortfarande inte lyckats skaka av sig Reinfeldts skugga. Att det var M som lade grunden till den oansvariga migrationspolitiken genom att inleda samarbete med de gröna är svårt att glömma och att de inte röstade emot EU:s coronafond på 150 miljarder samt röstade ja till den globala Migrationspakten (GCM-avtalet) är andra svårsmälta fadäser som det finns fler av. Men det finns så klart olika grader av helvetet och värre än vi har det nu kan det givetvis inte bli, även om jag hellre hade sett att riksdagen fylldes med nya förmågor som har vettet i behåll och modet att utmana etablissemanget.

Handsken är i alla fall kastad och det återstår att de vem som tar upp den.

8 reaktioner till “Sakta i backarna – än är inte sista ordet sagt

 1. Sossarna borde välja arbetarna och demokratisk socialism (med tanke på namnet), men kan inte och vill inte, sannolikt p.g.a. infiltration av högertroll, korruption eller är de snärjda av främmande makt. Inget annat kan förklara tre decennier av idioti.

  Gillad av 1 person

 2. Nu har jag tittat in i min kristallkula och kan ni tänka er, där ser jag att V kommer att få garantier från S att några marknadshyror kommer inte att införas, i varje fall inte inom denna mandatperiod. Därmed blir det inget misstroendevotum kommande måndag. Media återgår då att propagera för vaccin och att klimatkatastrofen redan är här.

  Gillad av 1 person

  1. Å andra sidan kan ett nyval få bort både bombliberalerna och MP, d.v.s. de allra värsta tokliberala partierna, de som länge har saboterat världen genom sin falska godhet, massmigration från lågkonsumerande länder till högkonsumerande länder i den s.k. ”frihetens” och tillväxtens namn, allt medan utsläppen har ökat och stackars barn har spolats upp på Medelhavets stränder.

   Det enda problemet är väl att Bilderberggruppens besökare Lööf kommer stärkas av det. Lööfs pladder åt de stora monopolkapitalisterna som lever på det militärindustriella komplexets krig och kaos måste avslöjas, så att hennes väljare ser sanningen om vad hennes stora ögon egentligen gapar efter!

   Gilla

 3. Annie Lööf hatar SD mer än hon älskar marknadshyror, hon kommer att backa och Löfven regerar vidare…

  Gilla

 4. Jag har svårt att tro att det kommer gå igenom, socialdemokraterna vill inte släppa ifrån sig makten och jag tror de är beredda att gå långt för att få sitta kvar. Sen kan man ställa sig frågan på vad SD, M och KD vinner på detta, risken finns att det slår tillbaka i nästa val, vi får inte glömma att de bara är snart ett år kvar till val och vad hinner de åstadkomma under denna tid?

  Gillad av 1 person

 5. En sällsynt ”mångfald”! av scenarier kan tänkas utspela sig nästa vecka. Det är kul och omväxlande med politisk underhållning…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s