Illegal migration till EU ökade under årets första månader trots pandemin

Precis som de senaste åren trampar EU fortfarande vatten vad gäller migrationspolitiken och jag vet inte hur många artiklar som producerats det senaste decenniet där Medelhavsländerna som är centrum för de största migrantrutterna kräver att EU-topparna gör något radikalt för att stävja den illegala migrationen samt en gång för alla kommer överens om gemensamma regler, utan att det leder någonstans.

”The big five” – Cypern, Grekland, Italien, Malta och Spanien – hade inför gårdagens möte i EU:s råd för inrikes frågor, skickat ett gemensamt brev till flera kommissionärer, bland annat Margaritis Schinas och Ylva Johansson där de deklarerade att de inte kan ta på sig ansvaret i fortsättningen så länge det inte sker några framsteg i det omdiskuterade migrationsavtalet, som även Turkiet spelar en stor roll i med sitt EU-sponsrade arbete med att stoppa människosmuggling, vilket inte fungerat tillfredsställande.

Migrationsfrågan ska diskuteras på nästa EU-möte den 24-25 juni, men med tanke på att samarbetsviljan kring dessa frågor lyst med sin frånvaro under så lång tid så är det nog ingen som förväntar sig en positiv utkomst av diskussionerna den här gången heller.

De välavlönade EU-topparna verkar ha gjort det till en sport att skjuta de växande problemen framför sig i det oändliga samtidigt som de hycklande pratar fint om humanitet och vikten av att hjälpa människor i nöd, trots att de genom sin passivitet bejakar människosmuggling, lockar ekonomiska migranter att ta steget och lämna sina hemländer, indirekt bidrager till att ännu fler människor kommer drunkna eller fastna i slavliknande förhållanden på vägen samt medverkar till att urholka den unga generationen i länder som behöver återuppbyggas.

Otaliga gånger har media och politiker det senaste året basunerat ut att migrationsströmmarna till Europa minskat under coronapandemin och varje gång Frontex redovisar sina siffror slår man hål på dessa lögner. De senaste siffrorna från januari till maj i år visar också på ökat inflöde av illegala migranter till EU med 42.700 migranter, vilket är en tredjedel högre än samma period förra året. Den 30 procentiga ökningen gällde specifikt migrantrutterna i centrala Medelhavsområdet, västra Afrika och västra Balkan.

Obegripligt att EU:s medborgare låter detta maktmissbruk pågå år efter år när det är vi som står för notan för såväl EU-monstret som konsekvenserna av den okontrollerade invandringen.

#vibetalar

#swexit

https://www.ekathimerini.com/news/1162620/eu-sharply-divided-on-migration/

10 reaktioner till “Illegal migration till EU ökade under årets första månader trots pandemin

 1. Helt enligt plan.
  Maktadeln är trött på ”de gamla” befolkningarna i Europa och vill ”förnya” röstunderlaget…
  Tyvärr så inser inte den genomsnittlige väljaren vad som väntar.
  Tragiskt.

  Gillad av 1 person

 2. EU(kol-stålunionen) inleddes som ett sk fredsprojekt, mig veterligen.
  Senare blev det Europas inre marknad med öppna gränser inom dito, men öppna gränser mot hela världen var det aldrig snack om…
  Hur blev det så?
  Är det Kalergi gubbens planer som spökar? jag börjar faktiskt undra, inget där är bra för europ’eerna iaf.
  Vem vill gaga sin egen undergång, som här i Abzurdistan?

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

 3. Det vi ser är ett EU som styrs och kommer att styras än mer av politiker, byråkrater och en liten klick av eliten som styr över allt. De sitter långt ifrån vår verklighet, de är inte intresserade av den ”lilla” människan de som styr ser sig själva som potenta ledare, men i själva verket handlar det bara om att komma högre upp i hierakin.

  Dessa hantlangare gör allt för att kunna komma uppåt, få mer av det goda, skapa bättre förutsättningar för sig själva och för de det känner allt handlar om makt och pengar. Det handlar ingenting om att göra det bättre för oss som lever i EU, våra liv går ut på att lyda EU och beskattas.
  Detta luftslott som har byggts upp för att tjäna de rika kommer att att försvinna men det kommer att ta sin tid, men framför allt kommer ta tid innan svensken kommer till denna insikt.

  Gillad av 1 person

 4. Så mycket lögner och hyckleri.
  Politikerna tar emot kriminella och illigala människor
  Från hela världen.
  Låter gamla och sjuka betala deras lyxliv
  Och placerar dom så långt som möjligt från deras hus och barn.

  Illigala får advokater betalda oavsett hur många gånger de än får avslag.
  Kriminella i fängelset får vara där gratis, maten gratis
  får behålla knark och mordpengar och får cigarettpengar utan att betalat en
  Krona i skatt.

  Gamla som jobbat och betalat skatt hela livet. Betalar hela sin pension
  För att bo på ålderdomhem och för kall mat. Får inte ens en läsk till middagen.

  Politikerna verkar föredra kriminella och illigala , lögnare före
  Vanliga svenskar.

  Gilla

 5. Människor som vågar säga sanningen utesluts från
  Partierna.
  Politikerna är inte folkvalda utan styrelse utsedda .
  Demokratin fungerar inte i Sverige.

  Har faktiskt tagit upp problemet i 40 år.
  Visste redan då att alla ”ungdomar” var äldre.

  Antingen så är våra politiker köpta eller döva, blinda och hjärndöda.
  Eller så hatar de hedliga och ärliga människor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s