Alternativ sanning att det råder konsensus kring klimatförändringar

SvD far med osanning i sin artikel om klimatförnekare i dagens tidning. Inte nog med att man vill framställa det som att det bara är lågbegåvade som tror på ”konspirationsteorier”, utan dessutom påstår man att det råder konsensus i vetenskapssamhället om att klimatförändringarna beror på mänsklig aktivitet och främst fossil förbränning.

Detta stämmer inte eftersom det finns många forskare och experter som inte håller med, utan har väl underbyggda vetenskapliga teorier som talar emot den officiella bilden som skapat klimathysterin, men dessa får inte komma till tals i vanlig media. Detta borde få fler att ana ugglor i mossen kan man tycka, men de flesta orkar inte bry sig och går omkring i sina intakta filterbubblor.

Media är smarta med sin propaganda där de dumförklarar alla som tycker annorlunda, för vem vill framstå som en korkad foliehatt genom att gå mot strömmen när man istället kan göra som den stora massan och räta in sig i ledet?!

#followthemoney

https://www.svd.se/sex-procent-ar-klimatfornekare

13 reaktioner till “Alternativ sanning att det råder konsensus kring klimatförändringar

 1. ETC skrev också en artikel om det igår. Den baserades på en SOM (Chalmers) undersökning. I undersökningen förnedras alla som har en annan uppfattning om miljöförändringar, inkluderat alla seriösa forskare. Nu ska Chalmers utifrån undersökningen bilda ett globalt nätverk CEFORCED = Centre of Studies of Climate Change Denialism om ca 40 forskare. Ytterligare en totalt onödig och dyr forskning. Alla de pengar som hittills lagts och i framtiden läggs på onödig forskning hade gjort nytta vid rening av våra hav.

  Gillad av 2 personer

 2. ”…man vill framställa det som att det bara är lågbegåvade som tror på ”konspirationsteorier”

  Var det inte en politiker (SD) som sade att sydsudaneser har lågt IQ och orsakade därmed rabalder inom media samt att han uppmanades att avgå? Nu påstår SOM-institutet vid Göteborgs universitet ungefär samma sak, nämligen att de med lägre utbildning och därmed lägre IQ är de som är skeptiska till vad som orsakar klimatförändring. Vad blir nästa steg? Ska de börja med skallmätningar liknande de som utfördes av Statens rasbiologiska institut? Är det måhända nästa steg?

  Gillad av 2 personer

 3. Domedagsprofeter har funnits i alla tider, bara under min levnadstid har man skrämt upp folk med:

  1. Ny istid (Norden kommer vara obeboeligt inom kort)
  2. Surt regn (Våra skogar och växter kommar frätas sönder)
  3. Hål i ozonlagret (Vi kommer att få allvarliga brännskador av att vistas utomhus)
  4. Global uppvärmning (Klimatet blir markant varmare och det kommer leda till armageddon)
  5. Klimatförändringar (Klimatet förändras och det kommer att leda till armageddon)

  Då har jag inte ens nämnt att de hotar med att det ska komma en ny istid, kärnkraft, översvämning eller skyfall och flertalet av dessa hot, speciellt på sistone, har använts för att motivera politisk ideologi som har svag eller obefintliga koppling till hotet i sig. ”Rösta för socialism/kommunism så räddar du världen!”

  Det tråkiga är att så många är mer än villiga att övertygas av denna rappakalja, det känns nästan som att folk vill bli uppjagade och skrämda, man kan nästan se socialismen/kommunismen som den gamla kyrkan som hotade folket med satan eller att de skulle bli brända på bål som häxor om man gick emot kyrkan. Vi befinner oss i samma situation nu som då fast nu ska man lyda staten/socialismen och deras lakejer.

  Gillad av 2 personer

 4. Norrlandssatsningen riskerar bli en flopp – fd VD Sandvik P-O Eriksson och Lars Bern i Fjärde Statsmakten nr 94

  [https://swebbtv.se/w/d113e254-6a88-4529-8869-2cf19ba4efc1]

  Gilla

 5. Inte bara bedrövligt. Vi är idag utsatta för precis samma propaganda som nazisterna en gång utsatte tyskarna för. Avsikten är att styra åsikter och handlingar dit makteliten vill, och vad makteliten idag vill är att ha mer pengar och mer makt. Vi vet idag ganska mycket om de fysikaliska fenomen som förändrar klimatet, men verkligheten dränks i samma slags propagandaflod som i Tyskland förra seklet. De som drev den propagandan ställdes inför rätta i Nürnberg rättegången, och avrättades, men varför måste vi vänta på nästa Nürnberg rättegång?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s