Dansk rasismdebatt efter att familj utsatts för verbal attack

En familj med tunisiska rötter var i lördags i Kastrups hamn när de attackerades verbalt av en dansk man som uttryckte rasistiska och främlingsfientliga tillmälen.

De två barnen, 6 och 3 år gamla, lekte kull vid vattnet när mannen skrek ”håll käften” från en bänk i närheten och sedan började munhuggas med pappan i familjen. Den slöjbärande modern, 28-åriga Kodes Hamdi, filmade händelsen och lade sedan upp videon på sin Facebooksida där den i skrivande stund har fått över 10.000 interaktioner samt tusentals kommentarer.

I filmen, som kan ses i nedanstående artikel, säger mannen bland annat att ”det här är inte ert land”, ”titta på er hudfärg, den är gul” och ”ni hör inte hemma här, ni är gäster”.

Mannens otrevliga ord har även väckt reaktioner från höger till vänster hos hela politikerkåren – från Dansk Folkeparti till Enhedslisten som vill engagera sig i att stoppa rasismen och så klart samtidigt vinna lite politiska poäng.

Det var en mycket obehaglig händelse och de två små barnen var skärrade efteråt. I mina ögon är det ett helt oacceptabelt beteende från civiliserade människor och självklart ska en familj inte attackeras bara för att de bär religiös klädsel eller har en annan hudfärg, men man ska heller inte glömma att makthavarna genom sin migrations- och integrationspolitik banat vägen för att dessa typer av åsikter uttrycks mer öppet än tidigare – vilket inte minst märks i Sverige där den oansvariga politiken som bedrivits i årtionden skapat kraftig polarisering.

Men medan man i vårt grannland Danmark debatterar dessa frågor utan problem, är detta inget vi kan prata öppet om i Sverige utan det finns bara de ”äckliga rasisterna”, ”nazisterna” och ”främlingsfientliga” som vill strama åt migrationspolitiken, medan de ”goda” för allt i världen vill fortsätta med såväl öppna gränser som öppna hjärtan-politik – kosta vad det kosta vill för vinsten kommer längre fram. Ingen självkritik existerar och det finns definitivt inget utrymme för att föra en sansad debatt, varför resultatet blir därefter.

https://www.bt.dk/samfund/se-videoen-mand-overfuser-familie-han-var-ligeglad-med-hvor-bange-boernene-var

7 reaktioner till “Dansk rasismdebatt efter att familj utsatts för verbal attack

 1. Vad hände innan kvinnan filmade?

  Har varit med om barn som hoppar på en , kasta saker
  På en och bajsar överallt . Och när man säger till blir man
  Kallad rasist och massa annat. Se ta de och filmar och
  Uppför sig helt annorlunda.

  Säger inte att detta hänt nu men innan man dömmer
  Så finns det en tendens att flyktingarna filmar vissa delar
  Men vill du filma när de hotar att mörda dig????

  Sanningen är en helt annan enligt sa svenska offer.
  Om en svensk säger att de kan flytta hem om de inte
  accepterar de svenska samhället.
  Borde inte vara fel.
  Kan man inte uppföra sig som normalt folk ,
  Så vems är felet.
  Varför ska man acceptera att människor upp för sig vidrigt och
  Politikerna tvingar oss att finansiera deras uppehälle?

  90 procent har fått stanna utan asyl skäl alltså kostar de våra
  Pengar i onödan. Våra pensioner.våra barns säkerhet.

  Staten tar alltid fel persons sida.

  Gilla

  1. Det kan vara som du säger, eller så fick hon helt enkelt nog. Hon säger i artikeln att det inte är första gången de råkat ut för dylika påhopp och de ville visa sina barn att man måste säga ifrån och att det inte är så att bara ”vita” är välkomna i landet.

   Gilla

  2. Människor är ibland vidriga, helt oavsett etnicitet. Ex. skaffar folk hundar och barn, men håller inte ordning på dem, enligt de metoder som faktiskt finns, vilket givetvis väcker förargelse. Barnen och djuren mår inte bra och den som blir utsatt för dem mår inte heller bra. Det finns många korkade hundägare och föräldrar som jag skulle vilja avliva för att rädda hunden och barnen. Jag lovar.

   Så fort det är en person som har utländsk bakgrund så har det förargelseväckande beteendet givetvis potential att skapa rasistiska känslor. Inget konstigt alls enligt psykiatriprofessor Tara Swart. Högern lever på denna polarisering genom röster på SD och vänstern förvärrar problemet genom att ställa sig i oförstående extrem motposition, allt medan de påstår sig ha hjärtat på det rätta stället.

   En uppenbar lögn.

   Högern och vänstern arbetar följaktligen ihop mot folken i alla nationer. De är inte antipoder, men tvillingar. Den som tänker självständigt, analyserar och säger den evidenta sanningen utesluter man. Vi behöver därför nya vänsterpartier och högerpartier som inte arbetar åt främmande makt, men valsamverkar genom Valsamverkanspartiet, mot folkförrädarna!

   Gilla

 2. Det skedde därför att det var en svensk kvinna som var drabbad, samt att de tyckte att det var ‘roligt’ att kommentera dessa bränder som deras ‘brushor’ orsakat. Det finns ingen respekt för de människor som skapat detta land och ingen respekt för våra lagar. De vill bränna upp allt. Men sen får de börja försörja sig själva när vi är borta.

  Gilla

 3. De kan vara tuffa eftersom de aldrig blir straffade.

  Vi kan nog prata om hundratusentals bilar
  Som brunnit, tusentals garage som brunnit .
  Hundratusentals bilar som fått punktering

  Alltså man går och skär sönder 10-15 bilars alla däck på en natt.
  Människorna som äger bilarna kan inte ta sig till jobbet och
  Förlorar enorma pengar.
  Det händer på vissa områden flera gånger per år.
  Vissa bilägare drabbas flera gånger.

  Polisen har tagit förövarna fler gånger men de är unga och släpps.
  Det är alltid unga invandrare.

  Om man slår ihop om allt som flyktingar och invandrare
  Kostar Sverige extra .
  Eller rättare sagt halva Sveriges skatteintäkter försvinner i och till
  De kriminellas fickor.

  Om en mörk man blir kallad pepparkaka . Blir det rättegång och stora rubriker
  Om en Svensk kvinna blir antastad av 5 syrier, läggs fallet ner utan utredning.

  Om vi frågar våra invandrare som jobbar och bor här i årtionden.
  Vad de tycker om Sveriges migrationspolitik så kommer alla säga att
  Det göder kriminella.

  Det finns inget jude hat bland svenska folket. Har aldrig hört något
  Negativt under hela mitt liv . Men flyktingarna hatar allt och alla och alla Svenskar
  Är rasister.
  Socialsekreterarna är rasister om de inte får köpa lyx möbler.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s