Vår dagliga explosion giv oss i dag

Den dagliga ”explosionen” i Malmö kunde betas av i går innan läggdags, men medan jag på behörigt avstånd skakar på huvudet och suckar över polisens svårigheter att stävja den negativa utvecklingen, är det inte lika lätt för stadens invånare att ignorera de höga smällarna med den återkommande helikoptern som stryker över stadens tak.

En Facebookvän berättar hur hon knappt hann in med hunden innan det smällde vid ett hus precis i närheten för andra gången på 1,5 månad. Vederbörande överväger nu starkt att flytta då otryggheten tagit över.

Vi hör ofta minister Johansson tillsammans med Damberg orera om att fler gängledare nu sitter bakom lås och bom samt att polisens räder gett resultat – det vill säga statistiken ser bra ut på deras papper, men när ska vi få höra våra styrande prata direkt till de oskyldiga medborgare som måste leva med en ständig rädsla för att det är deras hus som är måltavla nästa gång, att de otaliga skottlossningarna ska drabba civila, att barnen ska dras in i droggandeln, eller att det är deras son som blir nedstucken nästa gång, alternativt deras dotter som våldtas på vägen hem?

Det hade varit klädsamt om maktens män någon gång skulle ta ansvar för det kaos de skapat genom sin ogenomtänkta politik, men i Sverige behöver de inte det då vi avskaffat straffen för tjänstefel och media sedan länge slutat att syna makten i sömmarna.

#detnyasverige

Bildkälla: Sydsvenskan

3 reaktioner till “Vår dagliga explosion giv oss i dag

  1. Det spelar ingen roll hur många gängledare de sätter i fängelse eftersom vinsten på knarket är värt ett fängelsebesök eller ett skott i pannan bara de får ”känna” sig rika, respekterade och framgångsrika i sin lilla värld så står det många frivilliga att ta över makten. Detta vet politikerna och de slipper leva i denna värld av misär, rädsla och otrygghet det känns ibland att de hoppas att de ska ”utrota” sig själva så politikerna slipper komma med åtgärder som är impopulära bland deras röstboskap. Samtidigt kan man ställa sig frågan att detta kan inte ha varit en otäck upptäckt för våra politiker att detta skulle bli facit utav deras politk, utan man bör nog se det mer som ett nederlag till ”öppna era hjärtan” politiken, men detta finns det väl inte en enda politiker som skulle erkänna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s