Corona kostar oss skjortan medan våra reella problem finns kvar

Flockbeteendet har blivit extra tydligt den senaste veckan när Facebook svämmat över av personer som befinner sig i ett lyckorus över sin andra dos vaccin och måste visa upp sin status för att få självbekräftelse av andra samtidigt som det även varit ett hett ämne på arbetsplatsen där den stundande andra injiceringen medfört en viss upphetsning.

Att folk inte fått några allvarliga biverkningar efter sprutan är också en anledning till att dela sin status och därmed få bekräftelse av andra i samma situation, vilket verkar ses som en sorts kvitto på att varningarna för riskerna med vaccinen varit överdrivna och bara några få som är mer mottagliga drabbas, men ingen verkar tänka på att det är längre fram vi får se konsekvenserna av massvaccineringen och då är det för sent att ångra sig.

De flesta verkar vaccinera sig för att få resa, medan många gör det som en handling av solidaritet – typ ”ta en för laget”, men att de fortfarande kan smittas av viruset samt föra smittan vidare verkar ha gått många förbi och leder fram till frågan om nyttan överväger riskerna.

Det jag reagerat på är att så många som i vanliga fall är upplysta och klartänkta samt genomskådat etablissemangets agenda, exempelvis med klimatet och BLM-vågen, i det här fallet är helt frälsta samt fullständigt köpt den bild av Covid-19 som vi matas med dygnet runt. Det finns inget kritiskt tänkande eller ifrågasättande överhuvudtaget. ”Jag litar på vetenskapen” får man ofta höra – men varför gjorde vederbörande inte det när det gäller klimathysterin där det givetvis finns två sidor med forskare, varav den som hörs mest är finansierad av tvivelaktiga aktörer?

Men jag har gett upp försöken med att slå hål på den rådande masspsykosen – vill folk inte förstå sitt eget bästa så är det faktiskt deras problem och alla får ta ansvar för sina egna val. Däremot stör jag mig enormt på hur mycket pengar det kostar oss skattebetalare att våra makthavare driver på detta påhitt och fortsätter låna med våra barn som insats, något som dessutom kommer fortgå eftersom folk troligen måste fortsätta vaccinera sig i flera år framöver. I dag får man veta att regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår ytterligare 470 miljoner kronor för att att kunna massvaccinera personer som är yngre än 18 år när sådana rekommendationer kommer ges. Oppositionen kommer självklart ge sitt bifall, för vem vill inte passa på att vinna godhetspoäng för en ”bra sak”.

Det är helt sjukt att lägga så mycket pengar på att vaccinera barn som inte ens är drivande av smittan, mot en sjukdom som heller inte anses särskilt dödlig för gemene man. Skulle man sammanställa alla kostnader för vad de otaliga coronatesterna samt inköp och administrering av massvaccineringen hittills kostat de svenska skattebetalarna hade det genererat en ansenlig summa – lägger man därtill EU:s coronastödpaket så baxnar nog de flesta.

Tänk om alla dessa enorma summor hade satsats på vård, skola, omsorg, äldre och hemlösa – istället spolar vi ned miljarders miljarder till ingen nytta medan våra existerande problem i samhället finns kvar utan varken finansiering eller åtgärdsplan. Att den största anledningen till att vården haft svårt att klara anstormningen med sjuka patienter grundar sig i att våra politiker ägnat decennier åt att nedmontera vården, pratar vi fortfarande inte högt om, för i Sverige behöver ingen ta ansvar för det man ställt till med.

Men svensken är nöjd och litar på staten samt känner förtroende för såväl våra politiskt styrande som medias trovärdighet samt opartiskhet. Otroligt och tyvärr är jag bara en bisittare som kan titta på medan vi för var dag som går sänker oss själva.

#vibetalar

#followthemoney

Bildkälla: SR, DN

23 reaktioner till “Corona kostar oss skjortan medan våra reella problem finns kvar

 1. Det läskigaste är det grupptryck som kan förekomma bland olika grupper,på arbetsplatser,i trappen i hyreshus,bland grannar och så vidare .Man ser här hur en mobb utvecklas och i det lilla finns det stora. Det är så förföljelse av olika minoriteter startar,minoriteter som på något sätt upplevs avvika från normen. Fy fan säger jag och den nuvarande förföljelsen dirigeras ytterst av regering och svinen på FHM. Må djävulen ta dem säger jag bara. Den sk oppositionen kan gå samma väg tycker jag.

  Gillad av 1 person

 2. Det är stor skillnad på vad regeringen vill lägga pengarna på i detta fall är det inga problem att bygga upp statskulden och skuldbelägga både oss och våra barn. Innan pandemin fanns det inget intresse att hjälpa fattiga pensionärer, vården eller skolan nu kan de slänga ut hur många miljarder som bygger på lån till oss skattebetalare men innan ville de inte hjälpa oss när hjälpen hade gått till oss, våra barn och till andra som hade behövt hjälpen. Men det intresset fanns inte, inte ens tanken fanns att hjälpa eller bygga upp Sverige och se till att pengarna stannade i Sverige se det gick inte. Men att skicka ut pengarna till eliten och globalisterna och skuldsätta oss skattebetalare det går hur bra som helst, detta är en av de största stölderna som har skett i modern tid.

  Gillad av 3 personer

 3. De allra flesta vill bli vaccinerade och kommer troligtvis att bli vaccinerade. Vi som vägrar vaccinering är i minoritet.
  Varför ska vi då ha vaccinpass när de flesta ändå är vaccinerade? Dessutom är faktiskt vaccinpass en form av apartheid. Vem vill ha apartheid?

  Gillad av 1 person

 4. Bra! Klart ett antal har avlidit med/av viruset speciellt de äldre och sköra. Nu som jag skriver hela tiden, vilket faktiskt börjar passera etablissemangets filter, under 2020 dog 11.000 70+ utan vård på IVA märkligt…..kanske fullt? Däremot basuneras hela tiden ut de höga dödstalen, typ 12.000 2020. Kanske inte lika politiskt berikande att det är denna regering som hade om de velat kunnat rätta till vården, 7 år är en lång tid faktiskt…. man hinner utbilda läkare och övrig personal… och lokalerna finns ju överallt….. i stället för att vårda 11.000 har man idéen att ta hand om 9.000 s.i.c.
  Och gjorde en liten kalkyl i världen har knappt 1 miljard vaxats och drygt 2miljarder testats (PCR) och kollade på priserna…. tester kanske 3.000kr/styck utan subventioner vax 300kr/jab(vax) samt preparat Plaquenil/ Ivermectin 30kr/pat kanske inte helt rätt men å andra sidan då vissa säger emot och säger att testern kostar mycket mindre… osså sedan säger att det finns labbkostnader osså…. då blir jag matt…. MEN det framgår ju att den största kassakon i detta hittills är testerna…. dock långsiktigt kanske en prenumeration på vax skapar en stor persistant marknad… 7miljarder och bara dryga hundringar per jab skapar någon biljon.. på denna marknad…. kostnad som det vi tvingas betala för SVT….. På den gamla goda tiden kunde man säga upp Radio/TV licenser…. SR jagade mig i många år för ett år utan radiolicens sedan kopplade jag bort mig från SVT och detta korsför borde ha dokumenterats… man frågade om jag hade,, x,y,z osv hela alfabetet typ… trots ganska orienterad visste jag knappt vad sakerna var…. så jag svarade NEJ på allt….. så då fick jag frisedel…. är hanterandet bekant…. prova vax… funkar bra för 65- (tillräcklig provning) så då vaxar man… folk blir dåliga….. då avbryter man ett vax som fått godkännande…. i stället börjar man vaxa 65+ där vaxet inte provats…. och som av en ren tillfällighet blir det komplikationer där osså…. först säger man ”det är farligare att få soten ärn att vaxa sig” men nu tror jag att för många drabbats för att ens envisas längre…….

  Gillad av 2 personer

  1. Målet med vaccinationerna är, förutom att avliva och invalidisera folk, att kontrollera dem genom vaccinpass (baserade på Kinas sociala poängsystemsplattform) och att således urskilja de farliga dissidenterna, dvs de utan vaccinpass.

   Gillad av 2 personer

   1. Kina har inga som helst av dessa övervaknings och kontrollsystem för att övervaka och kontrollera folket som Sverige har. Vid nyåret eller 1 maj fanns inga restriktioner alls, som Sveriges max 8 personer eller testintyg. På en del håll har man en service så att när du besöker en byggnad skannar du en QR kod, om ett virusfall inträffar meddelar man dig så du kan sätta in förebyggande TCM och inte behöver riskera att bli sjuk. Den datan raderas enligt lag efter 15 dagar. Det är frivilligt att deltaga. Sedan arbetar man på att införa ett meritsystem för den som bidrager till samhället på olika sätt, det som västlingar kalla social kredit. Sedan arbetar man på att införa ett nationellt brottsregister och ett register för finansiell kreditvärdighet. Om du slutar använda jänkarna propagandamaskin, aka MSM och Public Service, kanske du skulle få lite bättre insikt i omvärlden.
    Så här såg det ut i Kina 1 maj.
    http://1253985869.vod2.myqcloud.com/ee20c49fvodtransgzp1253985869/4ade939a5285890817762921678/v.f100030.mp4
    Så här såg det ut i Stockholm
    https://www.youtube.com/watch?v=I7rIQTPvKmk

    Gilla

 5. Tack för din på pricken text. På en arbetsplats i Nyköping har de satt upp en lapp med de ovaccinerades namn på, den jag pratade med hade inte skrivit upp sitt namn där själv.

  Ja, det hela är så tragiskt. Det känns hopplöst att stoppa denna koloss på väg mot avgrunden. Varje dag försöker jag förklara och förklara. Svaret: Jag har bestämt mig och jag har bokat tid, det kommer inte hjälpa vad du säger. Jag ger dock inte upp, snart är det EPA-traktor-barnen jag informerar.

  I Sörmland börjar man vaccinera 45-åringar snart, och 95% av alla över 65 år har tagit sprutan, så dessa är inget att prata med de blir mest arga. Det känns som om man bor i ett gigantiskt dårhus. Indoktrineringen sitter hårdare ju äldre personen är som jag pratar med.Om man räknar att majoriteten som tar sprutan kommer dö av den inom 2 år (även om det kommer skyllas på vissa kvarstående ovaccinerade barn och vissa ovaccinerade ”idioter” till vuxna), så är demografin totalt förändrad i Sverige efter det. Vi vet ju vilka som inte tar sprutorna och sedan är det bara att räkna. Hur många stora process-industrier kommer klara att leverera något sedan?

  Tittar man på Indien har de en mycket stor dödlighet i ”Covid-19” sedan massvaccinationerna inleddes, det sägs att de vaccinerade har svårare att stå emot ”Sydafrika-varianten” jamendå fortsätter vi väl och vaccinerar mera…

  Även dödstalen i Israel för januari och februari är bedrövligt höga. Det är mycket svårt att dölja antalet döda i Israel, ty de har ganska god koll på sina medborgare. I israel kallar de nu barnen för Covid-bomber, och tänker vaccinera dem också. Sverige och Israel är ganska lika indoktrineringsmässigt, man gör generellt som de styrande säger. Men Nettan är tydligen kompis med chefen på Phizer och har i ett delvis sekretessbelagt kontrakt lovat att hela Israels befolkning ska vaccineras och Phizer ska få ta del av alla vaccinerades hälsojournaler.

  Jag tror att när Covidiotin är avslutad fram till 2030 är det kanske bara 1,5 miljarder Kineser, 1 miljard indier och kanske Afrika kommer klara sig bättre från vaccinskadorna så de kanske är 1 miljard då, i resten av världen har troligen 3/4-delar av befolkningen dött, speciellt om vi tar hänsyn till infertilltetseffekten och spridningen från vaccinerad till vaccinerad. Så om vi är 8 miljarder och drar bort 1,5 miljarder Kineser, 1 miljard Indier, ca 1,5 miljarder afrikaner= 4 miljarder kvar – 3/4 = ca 1 miljard (de övriga tillsammans). Så kanske halva jordens befolkning är kvar 2030. Men det var ju fel, det skulle ju bara vara 500 000 miljoner kvar. Har Globalisterna missat att räkna med Kina eller tror de att Kina är deras allierad som bara ska ta livet av sig självmant? Snart borde flera av de synliga globalisterna dö oavsett hur väl ”de sköter sin hälsa”, kanske är det dödsryckningarna vi ser här? Märkligt är det.

  Vi får se om rättegångarna kan stoppa vaccineringarna, jag hoppas, men jag är tveksam.

  Gillad av 1 person

  1. Framlidne Ulf Nilson skrev en liten bok som heter ”Sverige, Sluten anstalt”. Den finns att ladda ner gratis här. Läsvärt.
   http://www.jvnf.org/books/Ulf_Nilsson_Sverige_Sluten_Anstalt.pdf
   Kina har klarat sig väldigt bra av främst två orsaker. Befolkningen och ledningen skapar gemensamma mål, och samarbetar sedan för att nå dom och dom kommunicerar direkt, inte via journalister. I ett land som Sverige slåss alla med varandra och drar i olika riktningar. Makteliten i Sverige utfärdar diktatoriska dekret, och med beväpnad polis driver igenom dom. Allmänheten tillfrågas inte eller får inte ens säga sin mening (se video). I Kina arbetar man intensivt på att förebygga att någon blir sjuk. Dels minimerar man kontakterna, som att uppmana till att handla en gång i veckan istället för var dag, det minskar kontakterna makteliten en faktor 7. Dels att använda Traditional Chinese Medicine (TCM), och vitaminer förebyggande, vilket är förbjudet i Sverige, och den svenska propagandamaskin försöker förlöjliga vad som är Kinas framgångar med rena lögner.
   https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/07/tillbaka-till-framtiden-och-1933-pa-sveriges-radio/
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7467834
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7445883
   Sveriges Radio agerar alltså helt öppet för att så många som möjligt ska dö eller bli sjuka i Sverige.

   Gilla

 6. Och BTW de 11.000 som används som murbräcka för vaxande osv är inte fler än de som avlider i förtid pga rökning…. och eftersom se allra flesta dels inte varit i karantän dels inte är de sköraste…. så med Plaquenil och Ivermectin hade denna pandemi inte drabbat värre än ett tufft influensa år….och smittan hade stannat av…. finns flera olika rapporter från Indien som precis visar detta. Ett område i Indien fick inte Ivermectin och där rusade smittan osv……

  Gillad av 1 person

 7. Så bra skrivit, precis mina tankar också. Som du skriver, de som är skeptiska i alla andra ämnen, de har också köpt skrämselpropagandan, så det som stat, politiker och media kör är mycket effektiv psykologisk krigsföring, de har lyckats, tyvärr……..
  De som tar sprutan tror jag är väldigt rädda, först är dom uppskrämda av medias skrämselpropaganda, sen tar dom sprutar just för att dom är livrädda och när dom tagit sprutan så är dom ännu räddare, just för att dom inte är säkra på att det dom fått insprutat i kroppen är bra eller dåligt. Att ens diskutera med dessa personer går inte, det är sju resor värre än att diskutera politik och det är riktigt illa. Men det är troligen rädslan som gör dom så aggressiva och går inte att prata med dom, tyvärr.
  Jag kommer INTE att ta något covid-19 vaccin, varken nu eller i framtiden, oavsett vad dom hotar med.
  Som du skriver, många vaccinerar sej för dom har fått för sej att man inte får resa utan vaccinpass, om det blir så återstår att se. Jag tror och hoppas att det är ett hot för att få så många som möjligt att vaccinera sej.
  Men på https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/ip_21_1181 står det även så här:
  ”Systemet med digitala gröna intyg är en tillfällig åtgärd. Det kommer att avbrytas när Världshälsoorganisationen (WHO) förklarar att covid-19 inte längre utgör ett internationellt hot mot människors hälsa”
  Sen om det blir så eller inte, det återstår att se, man kan ju inte lita på EU. Dock är det info som sällan kommer fram och därför ville jag lyfta det. Vad tror ni om det?

  Gillad av 1 person

  1. Vad jag förstår har vaccinpass varit en del av en längre tids planering, då talades om mässlingvaccin mm: https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf
   så nej, tyvärr jag tror dessa pass bara är början, sedan blir det Kinas sociala poängsystem för hela slanten. Jag vet att det står i EC förslaget som presenterades för EP att det skulle vara tillfälligt och bara gälla i ett år, men samtidigt står det att data ska sparas och kunna aktiveras vid nästa behov! enligt min bedömning är EP bara ett rundningsmärke i frågan och har vi infört passen kommer de att stanna tills vi bara vägrar anpassa oss. Jag gissar att vissa länder som lever på turism till slut skulle lobba för ett nytt förslag då men folk är så korkade att de inte fattar att man inte ska anpassa sig i rådande läge.

   Gillad av 1 person

 8. Det enda som gör en tillfreds i samtiden är att vandra ute i naturen och drömma om en stuga på kalfjället.
  Det är inte roligt längre att vara en del i ”samhället”.

  Gillad av 1 person

  1. Men Håkan, sluta drömma och gör något kreativt istället. Gör allvar av din dröm vetja. Vad är det som hindrar dig?

   Gilla

  1. Vad han pratar om är ett välkänt biologiskt, medicinskt fenomen. Även människan har mutationer, varför vi inte alla ser lika ut. Alla som tagit penicillin vet att man skall ta det i minst tre dagar. Anledningen är att först dödas de bakterier som är lätta att döda, medan de svår-dödade överlever längre. Avbryter man penicillinkuren tidigt finns ett stort antal svår-dödade batterier kvar, och förökar sig, och då blir personen resistent mot penicillinet. Det kan vara liknande för virus. Vaccinet hjälper kroppen att ta kol på de virus som är lätta att avlägsna med vaccinet, men de få mutationerna överlever och förökar sig. På så sätt skapar man alltså nya stammar av mutationer eftersom vaccinet främst eller endast verkar på vissa virus som avsett, men inte på muterade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s