När inkluderandet går till överdrift måste någon ha vett att säga ifrån

Fokus på könsdebatten fortsätter i svensk media och i går kunde vi läsa den spännande nyheten att sångerskan Demi Lovato kommer ut som ickebinär, medan vi idag blir upplysta om att den amerikanska TV-serien Sex and the City får en ickebinär huvudrollskaraktär vid nyinspelningen – wow liksom, det finns inte alls en tydlig agenda att påverka. I dag intervjuas dessutom S-profilen Annika Strandhäll i DN, där hon bland annat beklagar att Sverige som enda land i Norden ännu inte haft en kvinnlig statsminister. Men det jag hakar upp mig på är att hon genom citatet ”Vi är inte där ännu, där vi kan avskaffa begreppen man och kvinna” med tydlighet visar att det är något eftersträvansvärt och något vi är på väg att göra.

Varför vill man lyfta fram människors osäkerhet på sitt kön som något positivt och varför ska vi förändra biologiska fakta på grund av dessa få människor i världen som betecknar sig som ickebinära? Det är helt befängt att vi ens har den diskussionen i Sverige!

Det finns två juridiska kön – man och kvinna punkt. Kvinnor föder barn och män har prostata – det är fakta. Alla får givetvis känna sig hur de vill inombords, men det är vad du har mellan benen som räknas så det hade varit klädsamt om media kan sluta propagera för dessa dumheter och styrande politiker borde sätta ned foten omgående. De är så duktiga på att kväsa oliktänkande annars, så vad fattas de denna gång – modet att säga som det är?!

#syltryggar

Bildkälla: DN

12 reaktioner till “När inkluderandet går till överdrift måste någon ha vett att säga ifrån

 1. Det Piper tar upp är tidstypiskt.

  Politikern (makthavaren) tror sig ha mandat att instruera medborgaren vilka ord som ska användas och inte användas; vad som är (moraliskt) rätt och fel; hur och i vilken riktning som samhället ska utvecklas.

  Det har varit fallet sedan Socialdemokraterna sjösatte Folkhemmet med dess välfärd och social-ekonomiska skyddsnät, varför både politikerns och medborgarens roller/ansvar har cementerats.

  Strandhälls agerande/ståndpunkt kan liknas med en kapten för en motorbåt som försöker föra en segelbåt från punkt A till punkt B: hon saknar kunskap om väder och vind, segelbåtens prestanda, navigering och rederiets uppdrag.

  I demokratin är det medborgarna som bestämmer på vilket sätt som deras(!) samhälle ska utvecklas och i vilken riktning.

  Politiker har tilldelats mandatet att göra denna resa så tillfredsställande som möjligt för medborgarna.

  Gillad av 1 person

  1. ”Politiker har tilldelats mandatet att göra denna resa så tillfredsställande som möjligt för medborgarna.”
   Problemet är att politikerna inte agerar så och att medborgarna låter det ske utan åtgärd.

   Gilla

   1. I regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati, står att all offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Smaka på orden: All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Det är alltså folkets vilja som ska styra de folkvalda i en demokrati. Ingenting annat.

    Frågan många ställer sig är följande: Är Sverige en demokrati? Är det folkets vilja som styr de folkvalda? Som läget utvecklats i landet så har jag väldigt svårt att svara ja på dessa frågor. Jag upplever Sverige alltmer odemokratiskt och att det är de folkvalda som styr folket och inte tvärtom, som det ska vara i en riktig demokrati. Detta är en farlig utveckling där folket får allt mindre att säga till om. Visst, vi har fria val vart fjärde år, men dessemellan då?

    Gilla

 2. Konstigt att hon som representerar partiet som styrt Sverige längst, beklagar att vi ännu inte haft en kvinnlig statsminister. Kan det bero på att vi nu har en kärring vid rodret. Annars har väl partiet och dess vapenbröder inom LO lyft mansyrket och hållit tillbaka motsvarande kvinnliga. Alla bör ju veta att kvinnor och män aldrig haft samma löner inom regeringskansliet. Den dagen kvinnor kan pissa sitt namn i snön räknas de som män 😂!

  Gilla

 3. ”Vi är inte där ännu, där vi kan avskaffa begreppen man och kvinna” Varför är det så viktigt!! Kan det vara så att de vill ta bort vår identitet, våran rättighet att vara man eller kvinna, ser de oss som mindre vetande, vill de ta bort vår möjlighet att bilda en kärnfamilj, sen blandar de väl in religionen och sen kommer språket. Allt för att vi ska föregå som gott exempel inför Bilderberggruppen och de andra globalisterna som socialdemokraterna ser som sina nya kungar. Säger bara att detta tankesätt som socialdemokraterna har borde vara straffbart.

  Gillad av 1 person

  1. Med många års erfarenhet av myndigheter och departement måste jag tyvärr meddela att med undantag av KD och SD förekommer samma faktaresistens, historielöshet, normförakt och värdenihilism alla partier.

   Gillad av 2 personer

 4. Vad gäller genusforskningen, som de här vettlösa godhetssignalerande politikerna flirtar med, så är den ovetenskaplig, eftersom den går emot vetenskap om de faktiska skillnader som finns mellan könen i beteende, ex. studerat hos apor och uppmätningar i mäns och kvinnors hjärnfunktion. Vi är olika och kompletterar varann. Detta är naturligt och bör firas!

  Någon kvinna som vill klappa mussen på min överläpp istället för att odla en egen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s