Klimatpakten ger Kina frikort vad gäller utsläpp

Se där ja, en kraftigt ökad kolanvändning i samband med återstarten av ekonomin har medfört att Kinas utsläpp av koldioxid ökat med 9% under första kvartalet jämfört med nivåerna före den Kinatillverkade coronapandemin, vilket innebär att ökningstakten det senaste året ligger på den högsta sedan 2012. Det är stål- och cementindustrin som är klimatbovarna där det går åt stora mängder kol som står för 70% av ökningen av koldioxidutsläppen första kvartalet.

Enligt en tidigare studie låg kinesernas utsläpp 2019 per invånare på nästan samma nivå som snittet för OECD-länderna, men enligt den senaste undersökningen har Kina förmodligen gått om nu.

Kina själva har sagt att kolanvändningen ska minska, men först efter 2025 och att landets utsläpp av växthusgaser ska toppa runt 2030 för att sedan bli koldioxidneutral 2060. Således är det bara att vänta en sisådär 40 år med andra ord och hur går det ihop sig med klimataktivisternas varningar om att jorden går under om tio år?! 🤔

Så hur sätter omvärlden press på Kina för att de ska följa EU och andra länder i klimathetsens fotspår – kommer man tvångsbeskatta befolkningen, stänga ned kärnkraftverk, framtvinga nedstängningar av kolkraftverk, införa sanktioner?

Nej det behövs inte för Kina är redan med i Parisavtalet och har således ryggen fri – avtalet ger nämligen Kina rätt att fortsätta öka sina utsläpp fram till år 2030, vilket ger Kina som redan släpper ut mest växthusgaser i världen rätt att öka sina utsläpp i ytterligare tio år utan att bryta mot Parisavtalets innehåll. 👌

#hycklare

#followthemoney

https://www.svd.se/kinas-klimatutslapp-okar-kraftigt

22 reaktioner till “Klimatpakten ger Kina frikort vad gäller utsläpp

 1. Kinas befolkning uppgår nu till 1,44 miljarder.

  Världshärskarna har placerat sin tillverkningsindustri dit. Billig arbetskraft ger höga vinster (för ägarna). Det kan man undra vilka som kan ändra på det?

  Sveriges befolkning uppgår nu till 10,15 miljoner. Vem bryr sig om oss? Utom att beskatta oss till fattigdom, förstås.

  Gillad av 2 personer

  1. Det var länge sedan Kinas arbetskraft var billig. Kina är effektivt med sin avancerade teknologi. Jag skrev nyligen en artikel där jag nämner att ett team på 5 personer som plantera bomull med en satellit och datastyrt system gör 75 personers manuella arbete. Samma sak med gödsling, besprutning och skörd. Datorer satellitstater, drönare och maskiner gör jobbet. Medellönen för en ingenjör i Kina är nu tre gånger så hög som för motsvarande svensk, och då har vi ändå inte vägt in den de facto 80% svenska skatterna och avgifterna.
   https://mychinaway.blog.se/krigspropagandan-idag-pa-svenska-media/

   Gilla

  2. 1. Beskatta globalist-handeln hårt!
   2. Skapa en balanserad befolkningsmängd, med vetenskapliga evidens och ekologisk hållbarhet som grund!
   3. Fira hög standard och balans med naturen när smutsgrisar som Kina går in i väggen!

   Gilla

 2. Jättebra artikel av dig Jenny
  Verklighet/ fakta är ”uppochnervända världen”
  Kina levererar vindsnurror och solpaneler till hela världen och ”gapskrattar” på vägen att bli nr i 1 i världsekonomin…..
  Vi ”idioter” högskattar oss till U-land …..deras lilla ”virus” gjorde susen…..världen står stilla medan Kina gasar på!!!!

  Gillad av 2 personer

   1. Ekonomin går utmärkt i Kina, 18.3% tillväxt, exporten ökar 30%, BRI handeln upp med en faktor 4. Europa är inte speciellt intressant för Europa är bara 3% av världen, Kina 20%, och det är Europa som är desperat att komma in i Kina för att överleva.

    Gilla

 3. Icke att förglömma att våra skattepengar gödslas in i ”Klimatfonderna” som omfördelar från den ”rika” delen av världen till den ”fattiga” delen, så att ”alla” får ta del av klimatneutrala projekt. Inte konstigt att många länder skriver på detta avtal eftersom det är som en gigantisk uttag-bankomat för vissa och samtidigt utan förpliktelser, precis som Kina. Säga vad man vill, men Kina kan förhandla väl.

  Gillad av 2 personer

  1. Kina uttalar inga förpliktelser, man sätter realistiska mål och levererar resultat. Kina får heller inga pengar av någon annan.

   Gilla

  2. Det kinesiska ledarskapet värnar den egna befolkningen ,,, det är väl så det skall vara … tycker jag …

   Gilla

 4. Der ger fler PK-poäng för PK-adeln att jaga svenskar än andra nationaliter.
  Dessutom riskfritt. Anklagar man t ex kineser för att släppa ut CO2 så åker väl rasistkortet fram direkt….

  Gillad av 3 personer

  1. ”Länder” släpper inte ut någonting, det är människor som släpper ut genom bland annat tillverkning. Enligt CIA faktaboken släpper omkring 80 länder i världen ut mer än Kina, som idag har en av de minsta utsläppen.https://www.getargon.io/posts/environment/climate/greenhouse-gas-emissions/co2-emissions-by-country/
   Kumulativt sedan industrialiseringen började har EU och USA tillsammans snäppt ut 11 gånger så mycket som Kina. Källa världsbanken. Bara USA, Kanada och Australien släpper envar ut just nu mellan två till tre gånger så mycket som Kina.https://www.economicshelp.org/wp-content/uploads/2014/03/co2-emissions-per-capita.png.webp
   Däremot har Kina genom sin storlek möjlighet att påverka framtiden mest, och Kina är den enda som har en realistisk plan under utarbetning. Kina har redan världens intensivaste program för att införa sol och vindkraft. Över 30% nu, och det ökar snabbt. Även vatten och kärnkraft ökar snabbt. Kina har redan minskat fossilutvinningen med tusentals nedlagda gruvor. Kina har alltså varit ledande mycket länge. Även när det kommer till förbränning leder man genom ny teknologi som ger dramatiskt mindre utsläpp. Kina har redan genomfört genomgripande beteendeförändringar hos befolkningen, snabbtåg, tunnelbana, monorail, flodtrafik, och digitalisering. Utsläppen är nere över 50% relativt GDP.

   Gilla

 5. Det finns tillfällen där jag beundrar Josef Goebbels metoder. Vad man gör här är samma sak som att jämföra utsläppen från en långtradare, ett dieseltåg och en moped. Sedan hoppar man upp och ned, hojtar och kräver att alla tåg och långtradare måste stoppas, se bara så mycket föroreningar som åstadkommer. Samtidigt ignorerar man vad tåget och långtradaren uträttar. Vad Kina har uträttat är att avskaffa all fattigdom, det tar energi, medan Sverige har en fattigdom på 18,8% (Eurostat) som ökar, 30% av pensionärerna i Sverige går hungriga, även utsläppen ökar, och ingenting görs för att åstadkomma förändringar. Samma miljömonster på vägarna, 2,5 tons bilar, public transport i Sverige kostar 20 gånger mer i Sverige, för stat och kommun mjölkar den, så folk kör bil. Kina började förändra för 25 år sedan, och är ledande i världen. I Kina sätter man människan först, inte propagandan. Ett par artiklar som kan vara intressanta.
  https://news.cgtn.com/news/2021-05-12/How-China-s-people-centered-approach-works-in-fight-against-COVID-19-10cApBpPeG4/index.html
  http://en.people.cn/n3/2021/0403/c90000-9835711.html
  https://www.rt.com/op-ed/523673-west-created-imaginary-evil-china/
  i Sverige gäller ideologi som skall åtlydas, i Kina är det människor som går först.

  Gilla

   1. Bra att du säger emot den där storvulne kinesen ibland, Jenny! För mig är det otroligt sexigt gjort av dig.

    Gilla

  1. I detta har du rätt. Jag skäms över hur fattigpensionärer behandlas i Sverige. Jag skäms över hela det svenska folket som har röstat för EU, globalismen och den här rövhåls-politiken i decennier. Jag kan inte tro att vi är släkt.

   Gilla

 6. När det gäller utsläpp och klimat, det finns något betydlig mer intressant att nämna. När industrin stängde ner under covid, minskade föroreningarna mycket tydligt och mätbart. Ett undantag, koldioxid, vilken ökade med hela 5%. Varför. Det visar att koldioxidökningen inte kommer från mänsklig verksamhet, för den var ju nedstängd. Al Gore och Greta Thunberg är två frontfigurer som i stort satt agendan idag, att mänsklig aktivitet producerar koldioxid som orsakar uppvärmningen. Båda totalt inkompetenta i vetenskap. Al Gore rökte marijuana, tittade på TV och syssla med fantasi som science fiction istället för att gå på lektioner (Källa Wikipedia). Greta Thunberg är ett skolbarn utan utbildning. Vi håller på att skriva en avhandling om detta. Utvecklingen just nu följer identisk samma bana som många gånger tidigare. För 90 miljoner år sedan växte det skogar på sydpolen. En väldigt intressant och komplex bild växer fram. Det visar sig att uppvärmningen inte är en följd av ökad koldioxid, utan ökad koldioxid är en följd av uppvärmningen. Värmen kommer först, koldioxid följer uppvärmningen. Grundorsaken, astronomiska förändringar som orsakar dominoeffekter. Titta på detta.
  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/experten-om-tipping-points-det-ar-en-kamp-mot-klockan

  Gillad av 1 person

  1. Det finns inga tipping points. Detta är ren klimatpropaganda för att skrämma upp den ovetande befolkningen. Annars så håller jag i stort med dig.

   Koldioxidhalten i atmosfären fortsätter att stiga. Varför? Kalla hav absorberar koldioxid och varmare hav släpper ifrån sig koldioxid. Eftersom klimatet blivit varmare så har även haven värmts upp och avgasningen av koldioxid har därmed ökat vilket påverkat och påverkar koldioxidhalten i atmosfären. Trots ”pandemin” med minskat resande via flyg och andra transportmedel samt en industri på sparlåga så syns ingen dipp av koldioxidhalten i atmosfären. En annan viktig faktor är vulkaner, både landbaserade och havsbaserade, vilka bidrar till ökad koldioxidhalt. Även mänsklig aktivitet bidrar förstås, men det bidraget är så litet så det saknar signifikant betydelse. För Sveriges del så har ökad temperatur, främst vintertid, medfört att allt mindre energi behövs för uppvärmning. Sedan påstås det emellanåt att haven blir allt surare på grund av koldioxiden. Faktum är att haven är basiska med ett PH på ca 8. PH 7 är neutralt och allt under PH 7 är surt dessutom är PH-skalan logaritmisk. Att haven skulle bli sura är en ren lögn eftersom det finns oerhörda mängder kalk i haven som gör att de aldrig kommer att bli sura. Säger man detta till klimatlögnarna så är de som blir sura…

   Gilla

   1. Man kan faktiskt säga att det finns ”tipping points”, som exempel, om en viss del av havet är kallt, och då absorberar koldioxid, medan sedan av någon anledning går temperaturen upp några grader och då börjar vattnet avge koldioxid. Det kan man kalla en tipping point. Samma resonemang kan man applicera på till exempel tundra, temperatur och hastighet på strömmar i havet, sjöar, osv. Sedan reagerar en del av koldioxiden i havet med saltvatten och blir carbonic acid, som i tur formar carbonat, och det gör havet surare. Om du tar en titt på det här
    http://www.globalwarming-sowhat.com/_Media/600-my-of-temps-560-my-of_med.jpeg
    Så kan vi se att vi lever i en kall bubbla. Jordens ”naturliga” temperatur är 15 grader varmare än nu, och ”normal” koldioxid halt ligger på 3,000 ppm vi har 420 ppm nu och vi har haft 7,000 ppm. Så – hur mycket CO2 tål vi? Det kan man räkna ut med den så kallad Dalton lag för gaser. Det blir 60,000 ppm. Lång väg att gå. Vid 100 ppm upphör livet på jorden, så vi har faktiskt varit nära att bli utrotade.
    Det finns 39,000 Gt (Gigaton 1,000,000,000,000 Kg) i havet, 750 Gt i atmosfären, totalt produceras 6,000 Gt på jorden vart år, människan skapar 4%, hälften förbrukas av växter, och 50% absorberas, mest i havet. Djupt i havet under stora tryck i kallt vatten blir koldioxid en vätska eller en fast form, material. Den är tyngre än havsvatten, 1.5 gånger, sjunker till botten så det finns ”sjöar” av koldioxid på havsbotten i djupet. Helt regelbundet inträffar vad som kallas Milankovitch Cycles, jorden kryper lite närmare solen och då blir den lite varmare. Efter 50 till 100 år börjar havet släppa ut massor med koldioxid, och det är precis vad som händer nu, och då stiger temperaturen kraftigt. Då utvecklas växter och förbrukar koldioxiden, mindre koldioxid i atmosfären, och då sjunker temperaturen igen. Detta har hänt åtskilliga gånger i jordens historia.

    Gilla

 7. Man ska inte kasta sten i glashus! I Sverige har vi en hel hög med tillväxt-partier som vurmar massinvandring av extrema sekterister, för barnavel och byggindustri.

  Föreställ er att mitt 5-liters-afro tillväxer konstant med en fördubbling i volym varje månad! Hur stort skulle mitt afro vara efter 64 månader? Räkna på den volymen gott folk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s