Mördade sin son eftersom han inte ville gifta sig

Den 47-årige filmregissören Babak Khorramdin är det senaste iranska offret för de många hedersmord som skakat landet de senaste åren och anledningen är hans civilstånd som ogift som han och fadern hade en konflikt om. Khorramdins far erkände att han drogat och mördat sin son, som senare hittats styckad i soporna och båda föräldrarna har gripits. Mänskliga kvarlevor hittades även i hemmet.

Khorramdin tog examen från universitetet i Teheran 2009 och flyttade till London ett år senare.

Tidigare uppmärksammade offer för hedersmord i landet är bland annat Ali Fazeli Monfared, som dödades av familjemedlemmar efter att de fått reda på att han var homosexuell och även 14-åriga Romina Ashfrafi som förra året blev halshuggen av sin far när hon ville rymma för att gifta sig med sin pojkvän.

Trots att Iran förra året införde hårdare lagar för att skydda barn fortsätter hedersvåldet.

I Sverige lyfter media ofta problemet med fokus på flickor, men pojkar är också utsatta för hederskultur och hedersvåld – något som ofta glöms bort i debatten. Men jag ser det inte som särskilt troligt att vi i Sverige ska kunna stoppa något som är kulturbetingat, när inte ens länder med dödsstraff kan få medborgarna att sansa sig.

https://www.arabnews.com/node/1861396/middle-east

6 reaktioner till “Mördade sin son eftersom han inte ville gifta sig

  1. Alltså vad är detta för människor. En far drogar och mördar sin egen son för att sedan stycka sonen. Som hämtat från den värsta skräckfilmen. Den typen av individer förtjänar inte att kallas för människor, de är inget annat än odjur.

    Gillad av 1 person

  2. Jag vet att det är fruktansvärt trångt på hjärnkontoren i Sverige, men det är just dessa kulturberoende aktiviteter som Kina är så framgångsrikt i att isolera och låta självdö. Medel är utbildning och att folk kan bli oberoende av klanerna genom en yrkesutbildning och språkkunskaper. Folk rymmer och gömmer sig för klanerna i Xinjiang, och Peking skyddar dom så klanerna inte kan spåra dom och döda dom för att återställa hedern. Sedan är det anhängarna till klankulturen som ges så mycket utrymme i svenska media, att böla och bräka om att deras släktingar kidnappats, sitter på koncentrationsläger och dom inte ens vet om dom lever, och svenska media stöder villigt hederskulturen.

    Gilla

  3. Inser plötsligt att det nog är bäst att gifta sig snart! Är det någon riktigt smutsig kvinna, utan huckle, utan afro, utan mustasch och med galghumor, som är intresserad?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s