Så var det dags för nästa skolbrand

Det sägs att Sverige är det land i världen där skolor brinner mest och det hann inte gå mer än fem dagar innan det var dags för en ny skolbrand. Denna gång i Laholm, där en nyrenoverad gymnasieskola började brinna tidigare i kväll och räddningstjänsten har låtit meddela att man låter den eldhärjade byggnaden brinna ned. Det är i nuläget svårt att bedöma om branden är anlagd, men polisen kommer att inleda undersökning om mordbrand alternativt grov mordbrand.

Varken Lagaholmsskolan eller i Osbecksgymnasiet, som i princip sitter ihop, kommer att kunna ha någon undervisning i morgon och istället kommer man att gå över till fjärrundervisning.

Tragiskt och oerhört kostsamt för samhället, men vi skattebetalare kan vara lugna – MSB arbetar löpande med att samordna kring skolbränder, medan inrikesminister Damberg anser att det är kommunernas ansvar att vidtaga de åtgärder som krävs för att motverka utvecklingen. Det känns som om vi är på rätt väg med andra ord! 👌🙄

#onlyinsweden

Bildkälla: SVT Nyheter

5 reaktioner till “Så var det dags för nästa skolbrand

 1. Under förutsättning att det är anlagt:
  Dekadenta Sverige levererar. Lika bra att att sluta reparera och återställa det som förstörs av illasinnade krafter.
  Busskurer, skolor osv.
  Det finns helt enkelt ingen vilja att värna vårt arma fosterland längre.
  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är ju ett sätt att lösa (dölja) de dåliga skolresultaten, elda upp alla skolor så kan ingen undervisning bedrivas och inte heller några kunskaper mätas. Så slipper man fuska med PISA och sånt trams. Ju dummare befolkning, desto lättare att leda dem åt ”rätt” håll.
  //Fattigbonddräng

  Gillad av 1 person

 3. Det är ju valborgstider och vi får koppas att eventuella pyromaner kollade så att det inte fanns igelkottar i rishögarna.Vilket djävla land och vilka djävla pajasar som styr.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s