Ännu en skolbrand att fylla på den redan illavarslande statistiken

Även om det inte finns några internationella jämförelser när det kommer till skolbränder, så har det många gånger påpekats i media att Sverige är ett av de värst drabbade länderna i världen vad gäller anlagda skolbränder och nu är det dags att lägga ännu en skolbrand till handlingarna efter att det i natt började brinna i skolbyggnad i Stenstorp i Falköpings kommun. När räddningstjänsten kom dit var byggnaden övertänd och polisen misstänker att branden är anlagd, varför man upprättat en anmälan om mordbrand.

Statistiken från MSB påvisar att antalet bränder i skolor och förskolor ökat de senaste åren, där Göteborg och Malmö sticker ut med flest bränder – Malmö har dock haft högst andel avsiktliga skolbränder i landet.

Tidigare i år lämnade Jörgen Berglund (M) in en skriftlig fråga till inrikesminister Mikael Damberg med frågeställningen vad inrikesministern anser att orsaken är till att Sverige har så många fler skolbränder än Norge och Finland samt vilka åtgärder man avser vidtaga för att de ska minska.

Men det skriftliga svaret från Damberg lämnar mycket kvar att önska, för även om han bekräftar att bränder i skolor i Sverige är ett problem, blir det inga konkreta svar på frågorna utan bara information om att MSB arbetar löpande med att stödja samt samordna kring skolbränder. Det är dock intressant att notera att Damberg påpekar att det är ”av stor vikt att kommunerna själva vidtar de åtgärder som krävs för att motverka och vända utvecklingen inom området”. Det är alltså kommunerna som ska göra skitjobbet baserat på problem som orsakas av regeringens förda politik – ungefär som med allt annat med andra ord och vi vet alla vem som ska stå för den dyra notan.

#vibetalar

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Expressen

https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/antalet-skolbrander-i-sverige_H8121555

8 reaktioner till “Ännu en skolbrand att fylla på den redan illavarslande statistiken

 1. Det ‘nya’ och ‘moderna’ Sverige. Icke! Snarare ‘Retro Sverige’! Det finns inte ord för att beskriva hur illa dumt det är att driva ett lands utveckling, så som nu sker. Folk måste komma ur sina bubblor och börja göra sina röster hörda.

  Gillad av 1 person

 2. Den socialdemokratiska politiken handlar om att aldrig behöva ta något ansvar för den politik de tror sig föra, allt är lugnt så länge de inte kränker någon i sin nya falang av röstboskap. I detta sammanhang handlar de om att skänka pengar, öppna gränsen och genom detta sänka livsstandarden, skapa låglönejobb och splittra samhället till ett allmänt kaos för oss övriga i landet. Allt för att vinna förtroende hos ett gäng sinnessjuka personer inom EU, FN och globalisterna, allt för att skapa sin framtid till ett bättre liv än det de har idag. Ska man med tåget till deras framtidsvärld då gäller det att vara villig att slicka uppåt, sparka neråt och offra folket, då spelar det ingen roll om alla skolor i Sverige brinner ner eftersom socialdemokraterna och politiker inte kan stava till varken konsekvenstänk eller ansvar.

  Gillad av 1 person

 3. Ja vad fan ska vi med skolor till?
  Där lärs ju endast ut vänstermarinerad utopisk lära.
  Bränn ner skiten så kanske något nytt och fräscht gror och växer upp ur askan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s