Hur ska elförjningen garanteras när våra styrande bedriver en skadlig energipolitik?

I takt med att nya industrier för fossilfri ståltillverkning blir allt fler och batteritillverkningen samt eldrivna transporter ökar behovet av fossilfri el, måste elproduktionen i landet öka, elnäten byggas ut och elmarknaden utvecklas.

Branschorganisationen Energiföretagen konstaterar i en ny analys att landets elbehov kan komma att öka med 120% fram till år 2045, vilket enligt VD:n Åsa Pettersson ”är enorma siffror”.

Fakta levereras och det är nu man hade velat höra vad ansvariga ministrar – som ägnar sig åt att stänga ned fungerande kärnkraftverk och ignorera det skriande energibehovet samtidigt som man gladeligen bifaller höjda avgifter – har att säga, men de klarar sig undan såväl granskning som ifrågasättande i vanlig ordning. Men majoriteten av det lallande folket sätter dock sin tilltro till att elen fortsätter komma från två hål i väggen samtidigt som man applåderar de ”gröna” framstegen som man inbillar sig ska ge Sverige en plats i rampljuset.

#onlyinsweden

#vibetalar

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/elbehovet-kan-oka-med-120-procent-enorma-siffror?fbclid=IwAR2C1xH8uhBZbSGAoGKcgiPmbqX9R8IrIH7R6TGpsptZoJbcTZZ-knl-oqw

8 reaktioner till “Hur ska elförjningen garanteras när våra styrande bedriver en skadlig energipolitik?

 1. Med tanke på att de styrande inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen så är antagligen svaret:
  – Det ska den inte…

  Gillad av 3 personer

 2. Det finns bara två lösningar. 1. Öka genereringen av energi eller 2. Minska förbrukningen. När det gäller att öka genereringen, vattenkraften är utbyggd, sol och vind fungerar dåligt i Sverige, och då återstår bara olika former av kärnenergi, vilket man av ideologi-skäl stänger ner. Utvecklingen i teknologi kan bli en del av lösningen, med till exempel Torium. Det verkliga problemet är att svenskarna förkastar ny teknologi på ideologiska grunder, exempel Huawei förbudet och WeChat teknologin. Sverige har inte ens börjat att digitalisera, 40% av GDP i Kina är digitalt. Enorma energibesparingar. Att minska förbrukningen, Sverige ligger redan mist 10 år efter länder som Kina. Bilar skall väga 2.5 ton, gå i 150 Km/t, och 60 mil i sträck. Få kan tänka sig att ta tåget och bygga moderna tåglinjer. Det är 21 gånger dyrare att ta tåget i Sverige än Kina. Kina har byggt världens största järnvägssystem, monorailsystem, tunnelbanor, medan Sverige har sysselsatt sig med att utreda sina banor från 1800 talet och sysslat med att uppfinna finurliga system för att skinna resenärerna på max pengar. Nu bygger Kina att järnvägssystem för gods som kommer att i stort att ersätta flygfrakt. Bostadsuppvärmning drar minst 5 gånger så mycket energi i Sverige som i Kina. Kinas elektriska stadsbilar har 4 gånger så lång livslängd som svenska elbilar. Ideologi styr alla beslut i Sverige, pragmatiken kommer bara in i bilden när katastrofen eller paniken anlänt. Ingen ändring i sikte idag.

  Gilla

 3. Det är enbart antaganden om ökad elproduktion.Elindustrin skriver manus och politiker och de robotiserade tidningsredaktionerna sprider propagandan.Klimatet blir varmare och därmed minskar elproduktionen,en spekulation så god som någon annan.Det handlar om att främst tyskägda Uniper vill säkra upp Tysklands energibehov när Nordstream 2 går om intet.

  Gilla

 4. Att förlita sig på el från vind och sol kan aldrig fungera då vi faktiskt behöver el även på vintern. När det är kallt på vintern (högtryck) blåser det sällan och solcellerna ger minimalt. Att stänga av fungerande kärnkraft borde vara straffbart!

  Gillad av 1 person

 5. Förr eller senare blir det svart och kallt i Sverige. Då, trillar polletten ner för Svensson. Sen tar det tio år innan vi har ett fungerande elsystem igen. Under tiden råder viss ransonering. Samt skyhöga priser. Så går det när folk röstar på stollar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s