Poliskvinna i Paris knivhuggen till döds i misstänkt terrordåd

I eftermiddags mördades en 49-årig poliskvinna och tillika tvåbarnsmor, i Parisförorten Rambouillet i ett misstänk terrordåd.

När kvinnan kom tillbaka från morgonfikarasten på polisstationen, gick hon ut på parkeringsplatsen för att ändra P-skivan i sin bil och blev då attackerad i lobbyn av en man som högg henne i halsen med en kniv medan han skrek ”Allahu akbar”. Enligt den franska tidningen Le Figaro utreds attacken som ett terrordåd. Kvinnans kollegor kom springande och sköt ihjäl gärningsmannen – en 36-årig man som kom til Frankrike 2009 från Tunisien och fick uppehållstillstånd 2019. Han arbetade som chaufför och bud samt var inte tidigare känd av varken polisen eller antiterrorenheten.

Mordet har fått Frankrikes president Macron att deklarera att ”I kampen mot den islamiska terrorismen viker vi oss inte en tum” och även den franska premiärministern samt inrikesministern har kritiserat den barbariska attacken, medan Macrons huvudmotståndare i nästa års presidentval Marine Le Pen, menar att det är nog nu och att fransmännen inte kan ta mer.

Meanwhile in Sweden… tassar vi på tå, tiger ihjäl problemet och stryker extremister medhårs av rädsla för att kränka någon eller hemska tanke – bli anklagad för att vara islamofob.

https://denkorteavis.dk/2021/muslim-raabte-allahu-akbar-og-draebte-kvindelig-betjent-med-kniv-i-halsen/

Bildkälla: Daily Mail

5 reaktioner till “Poliskvinna i Paris knivhuggen till döds i misstänkt terrordåd

 1. Bara elände överallt. Svårt att inte bli deprimerad och ge upp. Men bra att du belyser hur det är trots allt.
  Vi kan inte blunda för verkligheten och du gör verkligen skillnad varje dag Jenny! Stort tack!

  Gillad av 1 person

 2. Sorgligt med den dödade poliskvinnan.

  Detta kan hända oss i Sverige; när som helst kan vi i numerärt underläge, bli misshandlade av en aggressiv klan:

  Gillad av 1 person

  1. Det händer ju var vecka nu i Sverige. Klanerna skyddas ju i Sverige för svenskarna säger det är mänskliga rättigheter att skydda dom. Kina arbetar istället på att montera ner klanerna, och har inte haft ett dåd i fyra år nu, och då ylar dom i kör via svenska journalister och media att det är deras kultur som förstörs. Vill svenskarna verkligen ha den kulturen av uppgörelser på gatorna med skjutvapen, bombdåd, knivdåd, osv. Kina kritiseras och smutskastas ju oupphörligen för att man avskaffat klan- terrorismen och journalister och media oupphörligen kör ner propagandameddelandet i svenskarnas hals att det skall kallas brott mot mänskliga rättigheter och tvångsarbete och sådant. Konstigt att kalla dödande på gatorna för mänskliga rättigheter i Sverige.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s