Vi importerar problem som ingen vill kännas vid

Som jag skrivit om tidigare har kvinnor i Kuwait fått nog av att bli sexuellt trakasserade när de befinner sig utanför hemmet på dagtid, vilket sker i affärer eller på gatan där de även blir förföljda av bilar, varför kvinnoaktivister nyligen startat ett uppror under den arabiska hashtaggen ”Lan Asket” (översatt till ”I will not be silenced”). Det är tabu att prata om sådant i landet, men rörelsen har fått många kvinnor i alla åldrar att prata ut om det stora problemet.

Ett obehagligt mord på en kvinna som inträffade i går i Kuwait har nu fått människor att gå i taket på sociala medier där man kräver hårdare lagar för att stoppa dessa besinningslösa attacker på kvinnor.

En kuwaitisk kvinnlig advokat hade stämt en man eftersom han trakasserade hennes syster och försökte tvinga henne till giftermål genom att hota att döda henne. Mannen arresterades, men släpptes mot borgen. När han väl var fri kidnappade nannen, som av sociala medier-användare senare identifierats som den 30-årige Fahad Subhi Mohammed, kvinnan och hennes barn i en bil i staden Sabah al-Salem. Han knivhögg henne i bröstet flera gånger och körde till ett sjukhus där han lämnade kvinnans kropp samt hennes barn vid sjukhusentrén.

Hundratals personer har uttryckt sin ilska på Twitter och andra plattformar under hashtaggar som ”Sabah al-Salem Crime” och ”I am the next victim”.

Meanwhile in Sweden… har vi på kort tid fått uppleva fem mord på kvinnor som brutalt mördats på öppen gata, vilket fått såväl politiker ute efter att vinna politiska poäng som flera kvinnliga profiler inom vänsterrörelsen samt diverse kvinnorättsorganisationer att kräva hårdare straff samtidigt som media skriver tonvis med artiklar om mäns våld mot kvinnor.

Det är så klart horribelt och oacceptabelt, men mainstreammedia utelämnar en viktig detalj i sin rapportering, nämligen att fyra av de fem misstänkta förövarna var av utländsk härkomst. Istället för att dra alla män över en kam hade det varit smakfullt att upplysa allmänheten om att det vi ser är ännu ett importerat problem där vi måste gå till botten med kärnproblemet som handlar om en okontrollerad och kravlös invandring som genererar kulturkrockar samt hög kriminalitet.

Men sådant pratar vi inte om i Sverige där vi är livrädda för att kränka någon och framförallt att framstå som rasister om vi talar öppet om de växande problemen som våra politiker vänt ryggen för länge sedan.

#underytan

#detnyasverige

https://english.alarabiya.net/News/gulf/2021/04/21/Horrific-murder-of-Kuwaiti-woman-during-Ramadan-causes-uproar-on-social-media-

https://www.friatider.se/har-ar-de-misstankta-efter-kvinnomorden

15 reaktioner till “Vi importerar problem som ingen vill kännas vid

 1. Cirka 95% av de svenska männen som förhörs av polisen efter våld i nära relation kräver och får tolk!

  Gilla

   1. Då får du nog tala om det till SVT, TV4 och fru Stenevi. Jag vill inte peka ut invandrare men en hel del har bott här så länge att de blivit svenska medborgare. Att integrationen inte fungerar är ett tydligt bevis för att det är invandrade män som hunnit bli svenska medborgare medan fruarna har förstått att i Sverige kan man skilja sig utan att få makens tillstånd. Det är en stor kulturskillnad. Så det kan mycket väl vara svenska män i juridisk mening.

    Gilla

   2. Att vara invandrad och sedan få svenskt medborgarskap innebär inte med automatik att man är svensk.
    Ta t.ex. den s.k. komikern Özz Nûjen, som är svensk medborgare men som bestämt hävdar att han är kurd. Mer behöver inte sägas.

    Gilla

 2. Väljarna har inget ansvar.
  För oavsett hur vi röstar så bildas regeringen
  Enligt politikernas vilja.
  Vem eller vilka som får stå på listorna bestäms
  Av partiernas styrelse.
  Ingen politiker är folkvald .

  Korruption på högsta nivå. De som håller med och fjäskar för
  Partistyrelsen och likasinnade får en chans.
  De som tar upp problem sparkas och utesluts.

  inget annat land hade man kränkt sina medborgare
  och anklagat dem för brott
  För att skydda vidriga flyktingar.

  I Sverige skryter man med det lilla man lyckas med
  Och tystar ner de stora och fruktansvärd misslyckade migrationen.

  Svenska politiker lyckas med 1 procent av sitt uppdrag
  och det är att skydda alla kriminella

  Domstolar låter förövarna stanna oavsett vilka grova och hemska brott
  Männen begår. För deras välbefinnande är mycket viktigare än Svenska folkets.
  Och notan skickar de till skattebetalarna.

  Gillad av 1 person

  1. Korrektamundo!
   Dax för en gigantisk sk springnota, kanske?val vart 4:e år funkar föga, i min bok.
   Jo, har någon skrivit på ett papper i 3 ex angående skatteinbetalning?
   Inte!?

   Mvh Per

   Gilla

   1. Så gärna, om du menar mig.
    Maria är rätt klockren, i min värld.
    Jo, Jenny, kolla gärna upp varför våra namn är skrivna med versaler på
    ID:ena.
    Vi är företag iom denna manöver & sorterar under maritima(företags) lagar-vem upplös oss om detta??
    $kolan?? Någon?
    $@tan finns i det finstilta, tro inget annat.

    Born free taxed to death?

    PS $laves of The new world
    /Steelhouse lane
    Musik från 1999 & hur bra som helst.
    Try it U might like it!

    Mvh Per

    Gilla

 3. Felet är att många tror att det är ”vita män” som slår ihjäl kvinnorna, hade MSN varit lite ärliga eller haft lite stake i sig så hade de redovisat att detta inte stämmer. Nä istället ska vi undanhållas att de finns folk som vill stena kvinnor för otrohetsbrott, att det finns folk som tycker att piskning är ett perfekt straff för ex kvinnor, men att prata om svenska värderingar är inte aktuellt, visst jag förnekar inte att det finns svenska rötägg men de är inte i majoritet i detta sammanhang. Men så länge vi inte vågar prata om problemet så kommer problemet vara kvar, detta är ett klassiskt vänster problem att förneka de riktiga problemen och hellre blunda för problemet då behöver man inte peka ut någon, vilket i sin tur är en feg taktik i och med att de inte vågar peka ut problemet så förnekar de problemen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s