Illegala migranter som deporteras fortsätter återvända till Sverige

I Sverige fanns 2018 minst 50.000 illegala invandrare som saknar tillstånd att vistas i landet och det har fortsatt öka. Dessa personer behöver omgående en enkelbiljett till sitt hemland och vi är många som efterfrågar att Sverige tar tag i den eskalerande situationen som genererar en stor belastning för samhället med missbruk, kriminalitet och social misär som följd.

Men för att komma tillrätta med problemen krävs att våra kuragelösa makthavare tar sig i kragen eftersom det behövs politiska beslut. Polisen Fredrik Kärrholm skriver i dag ett bra debattinlägg Expressen, där han slår fast att det är omöjligt för polisen att göra det som krävs så länge man saknar verktyg och resurser, lediga förvarsplatser lyser med sin frånvaro samt vissa länder (exempelvis Iran, Irak och Somalia) vägrar ta emot medborgare som inte återvänder frivilligt.

Kärrholm menar att Sverige behöver sätta hårt mot hårt när det gäller stater som försvårar mottagandet av egna medborgare, där hot om minskat ekonomiskt bistånd bör användas som ett påtryckningsmedel. Irak erhöll till exempel 388 miljoner kronor i svenskt bistånd förta året, medan Sveriges bistånd till Somalia under perioden 2018-2022 uppgår till 3 miljarder kronor och det kan vara ett effektivt påtryckningsmedel om man vill få till stånd en förändring.

Ett annat problem är att personer som faktiskt utvisas ofta återvänder till Sverige, framför allt när det handlar om europeiska och centralasiatiska länder. Kärrholm menar att de som utan tillstånd återvänder till Sverige efter utvisning eller avvisning bör straffas och kostnaden för individen att åter bege sig till Sverige måste överstiga vinsten.

I dagsläget är detta således ett byråkratiskt problem och många poliser tenderar att titta bort eftersom det är så besvärligt med dessa ärenden som har begränsade möjligheter till faktisk utvisning. Kärrholm menar att polisen måste snabba på och prioritera utvecklingen av egna rutiner samt IT-system, utveckla samarbetet med Migrationsverket för att effektivisera den praktiska hanteringen av utlänningsärenden samtidigt som platserna i Migrationsverkets förvar akut behöver bli fler – i dagsläget finns knappt 600 platser.

Slutligen slår Kärrholm fast att vi behöver en nationell folkräkning – inte bara för att bekämpa skuggsamhället, utan även för att komma åt bidragsfusk och folkbokföringsbrott.

Han har så rätt i allt han skriver – ordning och reda måste återupprättas, men hur det ska gå till med de klåpare som styr landet tillsammans med knähundspartier och en opposition som inte lever upp till namnet är det ingen som vet. Ändå fortsätter människor att rösta fram dessa makthungrande dårar vart fjärde år trots att de vet att landet är utom räddning så länge de inte byts ut.

#onlyinsweden

#vibetalar

#vigillarintefegapolitiker

#returntosender

https://www.expressen.se/debatt/polisen-har-ett-omojligt–uppdrag-med-utvisningar/

3 reaktioner till “Illegala migranter som deporteras fortsätter återvända till Sverige

 1. Glömmer inte den utvisade killen som ett antal gånger återkom till anstalten Ystad.Varje gång med en ny identitet och varje gång på stapplande svenska ”Tjena Roffe,nu är jag här igen men nu heter jag nåt annat”.Det är material till ett humorprogram.Man tror min själ inte att det är sant.

  Gillad av 1 person

 2. De behövs måhända till det som svenskarna inte vill göra längre.
  Nämligen att rösta på sozzeriet…

  Gilla

 3. Vi har nog inte 50 000. Det är nog snarare 500 000
  Som är här utan medborgarskap. Sen så betalar myndigheter
  Ut pengar utan att kolla. De får förtur till vården.
  De jobbar svart , och gynnar kriminella företag och begår brott.

  Svenska politiker säger en sak offentligt men agerar tvärt om
  När de ska besluta.
  Vi tar emot flest människor i världen efter vår storlek,
  Politikerna ljuger och säger att migrationen minskat.
  Sanningen är att våra politiker och myndigheter har noll koll på allt.
  Flera Fotbollslag varje år skickas hit från länder för att söka asyl.
  Flyktingarna lånar ut sina pass och tjänar miljontals kronor.
  Vem som helst kommer in för poliser kan inte se skillnad på folket.
  Svenska sjuka kan inte få medicin men illigala Afghanistanier har kostat
  Tio tals miljarder.
  Hur kan illigala få tolk och advokat hjälp men sjuka utförsåkare.
  Vi har kanske hundratals eller miljoner människor här illigalt som får
  Socialbidrag och mediciner.

  För vi har människor som är galna och som inte vet vad en demokrati är.
  Om Sverige vore en demokrati och svenska folket inte vill ha flyktingar då
  Hade rättssamhället sett till att stänga gränser.
  Men vi har massa kriminella politiker, myndigheter personer , advokater,
  migrationsverkets alla anställda som tjänar pengar på illigala migranter och
  De skulle förlora dina jobb.
  Alla migranter som länderna Inte tar tillbaka skulle inte få bistånd.
  Och deras medborgare skal
  Inte få komma in till Sverige.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s