Hur mycket skog hinner man skövla på åtta år?

Skogsskövlingen i Brasilien har länge varit ett problem som nått nya höjde under president Jair Bolsonaro. I ett brev till Joe Biden lovar Bolsonaro nu att upphöra med olovlig avskogning av Amazonas innan 2030 och samtidigt ber han om ett avsevärt ekonomiskt stöd som kompensation för att nå målet.

Brevet kommer en vecka innan Bidens virtuella klimattoppmöte med 40 av världens ledare – där Sverige som bekant inte kvalade in trots att vi officiellt ska vara ett föregångsland vad gäller klimatarbete – däribland Bolsonaro och Danmarks statsminister Mette Frederiksen medverkar.

Brasilien lovade dock redan 2015 att stoppa olovlig avskogning i Amazonasregionen innan 2030 som en del av Parisavtalet.

Ett löfte som var lika tomt som allt annat som våra politiska ledare kläcker ur sig. Avskogningen i Amazonas nådde nämligen förra året sin högsta nivå på 12 år med ett område på 11.000 kvadratkilometer som ödelades, vilket motsvarar omkring en fjärdedel av Danmarks areal eller ett område som är 14 gånger större än New York City.

Fortsätter man i den här takten lär det inte finnas så mycket skog kvar om åtta år och att man nu kräver mer pengar samt uppskov i ytterligare åtta år för att upphöra med olovlig skogsskövling som man redan haft åtta år på sig att avpolitera, påvisar bara återigen att klimathysterin är en bluff och att Trump gjorde helt rätt som drog sig ur Parisavtalet som bara kostar pengar utan att generera något konkret. I grund och botten bygger allt på att genom skrämselpropaganda se till att ofantliga belopp betalas ut genom lån eller skatter som belastar medborgarna på ett eller annat sätt, men i realiteten bryr man sig inte om varken miljöproblem eller att bevara moder natur till efterkommande generationer. Men vi fortsätter snällt att betala medan våra riktiga problem består.

#followthemoney

#hyckleri

https://jyllands-posten.dk/international/ECE12905454/bolsonaro-lover-biden-at-ende-ulovlig-afskovning-inden-2030/

2 reaktioner till “Hur mycket skog hinner man skövla på åtta år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s