Att kalla saker vid dess rätta namn är en utmaning för en del

Medias omskrivningar av det grova våldet upphör aldrig att förvåna, som nu i kväll när SVT Nyheter rapporterar om en yngling som ”stickskadats” på en buss. Stack han sig på något vasst på sätet? Säg som det är istället – en kille blev knivhuggen!

Samma sak ser man varje vecka när det sker bombdåd mot villor, företag och flerfamiljshus – då heter det att det skett en ”explosion”.
Hedersbrottsrelaterade balkongflickor blir till olycksfall från balkong, medan man envisas med att kalla terrorister som mördat i kalifatets namn för ”IS-krigare” som om de vore stolta krigare som förtjänar att omnämnas i positiva ordalag.

Hur svårt kan det vara att kalla en spade för en spade? I det här landet måste statsstyrd media dock upprätthålla fasaden som våra makthavare är noga med att påtala så ofta de får tillfälle – vi har inga allvarliga problem och våra beslutsfattare har full kontroll över situationen.

Överlag verkar man ha svårt att skilja begrepp från varandra – människor som inte vill vaccinera sig av olika anledningar buntas ihop som ”antivaxxers”, de som inte tror på klimathysterin kallas ”klimatförnekare”, alla som kritiserar regeringens oansvariga migrationspolitik är ”rasister”, så fort någon invänder mot den islamisering som pågår i landet är de per definition ”islamofober”, varenda kotte som på något sätt är regimkritisk mot våra makthavares ogenomtänkta politiska beslut klassificeras som ”högerextremister”, de som sympatiserar med invandringskritiska partier sorteras in som ”nazister” samt den stora mängd människor som vågar tänka själva och ifrågasätta den bild som presenteras som sanning stämplas per automatik som ”konspirationsteoretiker” eller ”foliehattar”.

Men det fungerar uppenbarligen eftersom etablissemanget fortsätter upprätthålla sin maktstrukturer samtidigt som de lallande medborgarna tyst rätar in sig i leden – rädda för att råka bli placerade i fel fack.

#onlyinsweden

15 reaktioner till “Att kalla saker vid dess rätta namn är en utmaning för en del

  1. MSM ljuger i stort sett om allt vilket en del inte har klart för sig! Vissa tog t ex ”nyheten” om Putins palats som absolut sanning fast den vid närmare undersökning bara var ren lögn och fabrikation från MSM. Kanske är det så att en del sysslar med s.k ”cherry picking” där man tror på MSM:s lögner om det passar den egna världsbilden! Gillar man inte Putin så tror man på denna lögn och bryr sig inte om att ta reda på fakta! Samma sak med ”nyheter” om Trump, man kan nästan utgå från att det MSM rapporterar är ren lögn eller förvanskat! En annan propaganda-kampanj från MSM gäller uighurerna i Kina som framställs som offer när det i själva verket är några tusen militanta islamister, en del återkomna från Syrien dessutom, som kinesiska myndigheter satt på omskolning och internering…Och nej, ingen plockar bomull för hand numera i Kina heller det finns högeffektiva maskiner som utan knot gör jobbet mycket snabbare och bättre! MSM:s propaganda är försåtlig och ett råd är att undvika den i möjligaste mån och läsa alternativa media som är mer sanningsenliga med vissa undantag! Alla lögner om klimatet är dock de mest hårresande som globalistmedia torgför och här ska man verkligen kolla upp på bloggar som klimatsans och klimatupplysningen!

   Gilla

   1. I går spelade jag in senaste avsnittet av Sveriges Radios ”Utrikesbyrån”. För mig som historiker blev det en otäck upplevelse. Ingenting vad som framfördes har verklighetsanknytning, allt är påhittat. Hela programmet var exakt modellerat på klassiska metoder av nazistpropaganda. Programmet är den moderna versionen av nazisternas tidning Der Stürmer, och två journalister från Sveriges Radio och SVT fyller exakt rollen av den då tyska journalisten Julius Streicher (1885 – 1946, då han dömdes och avrättades efter Nürnberg rättegången). Utvecklingen är mist sagt oroväckande.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher
    https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/gallery/julius-streicher
    https://en.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer

    Gilla

 1. Ja och de som är kritiska till klimatdebaklet kallas för klimatförnekare. Således är jag klimatförnekare, rasist, antivaxxer, islamofob, högerextremist, nazist, foliehatt, konspirationsteoretiker och fan och hans mormor.
  Och jag är fan i mig stolt över att vara allt detta! Sug på den du välkammade PK-idiot, kommunist och MSM-anhängare som frågar hur högt du ska hoppa när myndigheter och skräppolitiker säger att du ska hoppa.

  Gillad av 3 personer

  1. I Orwells klassiska roman ”1984” är krig fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka, Det är
   ”Partiets” tre paradoxala slogans, som är perfekta exempel på hur styrande regimer som i Sverige idag använder språk för att manipulera och kontrollera befolkningens tankeprocesser. En bok av Emmanuel Goldsteins har titeln ”Teori och övning av oligarkisk kollektivism”. Det gäller i högsta grad den nuvarande svenska regimen och dess propagandakanaler, och det gäller även speciellt hur omvärlden avbildas. ”Partiet” kallas även USA, och inrikes (S).

   Gillad av 1 person

 2. De är väl klassik mobbning, förtryck, kränkning eller nedlåtande att inte kalla saker vid sitt rätta namn, typisk översittarfasoner. Antingen är du med oss eller så är du emot oss och då är det tillåtande att kasta skit på dem som inte tycker likadant, att det sen nästan bara är svenskar som de kallar för andra saker fungerar tydligen bra, vi ska bara köpa detta, vi ska bara tåla detta, vi har inget att komma med för vi ska bara foga oss som alla andra. Vilket vi aldrig kommer att göra.

  Gillad av 1 person

  1. Det blir ännu värre när dom försöker översätta. Jag kommer ihåg att media påstod att kina tillämpar ”demokratisk diktatur”. Vad det står på kinesiska är att det skall alltid finnas en enda ansvarig, och den ansvariges beslut skall styras av folket. Det styret sker genom vad väst kallar ”Kommunistpartiet”, vilket falskt alltid framställs som ett toppstyrt politisk parti. I verkligheten är det en folkstyrd folkrörelse som på kinesiska skrivs ”Allemansrörelsen”, det är genom den folkstyret utövas i Kina från gräsrötterna som styr beslutfattarna på alla nivåer. Om den anvarige inte följer folkviljan avlägsnas dom, vilket kan ske med omedelbar verkan.

   Gilla

 3. Hugget som stucket.Ja den enda rätta bilden får man numera från alternativ media och från samhällskritiska bloggar.Det är väl möjligen bara packet på Södermalm som fortfarande vill tro på lögnerna i DN.Det ”fina” folket som utnyttjar flyktingar att skura toaletten i den stora och rymliga femrummaren och där far i huset på skoj våldtar en prostituerad i nån lägenhetsbordell.Det ”fina” folket som bland annat jobbar på Bonniers tidningar.Jag har trots allt jobbat tolv år inom kriminalvården och settånga och mycket”fint” folk där.När får vi se David Baas skriva om det😄

  Gilla

 4. Bra Jenny!

  Osanna kontrollord är inte det enda som de använder för att försöka lura oss med, men det är kul att du tar upp några sådana ord till. Jag skapar strax en länk hit från en sida om kontrollord på Vetenskapliga partiet, som ligger under menyn ”vi vill – evident sanning”. Låt mig samtidigt kommentera varför de här kontrollorden oftast är osanna till dig och alla andra här!

  Alla som inte vill ta ett snabbproducerat vaccin, som har visat sig ha allvarliga och dödliga bilverkningar, påstås vara ”antivaxxers”, fastän de kanske är för vacciner som är har genomgått rigorös testning, likt Medicine Doktor Ralph Sundberg från Karolinska institutet. han kan ni lyssna på via Virtuowl och På SwebbTV, men visst finns säkert några människor som är emot alla slags vaccin också, men jag tror att de är väldigt få.

  De som inte tror på det mänskligt åstadkomna klimathotet kallas ofta ”klimatförnekare”, men att klimatet kan förändras förnekar de kanske inte alls. De kanske t.o.m. är med på att vi ska ha en hög beredskap mot klimatförändringar, både till det kallare och det varmare, kanske t.o.m. stödjer och röstar för ett parti som är för mycket hög beredskap, till skillnad från de andra riksdagspartierna som har försvagat Sverige i tre decennier. Kanske dessa människor stödjer och röstar de på Vetenskapliga partiet öppet för att visa detta tydligt?

  De som kritiserar regeringens migrationspolitik kallas ibland både ”rasister” och ”islamofober”, men de kan vara för både jämlikhet och jämställdhet oavsett rasen, samt kanske alls inte har några som helst fobier mot Islam, kanske t.o.m. har rest till islamistiska länder för att förstå den islamistiska kulturens verkliga innehåll, eller i vart fall satt sig in i vad islamisterna faktiskt förespråkar?

  Riktiga ”islamofober” är sannolikt mestadels f.d. muslimer som inte öppet vågar kritisera gudstro, islam, eller islamister, eller redan har flytt islam, eftersom de fruktar för sina liv, eller en person som får en extrem rädsla eller mår väldigt dåligt på ett sätt som påverkar dennes liv negativt när denne ser en islamistisk symbol.

  ”högerextrem” brukar jämställas med ”nazism” och är, enligt ordets två delar ”höger” och ”extrem”, den som är extremt höger på den socioekonomiska skalan, vilket brukar resultera i imperialism och extrem marknadsliberalism. Detta drabbar idag alla partier som är för EU/NATO, rysshetsar, stödjer invasion av andra nationer, stödjer landsstöld i Palestina, stödjer vapenförsäljning till diktaturer, fördömer de kommunister som vill motverka detta, eller köper vapensystem av välkända krigsförbrytare som USA. Sveriges högerextremism har i min mening drabbat de flesta riksdagspartierna, mer eller mindre.

  Så visst är även SD ”högerextremt” i den betydelsen, eftersom de stödjer Israels landsstöld och har börjar vackla om EU/NATO, samt ibland fördömer människor som är socialister eller kommunister, men de är ju alls inte ensamma om detta i riksdagen, samt kan naturligtvis sluta med detta i ett nafs och be om ursäkt om vad de har gjort. Den förmågan har de helt evident visat förut.

  Att likt f.d. ledande sossar och SD vara emot massinvandring av icke-barn och icke-flyktingar, eller icke-kompatibla kulturer, på bekostnad av riktiga barn (oavsett rasen) och riktiga flyktingar med äkta asylskäl som vill bo i svensk kultur, samt att de riktiga flyktingarna skall få tillfälliga uppehållstillstånd, är däremot inte ”nazism”. Tvärtom.

  Raljerande med kontrollordet ”Konspirationsteorier!” kräver att vi säger säger ”STOPP!” högljutt för konspirationsteorier är absolut nödvändigt och ett självklart koncept som naturligtvis alltid behövs om man inte vill vara komplett naiv. Konspirationsteorier behövs ex. när man letar efter brottslingar som har konspirerat.

  Det gäller givetvis även när dessa ljugande brottslingar förvränger politiken, ljuger via medier, tjänar storkovan inom medicinen, korrumperar polisen eller rättssystemet eller har infiltrerat militären eller underrättelsetjänsten i syfte att underminera svensk alliansfrihet och neutralitet.

  Användandet av detta kontrollord, på ett storvulet nedsättande vis, är precis vad man kan förvänta sig att dessa brottslingar kommer använda för att dölja och stoppa undersökningar om deras kriminella verksamheter. Är du inte naiv så blir du svårare att lura.

  Så kontrollordet ”konspirationsteorier!” är alls inget att vara rädd för, men något positivt för oss alla, och alltså en teori om en fullt möjlig konspiration. Teorin uppkommer genom att man ser vissa samband. Detta är något som ofta sker naturligt hos människor med högt IQ. IQ är förmågan att se samband, men det skall alltså vara en teori om verkligheten som har falsifierbarhet.

  Går det inte att falsifiera teorin så är den ovetenskaplig och därmed meningslös. Man kan ex. evidensbasera att Usama och Obama inte är samma arabisktalande skådespelare/CIA-agent som har plastikopererats, ex. genom DNA-tester, om man nu vill göra det, men det är ex. omöjligt att falsifiera teorin om ”Russells tekanna”, alltså är den senare teorin meningslös, medan den första är falsifierbar genom DNA-tester.

  Det finns många konspirationsteorier som är fullkomligt meningslösa och galna, men även avslöjade konspirationer som också visat sig vara både sanna OCH fullkomligt galna. Alla människor är nämligen inte mentalt friska, d.v.s. galna. Ett allt hårdare samhälle leder till ökad galenskap/kriminalitet och även till allt fler verkliga konspirationer. En konspiration är en grupp brottslingar som planerar sina brott tillsammans.

  ”Foliehatt!” hänvisar till människor som vill skärma av sig själva och sina hem från strålning genom att använda aluminiumfolie eller Faradays bur. Visst finns de människorna. Personligen tror jag att de ibland kan ha en mental störning (vilket vem som helst kan få), men jag är heller ingen expert på elöverkänslighet eller strålning, förutom att jag har tittat på SAR-värden i mobiltelefoner och funderat på lämpliga avstånd till dem, samt rekommenderar försiktighet, avstånd och handsfree.

  Jag ser dock ingen anledning att raljera med nedsättande ord mot de drabbade, oavsett om deras symptom är fysiska eller mentala. Aluminiumfolie har dessutom en avskärmande effekt. Om det gör människor lyckligare så är jag för att de använder sin aluminiumfolie, på samma vis som en byggarbetare använder skyddshjälm. De klandervärda är de som storvulet raljerar med osanna och olämpliga kontrollord mot de som har utmaningar, för de har själva valt sitt klandervärda sätt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s