Sverige bidrager till den humanitära katastrofen i Jemen

Ett ämne som jag skrivit mängder av inlägg om de senaste åren är det bortglömda kriget i Jemen, där väldigt många människor fått sätta livet till i blodiga attacker, svältkatastrofer och sjukdomsutbrott – där framförallt barnen fått betala det högsta priset. Förutom krigets fasor rapporteras det om undernärda skelettliknande barn, barnsoldater, barn som utsätts för sexuella övergrepp och pojkar som hålls som sexslavar av houthierna. De brutala houthierna har inga skrupler och mördar oskyldiga offer samt försöker påtvinga kvinnor sina religiösa dogmer.

Kriget som har pågått i så många år att man nästan börjat tappa räkningen, fortsätter att få krigsmateriel från andra länder i väst som år efter år tjänar grova pengar på oskyldiga människors lidande. Omvärlden har dessutom trots allvarliga rapporter om vad som pågår vänt ryggen åt eländet eftersom det inte finns några värdefulla tillgångar som man vill åt.

Även den humanitära stormakten Sverige bidrager till att kriget hålls vid liv samtidigt som en hel generation barn och unga far illa, folk dör som flugor samt flyktinglägren fortsätter fyllas av människor som måste lämna sina hem – allt medan man tjänar stålar på den humanitära katastrofen. Tidigare i dag meddelade Saab dessutom att man inte kommer stoppa sina vapenleveranser till konflikthärden, som understöds av regeringen, trots invändningar från Svenska freds- och skiljedomsföreningen.

#hycklare

#followthemoney

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/saab-roestade-foer-fortsatt-vapenleverans-till-jemenkriget.CaluY6T7b?utm_source=share-btn

13 reaktioner till “Sverige bidrager till den humanitära katastrofen i Jemen

 1. Den humanitära stormakten Sverige är bara en chimär, som är uppbyggt av Potemkin kulisser och som kostar både svenska och krigshärjade befolkningars liv.
  Det svenska folkutbytet kostar stora pengar och lidande.
  Men vem bryr sig. Det finns ju Mello och Farmen och en och annan skjutning av svarta, på behörigt avstånd i USA, som man kan mata skattebetalarna med så dom kan somna tryggt i tron att ”Vi har det ju så bra här i Sverige”!
  Svenska skjutningar, våldtäkter och rån har vi ju alltid haft enligt vissa folkvalda, så det behöver man inte bekymra sig om.

  Gillad av 3 personer

 2. Detta kan låta hårt och cyniskt, men varför skulle jag bry mig om Jemen?
  Bryr sig Jemen om Sverige?
  Har inte Sverige omåttliga problem på hemmaplan?
  Ska man inte kratta och städa grusgången hemmavid innan man börjar beklaga sig över något annat land?

  Gilla

   1. AfS? -Nej. De valsamverkar inte mot 4%-spärren och är väldigt höger socialpolitiskt, genom att vara för s.k. platt skatt. Detta skapar ökad ojämlikhet i samhället, vilket leder till ökad mordfrekvens, d.v.s ett otryggt samhälle för våra barn.

    Medborgerlig samling?
    Nej. Även de är för ett mycket ojämlikt samhälle. De valsamverkar inte mot 4%-spärren och är för EU-medlemskapet som gynnar storkapitalet och missgynnar små och medelstora företag.

    Gilla

   2. Bra. Tack före info. Vad skiljer då MED från AfS? Inte så väldigt mycket misstänker jag.

    Gilla

  1. ”Så om inte Sverige säljer krigsmaterial så gör inget annat land det heller..?” är ett argumentationsfel som kallas för ”Tu quoque-argument”

   Jämför det absurda med: Så om inte du våldtar i grupp med dina polare så gör ingen annan grupp kompisar det heller..?”

   ”Ett exempel på tu quoque-argument användes i Nürnbergprocessen, bland annat av storamiral Karl Dönitz. De anklagade nazisterna hävdade att de allierade begått liknande brott som de själva. Därmed kunde inte de heller straffas, och nazisterna skulle därför vara oskyldiga. Detta är exempel på argumentationsfel, då deras brott inte blir mindre brottsliga för att andra också har begått samma brott. Om de anklagade nazisterna istället hävdat att de allierade skulle fällas för samma sorts brott hade de inte begått argumentationsfel. De allierade ville dock inte fällas för vad de gjort, så man fick av denna anledning lägga ner anklagelserna på några punkter, men kunde ändå fälla nazisterna för andra brott.” Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque-argument

   Föreslår att man väljer att bojkotta och fördöma krigsförbrytare, landsstöld, etnisk rensning och andra diktaturfasoner, samt anmäler brotten ständigt till krigsförbrytartribunalen i Haag. Man kan välja att sälja vapen till demokratier som inte begår krigsförbrytelser mot andra folk/stater, samt göra en poäng av det, vilket i sin tur kan ge ”good will” och merförsäljning från nationer som befrias till demokrati eller styrs genom demokrati och har moral, förutom att det ger ett renare samvete att medverka till att barn får rent vatten och mat, samt har armar och ben kvar att leka med! 😉


   Tyvärr vill jag dessutom meddela att Vänsterpartiet inte är för anständighet heller, tyvärr, men har uteslutit mig som förespråkar just detta, på samma vis som de uteslöt Amineh Kakabaveh som ställde sig på förtryckta kvinnors och flickors sida i förorterna, vilket jag tyckte hon gjorde rätt i. Jag har uppmanat V:s styrelse att ta tillbaka oss i partiet, men möts bara av tystnad. Intressant taktik från deras sida, eller vad säger ni? 🙂 Vilket parti ska man gå med i nu?

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s