Förmaningar inför Ramadan verkar lysa med sin frånvaro

Smittan ökar som aldrig förr, de nya mutationerna sprids, fler inlagda på IVA nu än tidigare, blandat med diverse pro-vaccin artiklar är budskapet som vi får till oss dygnet runt.

I flera artiklar från internationell media som jag tidigare delat har det slagits fast att majoriteten av de som drabbats hårdast av Covid-19 är av utländsk härkomst.

I Sverige fortsätter dock media att tiga om detta eftersom man måste fortsätta upprätthålla den skrämselbild att den ”dödliga” smittan finns överallt och vi alla måste vaccinera oss, men framförallt är man rädda för att peka ut enskilda invandrargrupper.

I kväll startar Ramadan som pågår i drygt en månad, där människor samlas i såväl moskéer som för att ha festliga måltider med släkt och vänner. Inget fel med det, men med tanke på alla förmaningar inför vårt påskfirande nyligen från Anders Tegnell, våra politiker och diverse andra förståsigpåare där vi skulle undvika att både resa samt umgås, är det fascinerande att liknande förmaningar nu lyser med sin frånvaro trots risk för ”superspridning”. Borde inte samma regler gälla för alla om det nu är en sådan smittsam farsot – särskilt inom de grupper som främst driver smittan? I Danmark har man i media skrivit om hur imamer planerar för att genomföra en covidsäker Ramadan samt belyst problemet med hur smittan skenar i vissa grupper – samma sak i Norge, men i Sverige är tystnaden talande.

Något skaver uppenbarligen med detta virus som enligt våra styrandes restriktioner bara smittar på vissa platser och tider samt tydligen är så pass allvarlig att man vill stänga stränder i sommar trots att smittorisken utomhus är minimal medan det är ok att trängas i köpcenter. När ska folk vakna och inse att vi inte får hela bilden?

#followthemoney

9 reaktioner till “Förmaningar inför Ramadan verkar lysa med sin frånvaro

 1. Antagligen är det ”raaasistiskt” att kräva att anhängarna av den blivande statsreligionen ska följa svenska lagar och regler.
  Och dessutom är väl sozzeriet rädda om sin väljarbas.
  Pajaslandet Absurdistan levererar.

  Gillad av 1 person

 2. 392 st på IVA enligt TXT TV….
  Är det definitionen på pandemi??
  Tidigare hade vi > 4000 IVA platser, mig veterligen…
  Allt är relativt.

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

 3. Vi är inte lika i samhället, alla regler gäller inte alla, var på kyrkogården med min fru förra veckan och vi blev väldigt förvånade över att parkering var full. Vi gick in på kyrkogården och såg längre bort en begravning där de begravde en person, inte från ett skidåkande folkslag utan bra mycket längre söder ut. De var uppskattningsvis 200-300 personer, mig veterligen så ska man bara vara 8 personer med undantag från regeln kan man vara 20 personer, men inte ens detta gäller alla.

  Gillad av 1 person

 4. Vår pajasregering slickar hellre muslimerna i arslet än riskerar att få en rasiststämpel på sig. Kling o Klang har dessutom oändliga resurser om svenska folket gör fredliga protestmarscher, men i detta fallet skiter de på sig som de PK-marinerade fåntrattar de är.

  Gilla

 5. Förutom coronasmittan som Piper tar upp, kan man också undra över hur många som skulle vilja bli medicinerad, eller låta sina gamla föräldrar eller barn bli medicinerade, av vårdpersonal som har fastat i fyra veckor.
  Eller åka motorvägsbuss. Eller taxi. Eller yrkeschaufförer (https://www.tidningenproffs.se/nyhet/2019/05/inga-praktiska-korovningar-for-muslimer-under-ramadan/). Eller flyg. Eller låta sina barn bli övervakade på dagis (t.ex. på sommaren vid strandkanten, dock inte aktuellt i år).
  Eller skolelever (”Svårare att klara skoldagen” https://sverigesradio.se/artikel/7213132).
  Man kan undra om arbetsgivare kommer att börja kräva att anställda, eller vid anställning, ska uppge om de fastar (eller någon annan form av religionsutövning), eftersom arbetsgivaren ansvarar för den anställdes prestationer (och bemötande av allmänheten).
  Men det är problematiskt, och någonting nytt, eftersom arbetsgivaren inte har att göra med den anställdes privatliv. Men om personen väljer att utöva sin religion i offentligheten (t.ex. arbetsplatsen), då är det inte bara arbetsgivarens angelägenhet men även det offentliga Sveriges. Men om arbetsgivaren, eller någon medborgare (t. ex. någon som flytt från muslimskt förtryck från t.ex. Jemen eller Iran), tar upp detta med den anställde, finns risken att det upplevs kränkande, islamofobiskt och rasistiskt (”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning” förra året https://sverigesradio.se/artikel/7586040).
  Det skulle vara bra om det fanns svenska studier som hade analyserat prestations- och koncentrationsförmågan (kanske även frågan om ev. förhöjd våldsbenägenhet) hos personer som har fastat en månad, förutom hos ovan yrkesgrupper även t.ex. kirurger och utryckningspersonal (ambulans, brandmän, polis).

  Gilla

  1. (Konstigt att det inte blev några radbrytningar.)

   (Jag hade delat upp texten i flera stycken.)

   (Kanske beror det på att jag klistrade in texten från ett skrivrogram.)

   (Och tack till Piper för godkännandet.)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s