Hur kan vi tillåta att skattemedel missbrukas år efter år?

Jag har ofta skrivit kritiska inlägg om vår skattefinansierade generositet med att erbjuda tolk till varenda kotte som inte kan svenska – något som troligen saknar motstycke i resten av världen. Men det är inte nog med att vi erbjuder gratis tolk till alla som behöver oavsett hur länge man bott i Sverige, utan till råga på allt ska vi ta hänsyn till att det finns olika dialekter. Således ska vårdinrättningar, myndigheter och olika rättsinstanster tänka på att den icke svensktalande personen dessutom behöver en tolk med rätt dialekt – för att inte tala om tolkens kön som är av vikt för många.

Hade å andra sidan jag migrerat eller sökt asyl i ett annat land finns det inte en chans att staten i det landet hade ställt upp och bekostat en svensk tolk till mig – dessutom inte med lokala dialekter. Jag hade självklart fått bekosta en tolk själv och det är så klart inte mer än rätt för flyttar man till ett nytt land så åligger det varje enskild individ att själv ta ansvar för att lära sig språket samt regler i det nya landet. Det är inte statens ansvar att se till att jag förstår vad myndigheter och läkare säger, lika lite som att det är deras ansvar att hjälpa mig att göra mig förstådd.

I andra länder får man heller inte bidrag så fort man passerar gränsen till ett nytt land och ber om asyl, men hade så varit fallet kan man räkna med att det hade ställts krav på att jag lärt mig språket och skaffat mig egen försörjning inom en viss tid.

Varför ska det daltas med alla invandrare i Sverige och varför får vi inte kritisera detta? Hur kan vi acceptera att fullvuxna människor inte orkar lära sig språket utan förlitar sig på att deras barn ska tolka åt dem? Det är skamligt att vi har sådana ryggradslösa politiker som satt det här i system samt tvingar skattebetalarna att stå för de ofantliga kostnader som det kostar samhället årligen!

På tal om bidrag är det heller inte klokt att vi inte har krav på att kontrollera DNA på asylsökande så att vi kan förhindra bedrägerier. Vem vet om de stora grupperna med anhöriga som kommer efter til Sverige verkligen är släkt med den som fått PUT? Är alla barnen till en åttabarnsfamilj verkligen biologiska? Varför ska människor som aldrig arbetat en dag av sina liv i Sverige få föräldrapenning när de kommer till Sverige med ett litet barn? Hur kan det vara möjligt att komma hit och få pension att leva på under ålderns höst trots att man aldrig bidragit till samhället?

Förstå mig rätt – jag klankar inte ner på invandrare, jag är själv ättling till flyktingar och självklart tar man emot allt man får när man kommer till ett nytt land, man är väl inte dum heller och vi hade alla gjort likadant, men det är inte som förr när staten ställde krav på de som kom hit utan nu är det bara ett enda stort givande utan krav på motprestation.

De jag kritiserar här är istället våra makthavare som i alla år inte lyft ett finger för att strypa bidragssystemet som fungerar som lockbete för nya asylsökande samt som inte vågar ställa krav på nysvenskar och just därför ser det ut som det gör. Vi har en väldigt stor andel invånare som inte kan prata svenska, varav flera har bott här i mer än 20 år och vi har även en alldeles för stor andel som inte arbetar samt inte heller kommer att komma i sysselsättning någonsin – ändå blundar våra styrande för problemet trots att det är en enorm utgiftspost som förtär landet.

Det gör mig och många andra förbannade att tänka på hur illa landet sköts, men vad kan vi göra åt det när majoriteten av befolkningen går omkring i filterbubblor samtidigt som samma gamla politiker röstas fram till maktens grytor år efter år? Något allvarligt måste hända så att det blir mer kännbart säger många, men kommer det verkligen påverka gemene man som är mer intresserad av vem som åker ur Let’s Dance på fredag än hur det står till med vårt eget land? R.I.P Sverige brukar en av mina följare på bloggen oftast avsluta sina kommentarer och jag är snart böjd att hålla med.

Som motvikt deklarerade för övrigt Danmarks regering i dag att invandrare i Danmark som är arbetslösa och lever på bidrag ska kallas till särskilda resa hem-samtal med jämna mellanrum. De som omfattas av direktiven är invandrare som haft uppehållstillstånd i Danmark i fem år eller mer samt som under minst ett och ett halvt av de senaste tre åren levt på bidrag. Sammanlagt finns just nu 8.900 personer i denna kategori i Danmark och tanken är att varje arbetslös invandrare kallas till ett särskilt samtal i sin hemkommun där de erbjuds ekonomisk hjälp för att återvända till hemlandet.

Varför är Sverige den sista utposten?! 🙈🙉🙊

#vigillarintefegapolitiker

#onlyinsweden

https://www.friatider.se/danmark-bast-alla-om-invandrare-som-lever-pa-bidrag-aker-hem

14 reaktioner till “Hur kan vi tillåta att skattemedel missbrukas år efter år?

 1. 50% av våra riksdagsmän kan varken räkna eller läsa. De är bara knapptryckare. Den stora frågan är – hur kan regeringen skicka 100-tals miljarder till FN diktaturerna och EU utan att folket fått säga sitt.

  Gillad av 3 personer

   1. Är $taten din vän, Jenny??
    Merparten tar det för sanning.
    Jag är tveksam numera.
    Varför är djuren i skogen fria men inte du & jag?? Ständigt denna $katt-som går till exakt vad?
    Definitionen på självskadebeteende är?
    Gott v/s ont?
    Kärlek är en märklig företeelse, tro mig…
    Helt plötsligt händer det..
    Galet?
    Japp!
    Focus bör ligga där….
    Resten är stolleprover.
    Rädsla är en negativ känsla, va??
    Varför önskas den jämt?
    Varma, kalla krig, Ebola, HIV, Corona, Spanska sjukan…
    Fearporrn?
    Jag är inte rädd, jag kan flyga(utan LSD that is)…
    Hahaha!

    Mvh Per

    Mvh Per

    Gilla

  1. Hur – enkelt – allt dom behöver göra är att kalla det ”demokrati” och engagera sina betalda (med skattemedel) propagandamedia för att dölja det. Det är inte första gången i världshistorien sådant sker. Tyskarna upplevde samma sak förra seklet.

   Gilla

 2. Arbetslösheten hålls hög i EU medvetet. Detta plus massinvandringen är en medveten plan. Det kalls för ”jämviktsarbetslöshet”. Jag som svensk med maskiningenjörsutbildning har svårt att få jobb. Föreställ dig då hur svårt det är för vissa invandrare att få jobb!

  Vissa företag anställer invandrare medvetet, d.v.s. diskriminerar bort mig som svensk, allt för att framstå som PK, men det är lika mycket rasism och diskriminering som det omvända, och spektaklet är skapat för att vi skall få rasistiska känslor till varann, men jag går inte på den finten. Vi svenskar och invandrare (nya och gamla) sitter i samma båt.

  De verkliga rasisterna är alla de som är för EU, massinvandring och att vi inte delar på jobben och inkomsterna solidariskt med varann, män, kvinnor, unga, gamla, invandrare och svenskar. Vi har alltså 8 svenska partier som medverkar till rasismens tillväxt i olika hög grad.

  Gillad av 1 person

 3. Du är nog något på spåret där. Det vore väldigt bra om någon hade en helhetssyn på allt.
  En annan person som försöker kolla är denna, det är lite omständigt men underhållande och ger en inblick i hur det ”fungerar” eller inte fungerar.

  Gillad av 1 person

 4. Ett förslag hade kunnat vara att varje skattebetalare själv pricka i vart han/hon tycker skatten ska till. Enkelt förklarat att på skattesedeln prickar man i det som man själv tycker ens skatt ska gå till, ex försvar, skola, omsorg, sjukvård, domstol, polis, arbetslöshet osv och under varje spalt står det exakt vart pengar går till. Då får folket som betalar skatt säga sitt och varje person får chans att visa vad han/hon tycker är viktigt att pengarna går till.

  Gillad av 1 person

  1. Bra idé Gringo. Jag har liknande idéer som ökar folkets inflytande som kommer få samma effekt, ex. demokrati på riktigt. Man kan förutom fler folkomröstningar som i Schweiz öka demokratin så att folket kan avsätta politiker under mandatperioden, prioritetsrösta fram bättre politiker, samt vara delaktiga i budgetarbetet genom budgetomröstning som kan fungera genom att fastslå procentuella mediannivåer.

   Det är inget egentligt problem att få allt det här, som både du och jag vill ha, men både du och jag måste stödja och rösta på nya valsamverkande partier som vill genomföra det. Vi måste ställa upp. Gör du det?

   Gilla

 5. Dina texter är briljanta.. alla.
  Varför hamnade VI här??
  Det är sk religion…
  Tro inget annat…
  Vem styr??
  Hur vi än vänder & vrider…
  The adversary is playing out..
  Cains ppl…

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

 6. Det erbjuds gratis tolkar åt illigala flyktingar och ännu värre gratis
  Advokater.

  Men behöver du som Svensk hjälp med papper på andra språk får du betala
  Dyrt själv.

  Svenska politikers mål har alltid varit och kommer alltid vara
  Att ge kriminella, illigala människor lyx liv på bekostnad
  Av hedliga Svenska skattebetalare.

  Förstår inte hur mp och andra idioter ser det som självklart att
  Svenskar ska betala för hela världen misslyckande.

  De kommer att utrota svenskarnas välfärd eller inbillar de sig att det växer
  Pengar på träd i Sverige.

  De verkar glömma att människor riskerar sina liv för välfärden.
  Och att då ge det till lata barnafödande hemma fruar från hela världen
  är väldigt inhumant.

  Som jag alltid säger
  Sverige och svenska folket är inte skyldiga någon något.

  Gillad av 2 personer

 7. Hur skapas pengar? Vem skapar pengar? Varför skapas pengar med vidhäftande ränta? Vilka lånar ut dessa pengar? Varför har Magdalena Andersson fått ett toppjobb inom finansvärlden? Hon har kanske varit en lydig flicka?

  Gillad av 1 person

 8. Sossarna har sålt ut Sverige – detta har pågått sen Olof Palmes tid. Jag undrar hur stor är Mutbörsen?? Alla dessa sk demokratipengar – ca 1 miljard / land och år. Inte konstigt att vi har en massa fattig pensionärer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s