Vad gör beslutsfattarna själva för att minska utsläppen?

Vi får inte glömma den andra penningslukande världskrisen nu när Covid-19 tar all mediafokus, nämligen klimatet och som basunerats ut de senaste dagarna ökar koldioxiden i atmosfären, temperaturen stiger och vi har svårt att nå klimatmålen som satts i Parisavtalet.

Men lugn, det finns flera sätt för oss vanliga medborgare att dra vårt strå till stacken och klimatforskare tipsar bland annat om att skippa Thailandsresan, halvera köttintaget och åka mindre bil. Det lättaste är väl dock att införa ännu en skatt.👌

Våra politiker tjatar ofta om solidaritet där alla måste vara med och bidraga, så när får vi se ett totalstopp för köttintag och bilförbud hos våra makthavare? De kan väl ta cykeln till jobbet och olika möten samt likväl ta tåget istället för flyget till Bryssel eller andra toppmöten? Dessa hycklare om någon borde föregå med gott exempel, så upp till bevis innan de kräver att pöbeln ska göra sitt yttersta för att halvera utsläppen så att det ska se bra ut på pappret trots att det fortfarande inte är bevisat att människor påverkar klimatet i den utsträckning som påstås och det råder delade meningar om temperaturökningen är onormal.

#followthemoney

Bildkälla: SVT Nyheter

4 reaktioner till “Vad gör beslutsfattarna själva för att minska utsläppen?

  1. Jag har en idé! De kan göra ungefär som jag gjorde men med modern modifikation, nämligen kapa ett Stalinpris och dra ned de egna feta kontona till noll. Priset skulle kunna gå till de pippilottor med flätor som självsvälter sig mest och får mest blåfruset arsle i demonstrationer mot CO2-utsläppen. Hederspriset kan gå till de pippilottor som slutas andas helt naturligtvis, för då blir CO2-utsläppen noll och dör tillräckligt många så kan de sedan flyga förstaklass till Bryssel med gott samvete igen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s