Intressekonflikt för den ansvariga för hanteringen av mediciner i EU

European Medicines Agency som är ansvariga för hanteringen och utvärderingen av mediciner i EU samt även ansvariga för deras godkännande, har fått kritik för sin brist på transparens samt intressekonflikter. Intressant att notera är att innan det ens fanns en diskussion om vaccineringar och godkännande av vaccin, blev en viss dr. Emer Cooke utsedd till ordförande för EMA den 16 november 2020 samt sedermera ansvarig för en budget på 306 miljoner Euro.

Förutom det faktum att 91% av EMA-budgeten kommer från avgifter som betalas av läkemedelsföretag, visar dr. Emer Cookes CV att hon sedan 1985 har arbetat på olika positioner inom läkemedelsindustrin.1991 till 1998 var hon exempelvis VD på FBA, som är lobbyorganisationen för de 30 största europeiska läkemedelsbolagen med klienter som Pfizer, AstraZeneca, Novatis och Johnson & Johnson.

Men att en kvinna som arbetat hela sitt liv inom läkemedelsindustrin år 2020 blev utsedd till att ansvara för godkännandet och kontrollen av effekter för vaccin likt Astra Zenecas, är nog bara slumpen i vanlig ordning.

#followthemoney

European Medicines Agency essentially a lobbying outfit for Big Pharma

8 reaktioner till “Intressekonflikt för den ansvariga för hanteringen av mediciner i EU

  1. Är det inte konstigt att Vetenskapen inte förstått nackdelen med fetma mycket tidigare? Åtminstone funderat och undersökt samband!?!

   Enligt historieböckerna var kung Karl X Gustav mycket fet. Han dog 37 år gammal av förkylning. År 1622 i Göteborg.

   Gillad av 2 personer

   1. Det har man nog förstått men motståndet hos livsmedelsföretagen är stort och det finns mycket pengar att muta politiker med.Övervikt är vår tids verkliga pandemi.Tjockisar borde betala dubbel skatt för de kostar samhället onödigt mycket.

    Gilla

 1. Stater och näringsliv går snart inte att särskilja.Politiker går till näringslivet och tvärt om och ibland samtidigt sitter de på flera stolar.Intressekonflikter och oklara ansvarsförhållanden blir följder och skadar samhället.Det allvarligaste är när näringslivet infiltrerar myndigheter,finansinspektionen är ett bra exempel.Storbanker har varit aktiva i penningtvätt men tillsynsmyndigheten har blundat.Bara ett exempel i raden där myndigheter är en del i kriminell verksamhet.Myndigheten Svenska kraftnät är ett annat exempel.Jag tror att vi måste låna Kinesiska muren och ställa ansvariga mot den.

  Gilla

 2. Allting är ALLTID schlumpen! Allt annat är KONSPIRATIONSTEORIER! Det finns ingen psykopatisk kriminalitet. Slå detta ur hågen gott folk! Låt kontrollordet ovan styra er likt elektriska kaniner! Hav tillit! Lyd!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s