Skåne kan stoltsera med flest kriminella klaner i landet

I Tyskland har kriminella invandrarsläkter som migrerat till landet enbart i syfte att etablera och utvidga ett kriminellt nätverk, så kallade kriminella klaner, varit ett välkänt problem för polisen och makthavarna i åratal. I Sverige blev begreppet först allmänt känt under hösten 2020 efter att Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning NOA, tog upp ämnet i en intervju med SR. Efter det var de kriminella släktnätverken på allas läppar och det utlovades krafttag från såväl politiker som myndigheter för att sätta stopp för detta ovälkomna fenomen där kriminella släkter styr hela områden.

Enligt polisens hemliga rapport har Skåne flest kriminella klaner i landet och här finns 23 av de av de 34 släktnätverk som pekats ut som maktfaktorer av polisen. De knyts till allt från företagande i mångmiljonklassen och momsfiffel till kriminella mc-gäng samt knarkhandel.

De tre huvudutpekade klanerna som pekas ut som mer aktiva är välkända, både genom tidigare underrättelserapporter och brottsutredningar samt kännetecknas av välbesökta livsmedelsföretag, tungt kriminella mc-gäng och våldsamma interna fejder. Även om samtliga har Malmö som främsta bas är de även etablerade på flera andra orter.

Trots att coronapandemin är det enda som dominerat såväl nyhetsflödet som den allmänna debatten de senaste månaderna, har polisen gjort särskilda insatser med diverse tillslag riktade mot kriminella grupper samtidigt som inrikesminister Mikael Damberg med jämna mellanrum hållit presskonferenser där han deklarerat att man presterar goda resultat i kampen mot den grovt organiserade brottsligheten som man har som ambition att knäcka.

För den vanliga medborgaren fortsätter dock otryggheten att dominera och det är uppenbart att våra beslutsfattare enbart försöker upprätthålla den falska fasaden att de har kontroll. I realiteten handlar det dock bara om att skrapa på ytan och när en fotsoldat är i förvar står tio nya redo att ta över, medan toppskiktet består.

För att på riktigt slå bort benen från de kriminella klanerna finns det enkla metoder att ta till – exempelvis dra in bidrag för dessa familjer, bostadsvräkning samt indragning av medborgarskap inklusive utvisning. Det handlar om att sända rätt budskap och det skulle inte bara rensa ut ovälkomna kriminella element, utan också ha en avskräckande effekt eftersom deras inkomstbringande verksamhet står på spel och det drabbar samtliga familjemedlemmar.

Men hade någon politiker med lite ryggrad ens andats en bokstav om kollektiv utvisning av hela släkter hade hela etablissemanget gått i taket eftersom det inte anstår en humanitär stormakt att inskränka människors rättigheter på det här sättet yada yada… så vi fortsätter leva i en fars där hycklande politiker som backas upp av media kommer med tomma löften år efter år medan de kriminella klanerna fortsätter leva efter sina egna regler på samhällets bekostnad.

#onlyinsweden

#mindresnackmerverkstad

https://www.sydsvenskan.se/2021-04-11/hemligt-register-visar-skane-har-flest-kriminella-klaner-i

8 reaktioner till “Skåne kan stoltsera med flest kriminella klaner i landet

 1. Hur definieras en klan? Är Bonnier en klan? Skall isåfall hela släkten Bonnier utvisas ifall någon i den släkten begår brott? Man får ändå ställa denna brottslighet i relation till annan brottslighet.Vad sägs om skojaren Joakim Poesner som ensam lurade folk på miljarder.Eller Ernstberger som genomförde tvivelaktiga affärer mot pensionsspararna.När får vi se Sydsvenskan ta upp dessa brott som jämförelsematerial? Troligen aldrig.Bättre då att slå på trumman och hata på klaner.Vilka fina journalister.

  Gilla

  1. Klaner har väsentligt och substantiellt högre släktskapskoefficient med varandra. Det har varken Bonnier, Wallenberg eller Rausings små kärnfamiljer. De är exogama. Klaner är endogama.

   Gilla

   1. Kan du översätta det till svenska? Är det juridiskt släktskap eller är det hur mycket dna man delar?

    Gilla

   2. Klanerna B, W och R har en intressegemenskap med varandra som de inte har med det svenska folket. Det är några enastående komponenter som binder dem samman och som får dem att samverka för gemensamma mål.

    Gilla

   3. ”Klan” är en mycket vittomfattande begrepp idag.
    En grupp människor som delar ett gemensamt intresse och har gemensamma intressen som socialt, religiöst, ekonomiskt, politiskt, etniskt, ursprung eller genom blodsband.

    Ursprunget lär vara irländskt och skotskt och ursprungligen hänföra till synonymer som ”barn”, ”avkomma”, ”ättlingar” eller ”efterkommande”. Clann.

    Exogam betyder att medlemmarna av en grupp tillåter att barnen gifter sig utanför ”klanen” eller den större släkten, endogam betyder att man endast tillåter giftermål inom den egna släkten. Monogam betyder att ha endast en partner, polygam betyder att en part har flera partner, eller månggifte. Som regel betyder det att en man har flera fruar, men på Marquesasöarna i Stilla Havet hade kvinnorna flera män, tydligen i mycket god sämja. Källa antropologen Bengt Danielsson, 1921 – 1997, och boken ”Söderhavets glömda öar.” 1952.

    Just nu bryts gamla klanstrukturer ned i Kina, och det är dyningarna av det som ni ser i lögnmedia i Sverige just nu. Ungdomarna bryter sig loss ur klan-strukturerna och går sin egen väg, mest just nu i Xinjiang, och Kinas regering stöder utvecklingen, till klanernas uttalade fasa. Klanerna klagar över att den våldsamma hederskulturen vittrar sönder. Klanerna vill behålla sin traditionella kultur så dom kan kasta ut bångstyriga kvinnor från balkonger, eller gräva ner dom levande, kvinnor som är så oförskämda och respektlösa att dom lär sig främmande språk, lär sig ett yrke, blir oberoende av klanen och själva vågar bestämma när och vem om skall gifta sig med. I svenska media låter det förstås lite annorlunda.

    Gilla

 2. När började eländet?
  Jo, den 14 maj 1975 antog Sveriges riksdag den politik som betonade att invandrare i Sverige skulle uppmuntras till att behålla språket och kulturen från hemlandet.
  Mångkulturen infördes.
  Fungerar mångkultur?
  Nej vill jag påstå!
  Människor i Sverige från länder som Syrien, Irak, Palestina, Somalia och Afghanistan är uppvuxna i samhällen där staten antingen är obefintlig eller dysfunktionell. Dessa länder, till skillnad från Sveriges individualistiska kultur, har kollektivistiska kulturer och organiserar sig i klanstrukturer. Detta yttrar sig i att svensk lagstiftning bygger på individens relation till staten, medan i kollektivistiska kulturer praktiseras istället kollektiva bestraffningar.
  Tyvärr så föreställer sig människorna i väst, att alla tänker likadant oavsett var man kommer ifrån och där har vi dilemmat!
  Nästan all tänkande påverkas av i vilken kultur man växer upp i, så är det bara.
  Tar man med sig sin kultur och tankesätt till sitt nya land och får utöva den obehindrat i det civila samhället, så uppstår oundvikligen motsättningar gentemot det nya landets kultur och regelverk.
  Därför kommer mångkultur alltid att MISSLYCKAS!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s