Goda nyheter för läkemedelsindustrin när EU-kommissionen ska köpa in flera miljarder nya vaccindoser

Se där ja, precis det som jag och många andra tagit upp från början och fått kritik för blir nu verklighet med en plan att folk måste vaccinera sig två gånger om året eftersom vaccinet bara skyddar i cirka åtta månader.

EU-kommissionen har fått medlemsländernas tillstånd att inleda förhandlingar om vaccinkontrakt i miljardklassen för 2022 samt 2023 för att hantera mutationer och nya virusvarianter. Enligt vaccinsamordnare Richard Bergström måste varje medlemsland själva bestämma om de ska vara med i avtalet. Bergström vill inte kommentera vilken vaccintillverkare avtalet gäller, men enligt en EU-källa vill kommissionen förhandla fram ett avtal om 1,8 miljarder vaccindoser från Pfizer/Biontech.

Självklart ska det redan skuldtyngda Sverige vara med – några miljarder hit eller dit kvittar för en stormakt som oss när man kan fortsätta låna med våra barn som pant utan att folket knorrar. Så låt pengarna rulla!👌

Att man redan nu indikerar att man ska fortsätta vaccinera folk i flera år framöver ger dessutom en god grogrund för att man kommer rida på coronahysterin i ytterligare några år och nästa år är det som bekant valår där våra ”demokratiska” val står på spel. Det är väl lika bra att vi av smittoskäl skjuter på valet till 2024 och låter vår landsfader med sitt anrika anhang av ministrar styra skutan vidare mot avgrunden – de har trots allt folkets fulla förtroende om vi ska tro opinionsinstituten.👍

#followthemoney

#swexit

https://www.dn.se/sverige/eu-forbereder-for-att-vaccinera-tva-ganger-om-aret-forhandlar-nytt-miljardavtal/

8 reaktioner till “Goda nyheter för läkemedelsindustrin när EU-kommissionen ska köpa in flera miljarder nya vaccindoser

  1. Oväntat? NOPE! Och vad jag förstår måste varje dos(dvs två jabbar) innehålla vax mot nya varianter av viruset så man beställer doser mot virus som man bara gissar kommer att finnas…. och hittills har ju vaxandet tagit i de flesta länder 6månader eller mer för att nå till hela befolkningen de som vaxas iaf den först vaxade får ett vax som bäst passar det dominerande viruset de som får vax sist får pga behovet av 2ggr/år vaxande ett ganska dåligt skydd…. och sedan detta med vaxpass …. det spelar liten roll ifall man hoppar över ett vax… menar sist på det ena och först på varv 2 av vaxet gör ju varv 1 ganska onödigt osv…. det har liksom gått varmt vid skrivborden nu….

    Gillad av 1 person

  2. Livet blir bara galnare för vissa av oss som ifrågasätter, hur länge ska vi orka med dessa stolpskott! Vore önskvärt att handgripligen avsätta dessa i vart fall ganska snart, hinner jag få rollator så får jag väll köra över dessa skitmänniskor till styrande för att hjälpa till på mitt vis👍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s