När slutade vi tänka själva?

Jag förvånas över att inte fler reflekterar över att influensan i princip försvunnit – är det ens möjligt eller är det så att covidtesten inte kan se skillnad och därför inte går att lita på?

Hur kan vi acceptera att vi inte får sitta tillsammans och äta på restaurang när vi kan åka bil tillsammans till restaurangen samt bo under samma tak 24/7 samtidigt som det är ok att folk trängs med varandra på bussar och tåg eller i varuhus?

Finns det inte en möjlighet att våra beslutsfattare utnyttjar situationen med panikslagna människor och målar upp en falsk bild över hur farligt detta virus egentligen är samt försöker hålla smittotalen uppe med friserade siffror så länge det går?

Är det inte på tiden att vi likt många andra länder börjar protestera mot regeringens ologiska restriktioner samt inskränkningar av vår frihet, som de utnyttjar för att kunna flytta fram sina maktpositioner? Ska vi bara tyst se på när företag efter företag går i konkurs och många väljer att ta sina liv? Vårdköerna ökar, livsviktiga operationer ställs in och den psykiska ohälsan växer bland befolkningen – hur länge till ska vi låta våra makthavare köra landet i botten? Miljarderna rullar – men inte till vår egen välfärd utan för att gynna andra drabbade länder, men vi accepterar det utan protester?

Ibland undrar man om det bara är jag som ifrågasätter medan övriga slutat tänka själva, men jag vet att det är många som går med liknande tankar utan att säga det högt. Den 1 maj är det möjligt att demonstrera i Stockholm för sanning och frihet – hoppas många dyker upp för att visa sitt missnöje. Något liknande borde ordnas i varje större stad för de som bor för långt bort för att kunna ansluta. Det är verkligen på tiden att vi tar bladet från munnen i det här landet, annars kommer det en dag när det är alldeles för sent.

#öppnaupp

https://fb.me/e/1fpXmHf9E

15 reaktioner till “När slutade vi tänka själva?

 1. Nej vi är verkligen fler som ifrågasätter detta. För övrigt önskar jag som Du, att demonstrationsmöjligheten för Frihet och Sanning var tillgänglig på betydligt fler orter. Malmö exempelvis för oss Skåningar.

  Gillad av 4 personer

 2. Det skadar inte att vara försiktig,jag har inte råd att bli sjuk.Jag har dock en ödmjuk inställning till de människor som väljer att leva som vanligt och därmed snabba på flockimmunitet,ifall det nu finns något att bli flockimmun mot.De företag som går omkull är serviceföretag utan större inverkan på samhällsekonomin.Tråkigt för de direkt drabbade men de kan gå till vården och göra samhällsnytta.

  Gilla

 3. Det som en gång var så viktigt för politikerna och där Sverige en gång var världsledande, det kallades för ”personlig frihet” och det är snart ett minne blott om regeringen får fortsätta i samma anda. De har hittat ett sätt där alla ska foga sig till de regler som passar den nya eliten där våra rättigheter, yttrandefrihet och självständighet är det de vill minska för vanligt folk och samtidigt kallar de detta för demokrati.

  Gillad av 2 personer

 4. Som land har vi tagit oss vatten över huvudet.

  Gillad av 1 person

 5. Vi slutar tänka själva när vi tillåter staten ta över tänkandet. Det sker med journalister och forskare som verktyg, och sker långsamt i små steg. De är mycket lång gånget i en de facto diktatur som Sverige. Sverige börjar alltmer likna Nazityskland. ”Forskare” som Björn Jerdén tillåts orera på SVT om Kina, och eftersom jag bor i Kina vet jag att vad han säger är bara mycket grova lögner och saknar verklighetsanknytning. På samma sätt får så kallade ”kinaexperter” orera på SVT, på Bonnier media som Expressen och DN, och dom liknar mest den forne journalisten Julis Streicher konverterar svenska tidningar till dagens version av Der Stürmer. Vad som pågår i Sverige är inte bara en fråga om att ”sluta tänka”, vad som pågår har en mycket otäck historisk bakgrund,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher
  https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/gallery/julius-streicher
  https://en.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer

  Gillad av 1 person

   1. Inte bara rysshetsen som går på fullvarv. Streicher-propagandan och hetsen mot alla utanför den amerikanska hegemonin går ju på fullt, Ryssland, Kina, Iran. Etc. Diktaturen USA är på fallrepet och blir alltmer desperat.

    Gilla

 6. Så sant, kunde inte sagt det bättre själv, problemet är att man också känner sig ensam med samma tankegångar. Vem man än pratar med inklusive föräldrar, syskon så är de mer som vandrande zombies skadade av hjärntvätt och tror på allt som Aftonbladet och slaskpressen skriver. Inget eget tänkande, tar man upp frågan så blir man bemött som foliehatt!

  Gillad av 1 person

 7. Viruset är inte ofarligt och sköra personer bör vi skydda, ex. med vitaminer och skyddsutrustning, men att stänga ned samhället eller att vaccinera mitt under pandemin verkar inte hjälpa i vårt politiska system.

  För att en metod ska lyckas måste den följa en sammanhängande logik och passa in i det politiska system där den används. I ett totalitärt samhälle som i Kina kan man gå ganska bryskt till väga, men i väst skulle denna metod sannolikt alls inte fungera och folket skulle då sannolikt göra revolution. Det är redan många som gör det på sitt eget sätt, ex. privata fester.

  Gilla

  1. Sedan är Kina inget totalitärt samhälle som Sverige. Gjorde man det i Kina skulle man ha en ny revolution på halsen inom dagar. I Sverige går man ju väldigt bryskt tillväga just nu med intensiv polisövervakning, handgripliga fysiska ingripanden på både gator och i hemmen, och böter för den som inte lyder överhöghetens påbud. Inte har jag i alla fall hört talas om några revolutioner. Bara lite ynkligt väl-censurerat och kontrollerat pipande i kommentarerna. I Kina har befolkningen tillräckligt med IQ-hästkrafter under hatten för att själva veta vad man bör göra, och resultatet har ju visat sig. I Sverige måste staten tänka för alla, som sedan högaktningsfullt struntar i vad dom beordras göra av makten.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s