Censurbejakande sociala medier får konkurrens framöver

Det fria ordet är som bekant under attack och allt från regimkritiska skribenter och debattörer till helt vanliga människor med en åsikt som sticker ut från mängden har fått sin beskärda del av censur samt avstängningar från sociala medier för att de vill föra fram ofiltrerade nyheter och information. Det är uppenbart att våra makthavare med uppbackning av ekonomiskt beroende PK-media vill tysta obekväma röster, vilket blir ett alltmer utbrett fenomen trots fina lagparagrafer om demokrati och yttrandefrihet.

När Donald Trump nyligen deklarerade att han tänkte ta upp kampen mot etablissemanget som är på väg att strypa yttrandefriheten genom att skapa en egen plattform där alla fritt kan uttrycka sin åsikt, blev det liv i luckan och nu har man så smått börjat komma igång med bygget. ”Frank – the voice of free speech” som plattformen heter, lovar mycket bra saker på sin informationssida och det ska bli spännande att se vad det mynnar ut i.

En sak är i alla fall säker – det lär finnas ett enormt intresse bland såväl frihetstörstande amerikaner som européer och på sikt kanske det blir spiken i kistan för sociala plattformar som Facebook, Twitter och Youtube som godtyckligt stänger av människor utan någon befogad anledning mer än att man stämplas som en individ med ”fel” åsikt.

#tobecontinued

Home

9 reaktioner till “Censurbejakande sociala medier får konkurrens framöver

  1. Bara att det inte finns någon diktatur i öst, men den är livlig och stark i väst. Väst är desperata att vidmakthålla diktaturen dom kallar för ”demokrati”. I öst har vi ingen ”demokrati”, vi har frihet under ansvar och och vi har folkstyre.

   Gilla

   1. Då kan det funka.Blir intressant att se hur det kommer att utvecklas och om till exempel annonsörer kommer att våga annonsera där.Det är ändå nog minst hälften av befolkningen i USA som kommer att registrera sig på Frank.Finns det möjlighet för europeer att registrera sig så kommer även jag att göra det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s