Frankrike visar vägen – slöjförbud på barn och burkiniförbud i simbassänger

Se där ja, fransmännen fortsätter att visa vägen i kampen mot extremism och könssegregering. Nu senast har den franska senaten beslutat införa slöjförbud för flickor under 18 år, burkiniförbud i simbassänger och ett förbud mot att mammor i slöja följer med på skolutflykter.

Den strikta separationen mellan stat och religion, mellan ett fritt, privat religionsutövande och ett religionsfritt offentligt rum är skyddad i fransk lag. Det nya lagpaketet från regeringen syftar till att förstärka respekten för republikens principer genom att skärpa gamla regler om religionsneutralitet i offentlig verksamhet samt få mer insyn i religiösa organisationer och hur de finansieras.

Man vill även stoppa hemskolning eftersom det på senare år har upptäckts fall där flickor har hållits hemma från skolan för att de inte kunnat bära slöja under skoldagen. Det finns redan i dag ett förbud mot synliga religiösa symboler, som slöja, kippa eller stora kristna kors i den franska skolan.

Inrikesminister Gérald Darmanin menar att lagpaketet ska vara en slags varningssignal för de som använder religionen för att utöva makt över och kontrollera personer från samma ursprungsländer som de på franskt territorium.

Således kan nu rektorer på franska skolor som tidigare pressats av föräldrar att godkänna att elever inte kommer på musikundervisning eller simskola samt lokalpolitiker som pressas att införa separata badtider för män och kvinnor i offentliga badhus få lite andrum med en lag att luta sig tillbaka mot.

Jag hade gärna sett att Sverige följer efter här, särskilt vad gäller förbud mot slöja på barn och burkini i offentliga simbassänger, men det är tydligt att det inte finns på kartan att våra beslutsfattare skulle våga trampa sina viktigaste väljargrupper på tårna eller riskera att bli uthängda som rasister och islamofober i pressen. Här närmar vi oss inte ens ett slöjförbud i skolan. Så vi fortsätter istället bejaka såväl islamister som moskéer som sponsrats av radikala element samtidigt som världens första feministiska regering tillåter att små flickor skolas in i förtryck redan från barnsben.

#onlyinsweden

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

https://www.svd.se/franska-senaten-sager-ja-till-slojforbud-for-barn

10 reaktioner till “Frankrike visar vägen – slöjförbud på barn och burkiniförbud i simbassänger

 1. Den franska regeringen har förkastat användningen av termen och begreppet “islamofobi” . Den franska regeringen menar att islamister använder hotet om islamofobi för att mana till tystnad och därmed kunna undvika att kritik mot islamism och radikalism framförs.

  Mer läsning: Brå studie av islamofobi förstärker extrema åsikter

  Frankrike intar därmed en diametralt motsatt position än Sverige som ägnat decennier och miljoner i forskningsanslag för att utreda en term som kapas av extremister.

  Den franska regeringskommittén för förebyggande av brottslighet och radikalisering avvisade termen tidigare i veckan för påsk och sade:

  “När man talar hat mot muslimer är termen” islamofobi “olämplig, eftersom den förväxlar stigmatisering av troende med kritik av islam.”

  ”Det är inte tillåtet att diskriminera religiösa grupper. Men det är tillåtet att kritisera trossystem eller filosofiska åsikter. Det är yttrandefrihet, tillade utskottet vilket Le Figaro var först ut med att rapportera.
  Enligt kommittén används termen av islamister för att försvara radikalism:

  “Uttrycket” islamofobi “infördes av islamisterna i syfte att förbjuda alla former av kritik mot radikal islam, under skenet av ett försvar av Islam”.

  https://ledarsidorna.se/2021/04/frankrike-uttrycket-islamofobi-infordes-av-islamisterna-i-syfte-att-forbjuda-alla-former-av-kritik-mot-radikal-islam/

  Gilla

 2. Jag var i Paris 2016 och gick runt även på icke turistområden Få slöjor, råkade inte se några heltäckande. Även arabisktalande personal i hotellet men förstås i vanliga arbetskläder. (4 stjärnor hotell) Såg några tonåringar som gick till skolan och plockade bort sjalen vid porten och stoppade den till väskan.
  Här hemma i en förort till Stockholm ser ja mer och mer slöjor bland Kommunens personal som i dagis, bibliotek, hemtjänst mm fast just vårt område är väl så svenskt och gammal bebyggelse eller svindyra bostadsrätter.

  Sa någon att det pågår ingen islamisering?

  Gillad av 1 person

  1. Muslimer har ingen makt och är därmed ofarliga.De som är farliga är de med makt,tidningsägarna som sprider lögner,så kallade journalister som kontaktar arbetsgivare/uppdragsgivare och misstänkliggör anställda/uppdragstagare,bankfolk som av påhiytade orsaker spärrar konton.Du behöver inte frukta muslimer och jag är glad över att de är här och eventuellt kan utjämna styrkeförhållandena.Det satt en halvjude vid mitt köksbord och ojade sig över muslimerna i Malmö.Samma halvjude som oinbjuden tog sig friheten att av fördold anledning springa in i mitt hem,störta upp på övetvåningen.Samma halvjude som trots klara besked ville komma på besök och som jag till slut fick hota med polis.Nädu Elina,muslimer är inget hot och de som jag har träffat har jag enbart positiva erfarenheter av.Muslimerna är Guds gåva till oss etniska svenskar.Eller är det Allahs gåva kanske.

   Gilla

   1. Min egen erfarenhet från muslimska länder är enbart positiv. Dom har sina regler i samhället, följer man dom, och det är inte svårt, då blir man ärligt respekterad, även om man gör misstag. Vad jag ser och hör från muslimska länder som Turkiet är bra vänlighet och omtanke om besökare, och det gäller även Uigurer i Kina. Tyvärr har Sverige tagit in en del av de som redan var missanpassade tölpar i sitt eget land, och nu fortsätter dom i Sverige att vara samma sak. Sverige har blivit en uppsamlingsplats och gömställe för de som inte passade in i sitt eget samhälle, för terrorister, kriminella och deras sympatisörer och finansiärer. Dom skydda Sverige som ”flyktingar”. På flykt är dom definitivt, undan rättvisan.

    Gilla

 3. Politikernas mål är att rädda hela världens värsta
  Svin.
  Ett paradis för grövsta och vidrigaste människorna
  Från hela världen.

  De har används sig av utförsäljning av välfärden.
  Erbjudit och garanterat full tillgång .
  De talar om för kriminella i hela världen hur de ska plundra Svenska folket.
  Och ge myndigheters anställda jobb.
  Så de kan plundra hedliga skattebetalare till max.

  Det vänder sig i magen när Morgan och mp , står och ljuger så
  Jäkla dåligt.
  Man får en känsla av att de tror att de lurat en , samtidigt som faktan att vi
  Tagit emot mest illigala flyktingar i världen per person. Finns Över allt få nätet.
  Svenska politiker kanske är analfabeter men inte folket.
  Hoppas folket röstar rätt 2022, annars går Sverige under
  för nästa val är det fler muslimer och invandrare än Svenskar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s