M vågar inte ta steget fullt ut och göra det som krävs

I dag presenterade Moderaterna ett nytt förslag som innebär att partiet vill se en enhetlig statlig etableringsersättning för nyanlända med en lägre ersättning de fem första åren så att det ska löna sig att ta ett jobb. Moderaternas bidragstak är satt till 75% av en ”ingångslön” efter skatt och man utgår från 20.000 kronor per månad, vilket innebär att det maximalt ska gå att få ut ca 12.000 kronor per månad i bidrag, men det kan bli mer om man exempelvis har rätt till barnbidrag. Enligt Moderaterna kommer färre personer att nå partiets bidragstak eftersom man samtidigt tar bort försörjningsstöd, etableringstillägg och flerbarnstillägg.

Syftet är att öka drivkraften att faktiskt ta ett arbete och visst låter det bra vid en första anblick, men jag förstår inte hur en reducering av bidragen ska få färre migranter att välja Sverige när det fortfarande är tillräckligt med pengar för att klara sig utan jobb?

Ponera att det är två vuxna och fyra barn, då får den nyanlända familjen 12.000 × 2, barnbidrag om 6.000 kr och bostadsbidrag om ca 2.000 kr. Ett belopp på 32.000 kr är mer än vad jag som heltidsarbetande får ut varje månad och det klarar de sig helt klart på – särskilt när de troligen är vana vid att leva sparsamt sedan tidigare.

Så vad är egentligen vinsten för samhället med detta när vi ändå kommer fortsätta attrahera lycksökare som inte har för avsikt att arbeta för brödfödan? Moderaterna skriver att de ska ta bort flerbarnstillägget – är det bara för nyanlända eller ska det gälla samtliga invånare i landet? Om det inte gäller alla kommer garanterat inte de andra partierna rösta för ett sådant förslag eftersom det skulle innebära en sorts ”diskriminering” som dessutom kan klassificeras som ”rasistiskt”.

Det enda rätta hade varit att inte ge några bidrag alls! Migrantcenter vid gränsen där asylsökande inte får komma in i landet utan hålls inlåsta på området medan deras asylansökan behandlas och de genomgår hälsoundersökning samt mottager ett asylbesked inom max tre månader hade varit att föredraga. Har de riktiga skyddsskäl får de TUT samt mottaga ett ”lån” av staten som det var förr i tiden, för att kunna starta upp ett nytt liv – ett lån som sedan ska börja betalas av när man fått sitt första jobb, som man måste skaffa inom två år för att få PUT och stanna kvar i landet. Dessutom ska de som begår brott under den här tiden utvisas.

Tyvärr kommer vi aldrig få se ett sådant system införlivas eftersom det vore ”inhumant” och ingen av partierna har det som krävs för att driva igenom en hårdare lagstiftning som hade gett avskräckande effekt. Istället låtsas man att de minsann kräver att nyanlända ska arbeta för brödfödan för att det ligger i tiden, men som synes är det bara tomma ord på ett papper och i realiteten vågar man inte löpa linan ut. Istället får vi skattebetalare fortsätta bekosta försörjningen medan politikerna inbillar sig att det går att dela kakan hur många gånger som helst.

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-lagre-ersattning-till-nya-i-sverige

5 reaktioner till “M vågar inte ta steget fullt ut och göra det som krävs

 1. Sänk skatten. Avveckla bidragen.
  Tyvärr vad globalisternas gränslösa värld kommer att tvinga fram.
  Men det var kanske avsikten hela tiden…

  Gillad av 1 person

 2. Frågan är varför får de komma in i landet de är inte flyktingar.
  Det är mest kriminella och ekonomiska migranter.
  Vi har inte byggt upp en välfärd för andra, vi har byggt den för oss själva och våra barn.
  Det är inget annat än stöld.
  Och länder som inte tar tillbaka sin medborgare , ska inte ens få komma in för semester.
  Vi ser hur länder skickar låtsas fotbollspelare till Gothia club, som gömmer sig
  Och söker asyl. Varför får de stanna , bara för de tagit sig i i landet på.
  Länder skickar låtsas arbetskraft som kommer in och får bostad av skatte pengar.
  Vi har myndigheter som migrationsverket, Försäkringskassan, socialen
  Som har noll koll på vad de gör och till vem de betalar och hur mycket.
  Alla borde få sparken. För de klarar inte av att skydda skattebetalarnas pengar.

  Bidrags bedrägerierna och kostnaderna för illigala människor kostar oss
  Hela vår välfärd 30 år bakåt i tiden.
  Vi har blivit plundrade på välfärdens syfte att vi skulle få ett bättre liv, istället
  Har vi blivit plundrade på investeringarna nu och framåt.
  Vi betalar tio procent mer i skatt och blir fattigare samtidigt som välfärden vi
  Betalat utnyttjas av andra och det finns inga pengar kvar till oss eller våra barn.

  Vi har bara ett liv och att vi tvingas avstå våra rättigheter efter hårt slita
  För att betala kriminella och terrorister.
  Visar på att Sverige inte är en demokrati utan diktatur.
  Politikerna har plundrat oss och finanserar hela världen kriminella klaner.
  Det här ingen svensk röstat på eller gått med på.
  Det är bara politikernas verk .

  Gillad av 2 personer

 3. Varför inte tänka praktiskt. Ge dom ett logement typ boende gratis, fri mat, fria resor för att söka jobb eller åka hem och 10 kronor per dag i fickpengar.

  Gilla

 4. Samma parti som på allvar vill lösa bostadsbristen med ”ökad rörlighet på bostadsmarknaden”. De där moderaterna är folkfientliga så det luktar skit om dem.Istället för att sänka bidrag så bör istället löner höjas.Skillnaden mellan bidrag och lön ökar ifall lägstalönerna höjs.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s