April april – ökat förtroende för Hallengren, Löfvén och Johansson

Man kan lätt få för sig att Expressen och SVT levererar ett försenat aprilskämt i och med att man i dagens upplaga slår fast att folkets förtroende för Lena Hallengren rusar i höjden.

Men om man ska tro en undersökning från SVT/Novus, vilket man borde ta med en nypa salt med tanke på avsändaren, har svenskarnas förtroende för socialminister Lena Hallengren alltså skjutit i höjden under pandemin och förtroendet ska ha ökat med 16 procentenheter sedan september. SVT:s politiske kommentator Mats Knutson spår nu att Hallengren kan bli Löfvéns möjliga efterträdare om hon kan hålla dessa förtroendesiffror även framöver.

Det låter helt makabert med tanke på hur illa regeringen hanterat situationen med corona, den blottade nedmonterade sjukvården, vaccinförseningarna med mera, vilket de också fått mottaga mycket kritik för. Men enligt denna mätning ökar förtroendet för ministrarna – även Miljöpartiets Per Bolund obegripligt nog och allra högst förtroende har Stefan Löfven samt finansminister Magdalena Andersson.

Det som i mina ögon definitivt påtalar att det är en beställd undersökning är att även justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons siffror ökar. Antingen är siffrorna friserade för att upprätthålla fasaden att regeringen med sitt höga förtroende vet vad de håller på med, eller så har de frågat människor i särskilt utvalda områden där man vet att det finns stabila och lojala väljargrupper – det är inte för inte man importerar valboskap och gör de bidragsberoende.

Förvisso är majoriteten av befolkningen ointresserade av vad som sker med landet och många väljer medvetet att leva i en filterbubbla för att det är mest bekvämt, men jag kan med lätthet slå fast att det inte finns en chans att det här återspeglar svenska folkets förtroende för regeringen.

#propaganda

https://www.expressen.se/nyheter/svenskarnas-fortroende–for-hallengren-rusar/

Bildkälla: SVT Nyheter

12 reaktioner till “April april – ökat förtroende för Hallengren, Löfvén och Johansson

 1. Propaganda indeed. Det förvånar mig dock inte med tanke på den stora gruppen letargiska svenskar som satt sig i systemmedias lasso.

  Utökad bedrägeri när systemmedias tillåts göra studier på skocken. Därför är vår stora strid mot hjärntvättstugan och samtidigt skapa fria medier.

  Gillad av 1 person

 2. Älskade Jenny, du måste förstå att denna undersökning enbart skickats till S sympatisörer! Kanske hörde du en intervju med GP i tv4, som så självklart trodde på ett 40% S stöd i framtiden. Bara man insåg vilket väljarna ville ha, tror du han fick frågan om invandring o integration. Nej problemet var kommunalskatt, hög o dålig kommunal service kontra låg o bra. Se bara Malmö med allt extra stöd och stora problem.

  Gillad av 1 person

 3. Ja eller så är det så illa att det tyvärr finns väldigt många hjärntvättade individer i detta avlånga land, som inte är kapabla att tänka själva. Med media som enda informationskälla och avsaknad av slutledningsförmåga samt begrepp om helhetsperspektiv, så …

  Nära släkting var ute och gick på ett av de lokala terrängspåren i fredags och mötte en i det närmaste hysterisk äldre kvinna som skrek ”kåvitt – kåvitt – kåvitt” [med stark betoning på i:et], strax innan de möttes. (Släktingen tyckte först att det lät som att hon härmade en fågel på ett sätt som signalerade ‘lösa skruvar’ …) Min släkting skulle tydligen kliva av spåret för att bereda plats för berörd kvinna, trots att fyra personer lätt kunde gå i bredd utan att trängas där. Berörd kvinna var uppenbart rädd för att bli smittad utomhus, där det är som allra minst risk att bli smittad av något oavsett. Det blev lite roande samtidigt, då kvinnan presenterade sig som vårdanställd. Min undran är vad hon ens gjorde ute, om hon var så rädd för att bli smittad och varför hon hade/har så lite kunskap i egenskap av påstådd ”vårdanställd”? (med egen tidigare erfarenheter av brister inom vården …)

  Gillad av 1 person

   1. Ja, men inte bara media, utan även läkemedelsindustrin driver på detta med en hel del hjärntvätt. Har märkt det i andra sammanhang. Öppnar man munnen under ett besök, så klassas man omgående som besvärlig och då börjar de att krångla isf att göra rätt direkt.

    Gillad av 1 person

 4. Underskatta inte homo sapiens otroliga dumhet! När amerikanska presidenter vill bli omvalda så brukar de starta krig … OCH det fungerar ….

  Det kan vara samma sak med kriget mot Covid-19 naturligtvis. Det korkade folket får förtroende för de som förvärrar eländet.

  Gillad av 1 person

 5. Siffrorna kan vara en procent och sen får hon fem, så ökar det.
  Men tror inte ett skvatt på det. Som vanligt är siffrorna är
  Manipulerad.

  Men det finns många hjärndöda i Sverige som inte köper verkligheten.
  Afghanistanier får jobb för att de ska få stanna och man sparkar
  Kvinnor i 50 år åldern. Vilket är diskriminerande.

  Men det saknas personal sägs det.

  Inget i Sverige går att lita på .
  Vidrigare och ett mer korrupt land är nog svårt att hitta.
  Svenska medborgare med ovanliga sjukdomar får inte mediciner.
  Men kriminella och illigala människor är det ok att lägga 50 miljoner.

  Vanliga Svenskar utesluts men vidriga och kriminella prioriteras.
  Och att folket för politikerna ökar.
  Så fall är det IS terrorister de frågat,

  Man måste vara allvarlig skadad för att ha minsta lilla förtroende
  För landsförrädarna och lögnhalsarna, utan moral, etik eller ansar.
  De vill ha höga poster men kan, vet och gör inget.
  De svenska politikerna kan bara skryta.
  Allt går åt helvetet och de skryter om att de har kursen till helvetet.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s