Saker vi inte pratar om i Sverige

Jag har länge hävdat att Covid-19 är en form av livsstilssjukdom eftersom de som drabbas hårdast i regel har en underliggande sjukdom eller tillhör en riskgrupp som exempelvis överviktiga eller rökare som ofta har sämre immunförsvar än normalviktiga. När detta har förts fram i debatter har den som påstår att det finns kopplingar till folks livsstil vad gäller mat- och sockerintag vs. sjukdomar – inklusive covid – fått rejält på nöten.

Nu kommer det fram i ljuset att många av de som intensivvårdas på grund av Covid-19 är överviktiga, vilket dessutom gör de mer svårbehandlade eftersom de är svåra att ventilera vid respiratorvård.

I Sverige går gränsen för när fetma ska anses som en riskfaktor för svår Covid-19 vid ett BMI på 40, det vill säga vid extrem fetma. Socialstyrelsen är dock medveten om att riskökningen börjar mycket tidigare, men eftersom cirka 15% av Sveriges vuxna befolkning klassas som fet och runt hälften som överviktig, skulle riskgruppen bli för stor.

Att överviktiga människor dessutom kräver mer vård överlag eftersom det även sammankopplas med andra sjukdomar är ett problem i sig eftersom svenska folket blir allt fetare, vilket också kan ses bland barn där övervikt är ett växande problem. Här finns definitivt mycket att ta tag i för våra beslutsfattare, men de är så upptagna av att rida på såväl coronavågen som klimatvågen att de bara ser sin egen plånbok och karriär framför sig.

Samtidigt som Expressen gör ett stort nummer av ”livet efter vaccineringen” där det förs fram att man i princip kan göra vad som helst bara man fått sin andra dos och pensionärer talar ut om lyckan över att ha injicerats, kommer det nya rapporter om fall av blodproppar efter AZ-vaccin – denna gång I Storbritannien. Samtidigt slår man fast att blodproppar inte upptäckts i mRNA-vaccinet, men man nämner inget om att flera människor avlidit efter att ha fått Pfizers vaccin vilket Läkemedelsverket för statistik på samt framförallt är det ingen som pratar om de långsiktiga biverkningarna som är okända och kan komma att bli ett hårt slag både för de som vaccinerats och den redan bristfälliga vården inom några år.

Det intressanta är också att de lyckligt lottade som nu är färdigvaccinerade inte verkar fundera över att viruset hela tiden muterar och att deras vaccinskydd bara räcker i cirka åtta månader. Nej sådant pratar vi inte om i Sverige!

#followthemoney

Bildkälla: SVT Nyheter, Aftonbladet

4 reaktioner till “Saker vi inte pratar om i Sverige

 1. Någon säger 35 döda av Astra andra säger ett få tal.
  Vissa säger att det inte finna bevis.
  Faktan är att folk dött efter en spruta för de fått blodproppar.
  Det är bevis.
  Då är det de som säger att det inte stämmer som ska bevisa att de inte dog av blodproppar

  Hela de svenska tankesättet är sjukt.

  Två personer dödar två offer.
  Eftersom man inte kan bevisa vem som slagit sist
  Går båda fria.
  Kanske skulle man tvinga brottslingarna bevisa sin oskuld istället.
  Då hade ingen gått fria.

  Vi har betalat enorma summor för att få testade och trygga mediciner,
  Men när politikerna istället använder pengarna att gynna de stora medicinföretagen.
  Blir frågan hur korrupta är de .
  De sköter inte sitt jobb och borde sparkas direkt, utan fallskärmar och löner
  Och absolut inga jobb på elefant kyrkogården.

  När politiker och myndigheter inte sköter sina uppdrag är det
  Dags att stänga ner. De ska inte sitta och göda kriminella.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s