Kampanj mot den islamiska regimen i Iran kan störa ordningen inför det kommande valet

Folket i Iran fortsätter ståndaktigt att på olika sätt protestera mot förtryckarregimen och det senaste initiativet ”No to islamic republic”, som lanserades tidigare den här månaden, har de senaste dagarna fått mycket uppmärksamhet både från iranier i och utanför landet som vill vädra sitt missnöje med det antidemokratiska styret. Kampanjen samlar politiska aktivister, artister, idrottare och akademiker som vill ha frihet och demokrati i landet.

Många deltager via sociala medier där de postar foton med budskapet skrivet på händer eller papper och i en video har mödrar vars söner dödats av regimens säkerhetsstyrkor anslutit till kampanjen samt meddelat att de bojkottar presidentvalet i juni.

Den iranska oppositionen uppmanar allmänheten att bojkotta valet eftersom det inte kommer skapa förändring, utan enbart syftar till att legitimera regimen eftersom enbart kandidater som godkänts av regimen kan ställer upp i valet.

Irans före detta kronprins Reza Pahlavi som är en av oppositionens frontfigurer stödjer kampanjen och även Irans senaste drottning Farah Pahlavi har anslutit sig tillsammans med flera kända icke politiska personer i exil – inklusive Dariush Eghbali, Faramarz Aslani och Ebi.

Även om rörelsen troligtvis inte kommer påverka varken regimen eller det kommande valet i någon större utsträckning, lär väl diktaturen i vanlig ordning slå ned hårt på de folkliga protesterna för att statuera exempel. En regim som Sverige för övrigt gullar öppet med trots att de dagligen kränker mänskliga rättigheter och förtrycker kvinnor!

#No2IR

https://english.alarabiya.net/features/2021/03/26/Iran-opposition-No-to-Islamic-Republic-Iran-opposition-seeks-to-unify-in-anti-regime-campaign

5 reaktioner till “Kampanj mot den islamiska regimen i Iran kan störa ordningen inför det kommande valet

 1. Om FN fungerat som det sas från början, hade planetens alla folk kunnat få hjälp med att få bort totalitära regimer. Men verkligheten talar ett helt annat språk.

  Gillad av 2 personer

 2. Den loggan är användbar här också nästa gång våra styrande är på väg att godkänna krav från islamister.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 3. Varje dag islamproblem i Sverige

  Gilla

 4. Själv tror jag inte att dessa USA-sponsrade kampanjer och drev hjälper, dom snarare stärker den nuvarande regimen och förhindrar utveckling. Vi skall heller inte glömma att orsaken till att den nuvarande regimen kom till makten var en reaktion på USAs de facto ockupation av landet. Iran har demokratiska val, men sista ordet ligger hos de religiösa mullorna på samma sätt som sista ordet i Sverige ligger hos hos de ideologiska partibyråkraterna. Det vore mycket bättre att Iran fick utveckla landet själva utan ständiga intrång av främst USA vars målsättning är att åter ta den verkliga makten i landet. USA metoderna är sanktioner, maximala påtryckningar och att sponsra IS-liknande aktivism utifrån. De tycks inte ha några andra effekter än att stärka vad som pågår nu. Snarare tycks Kinas guidning av Iran bort från totalitarism mot folkstyre ha en positiv påverkan. Kina har ju själva gått igenom den utvecklingen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s