Den där slumpen

Ett av barnens lärare har konstaterats ha Covid-19. Alla lärare på skolan har därför testat sig, men ingen var smittad och eleverna har också klarat sig bra. Vi har haft två läkare som de senaste månaderna varit på mottagningen där jag arbetar i olika omgångar och som visat sig ha Covid-19, men ingen annan blev smittad.

Det är väl märkligt om det nu är en så smittsam sjukdom med tanke på alla ytor som finns i exempelvis skolan där mängder med människor rör sig dagligen nära varandra?! Smittotalen sägs skena i landet, vilket genererar att vi måste ha restriktioner i samhället som inskränker vår rörelsefrihet och påverkar allas vår vardag, men viruset väljer tydligen sina offer noggrant eller så är det coronatesterna som inte är tillförlitliga. Det måste vara slumpen gång på gång! 🤔

7 reaktioner till “Den där slumpen

 1. Det verkar snarast så att alla dess restriktioner gynnar spridningen. Värt att påpeka igen att inför kinesiska nyåret fanns inga påbjudna restriktioner alls, och ingen spridning alls inträffade. Bara tre uttalanden från myndigheterna. 1. undvik att resa, 75% följde rekommendationen, 2. håll avstånd. 3. ta ansvar personligen för er själva och andra. I Sverige beordras diktatoriskt all att åtlyda diktatoriska detaljerade påbud, polisen arresterar regelbrytare och bötfäller dom för olydnad, eller hotar om fängelse (tusenmannamarschen).

  Gilla

 2. Vi har ett ytterst selektivt virus med att göra. [/sark] Berörd lärare borde begära att få veta hur många cykler som användes i testen. Frågan är om det lämnas ett ärligt svar, om ens något …

  Gillad av 1 person

 3. VACCINBEDRAGARE

  Om det stämmer att många har fått sina bankkonton länsade av Bank-ID-bedragare, borde bankerna ta itu med problemet omgående!

  Gilla

 4. Det är ett knepigt virus, min fru fick Covid genom sitt arbete. Hon och 13 andra insjuknade på en arbetsgrupp på 16 stycken alla har skyddsutrustning på sig i form av visir och munskydd i sitt arbete. Snitt tiden de var sjuka var ca 20 dagar och ingen hamnade på IVA eller fick söka vård. Själv var jag inställd på att få Covid eftersom alla sa att det är så smittsamt men till min förvåning fick jag inte det, fast jag arbetade hemifrån under den tiden hon var hemma och var sjuk.

  Gillad av 1 person

 5. Att tillhöra en krisgrupp som transplanterad känns inget vidare, valfriheten finns inte om jag ska känna mig trygg. Mitt val var Astras då det i mina drömmar liknade mer ett vanligt traditionellt vaccin. Men när vården beslutade att ta ansvar för oss immundämpade/extra sköra, så valde de så klart Pfizers. Även hushållsnäraboende skulle få på en gång. Men så blev de inte, utan hushållsnära boenden ska nu vänta till stora allmänheten får sitt. Inte mycket Region Stockholm har klarat av och de kan ju inte bara skylla på att vi får mindre vaccin, för vi har mer yngre personer i länet. Inte fAn kan de räkna så, när de gamla och sjuka skulle få först. Självklart skulle vårdpersonal få skydd, men tanken var väl inte att administration och vårdfolk på avdelningar långt från Covid skulle få före de äldre-äldre? Så blev det, tro sjutton de inte ännu är klara med äldre-äldre.
  Helt enkelt så besviken på alla lögner de svänger sig med, sen hör man inte ett ljud när de ändra till det sämre och inte en käft vet ett dugg hur de ska bemöta oss.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s