Mer slöseri med EU-medborgarnas skattemedel när nya humanitära migrantläger byggs i Grekland

Som bekant har de välavlönade EU-delegaterna i byråkratimonstret EU inte lärt sig något av den dyrköpta läxan som massmigrationen till Europa fört med sig och istället för att arbeta mot ett stopp för illegal migration genom att införa kraftiga restriktioner i migrationspolitiken samt förbjuda NGO-fartyg i Medelhavet som samarbetar med människosmugglare, ämnar man istället fortsätta vara solidariska genom att bedriva öppna hjärtan-politik även i fortsättningen – på skattebetalarnas bekostnad.

Som jag tidigare skrivit om är man överens om att EU ska fortsätta ta emot illlegala migranter och fördela dessa rättvist inom unionen. För att denna affärsidé, som hjälper till att höja BNP, ska kunna bedrivas på ett ”humant” sätt kommer EU att presentera en ny fond om 250 miljoner Euro för att bygga nya migrantläger på de Egeiska öarna i Grekland.

Vår lokala stolthet EU-kommissionär Ylva Johansson, ska besöka Lesbos och Samos på måndag tillsammans med den grekiska migrationsministern Notis Mitarachi. Enligt Johansson ska fonden bidraga till att det till skillnad från den tidigare skamfläcken Morialägret, blir acceptabla förhållanden i det nya migrantcentret som ska stå färdigt innan årsskiftet. Över 13.300 migranter lever för närvarande i de existerande lägren på öarna.
Strukturen i de nya lägren ska enligt Johansson inte vara ”stängd” utan det ska vara en human och tillåtande miljö för familjer och sköra människor som låter barnen gå i skola.

Grekiska myndigheter har dock upprepade gånger deklarerat att det nya lägret kommer att vara stängt och kontrollerat, vilket föranlett att människorättsorganisationer nu oroar sig för människors personliga frihet då asylcentren kommer vara som fängelser och ligga i obebodda områden.

Det saknas dessutom demokratiska mandat för bygget av de nya lägren eftersom lokalinvånarna motsätter sig planerna då de efter åratal av problem i den humanitära asylpolitikens fotspår – signerad det godhetsknarkande EU – har fått nog. När byggmaterialet till de nya lägren anlände protesterade invånarna högljutt och det ledde även till våldsamma sammandrabbningar med polis från Aten som skickats in för att stävja upproret.

Epaminondas Farmakis från Human Rights 360 tror inte att pengarna kommer leda till förbättrade läger.
-”Förhållandena har varit grymma i många år nu och mer än 3 miljarder Euro riktas således från EU till Grekland för att ta itu med denna process. Dessa medel distribueras utan öppenhet och ingen upphandlingspolitik, så svaret på problemet är inte att låta mer av EU-skattebetalarnas pengar gå till spillo.”

Jag håller med, man kan inte hålla på att fortsätta slösa med EU-medborgarnas skattemedel på det här sättet. Så länge våra makthavare fortsätter stoppa huvudet i sanden och leva i villfarelsen att man gör en humanitär insats när man snarare ger människor falska förespeglingar om ett bättre liv samtidigt som man lockar människor i fördärvet och i många fall döden, kommer den onda cikeln att fortsätta. Det är uppenbart att beslutsfattarna inte har för avsikt att varken stoppa människosmugglarna eller den illegala migrationen då det är mycket pengar inblandade.

Men samtidigt som man leker humanitär stormakt skänker man inte en tanke åt de stackarna som är kvar i konflikthärdarna och de riktiga flyktinglägren – de som inte har råd att köpa en biljett till ett nytt liv i Europa – samt inte heller alla de som fångas av slavhandlare på vägen och får leva under vedervärdiga förhållanden. All fokus är istället på den lilla klick som tar sig ända in i mål dit alla resurser ska riktas.

Sådant förbannat hyckleri och det är vi som tvingas betala samtidigt som våra egna samhällen kollapsar, medan våra skrupelfria politiker lånar pengar hej vilt med våra barn som insatser – sanslöst och väldigt inhumant för alla parter! Men det viktigaste är trots allt att det ser bra ut i våra politikers CV:n så att de kan ta nästa kliv i karriären.👌

#vibetalar

#swexit

#stoppamaktmissbruket

https://www.aljazeera.com/news/2021/3/26/doubts-simmer-over-planned-eu-funding-for-greek-refugee-camps

6 reaktioner till “Mer slöseri med EU-medborgarnas skattemedel när nya humanitära migrantläger byggs i Grekland

 1. Den politiska adeln har inte för avsikt att lära sig eller ens analysera massmigrationshaveriet.
  De följer helt enkelt en upplagd plan som bygger på att Europa ska stöpas om i grunden.
  Denna omstöpning handlar etnisk sammansättning och avskaffande av de suveräna nationalstaterna med makten överflyttad till EU.
  Europa RIP.

  Gillad av 2 personer

  1. Tyvärr finns det alldeles för många tecken på att så är fallet. Detta inkluderar det politiska ointresse för de negativa konsekvenser för samhället det medfört, inklusive införandet av Agenda 21/2030.

   Gillad av 1 person

 2. Majoriteten av svenskarna vill inte ha mer flyktingar
  Och absolut inga illigala flyktingar.
  Vi hade en kvot på 1900 flyktingar per år som S lovade
  Inte skulle höjas.
  Nu är den 5000. Att politikerna gör tvärt emot vad folket vill.
  Visar på att demokratin inte existerar i Sverige .
  Polen och Ungern har vägrat ta emot migrater för folket sagt nej.

  Men dem säger EU inte följer lagarna.

  Om Sverige och EU följt demokratins regler så hade alla länder fått
  Rösta om migrationen och de vidriga miljard lånen.

  Politikerna i EU är inget annat än maktmissbrukare och plundrare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s