Våra ryggradslösa makthavare inbillar sig att man kan dela kakan hur många gånger som helst

Samtidigt som majoriteten av syltryggarna i riksdagen i dag röstade igenom coronastödpaketet till EU om 150 miljarder skattekronor tack vare att Moderaterna och Kristdemokraterna som förväntat släppte igenom den kontroversiella fonden, redovisar SCB att antalet helårspersoner i åldrarna 20-64 som försörjs genom sociala ersättningar och bidrag ökade med 6,0% förra året.

Det totala antalet var 790.242 personer, vilket motsvarar 13,4% av befolkningen i arbetsför ålder och innefattar sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, ersättning vid arbetslöshet och arbetsmarknadspolitiska åtgärder, ekonomiskt bistånd samt etableringsersättning.

Vi är helt klart för få som arbetar i Sverige medan alltför många lever på bidrag. Men detta faktum verkar inte intressera våra ryggradslösa makthavare som förutom att skänka bort 150 miljarder till andra länder utan att blinka (exklusive de årliga internationalla bistånden på ca 46 miljarder), inte ser några som helst problem med att man inte kan dela kakan hur många gånger som helst – i synnerhet inte när man redan nu har grava problem men ändå avser att fortsätta med den oansvariga migrationspolitiken som man dessutom ska öka.

Konsekvensanalys någon?! Inte det?! Nej så klart inte, för i det här landet behöver inte våra ynkryggar till politiker ta ansvar för de skador man åsamkar landet – vi har inte ens tjänstemannaansvar och vi lånar på så länge skutan kan gå. 🙈🙉🙊

#sverigeärfantastisktellerhur

#vembetalar

https://www.friatider.se/800000-i-sverige-lever-pa-bidrag

8 reaktioner till “Våra ryggradslösa makthavare inbillar sig att man kan dela kakan hur många gånger som helst

 1. Vi styrs av vänsterliberala oikofober som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
  Men, som sagt, ansvaret ligger ytterst på väljarna.
  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

 2. Vi måste först definiera vad som är arbete.Att opinionsbilda på twitter är i min värld inte arbete men ändå är det något som sker dagligen av olika intresseorganisationer såsom Svenskt Näringsliv,LO med flera.Dessa twittrare är enbart fördyrande för slutproduken och konkurrensnackdel.Jag skulle nog vilja påstå att det inte är fler än 30 procent av alla anställda i vårt samhälle som verkligen producerar något.Resten är twittrare och pappersvändare som belastar företagen.

  Gillad av 1 person

 3. Var detta spiken i den Svenska frihetskistan. Först Agenda 2030 och nu detta. Därmed är politikernas linje för våra barn i framtiden. Slaveri – vår sk frihet är såld. Vi är ju inte med i den Monetära unionen. Nu gäller inför nästa val. Ett nytt parti med målet Swexit. Landsförräderi utan tvekan.

  Gillad av 1 person

 4. Hej tittade just på Uppdrag Granskning på SVT om Försäkringskassan och A. Strandhäll. Med tanke på vad både hon och Stefan brukar säga så kanske man måste säga att Sverige är det oacceptabla landet. Och det kan givetvis tolkas på ett flertal sätt. Ha det bra.

  Gillad av 1 person

 5. Hundra tusentals flyktingar som kommer som 40 åringar.
  Kommer aldrig i jobb utan lever på bidrag hela livet,
  Men lik väl får de ta hit sina föräldrar.

  Många kvinnor blir hemma med barnen och lever lyx.
  Helt plötsligt blir de inte flyktingar och åker hem till sina hus och lägenheter
  På semester 2-6 månader per år.

  Socialen frågar aldrig dem om de har pengar eller rikedomar.

  Många byar med turkar kurder kallar sig flyktingar, får lägenheter
  Sen åker de på långa semester till hemlandet eller flyttar tillbaka med sjukbidrag
  De behåller bankkonto som staten skickar pengar till utan
  Att kräva dem på nya bevis på sjukdom. Språket är ett livstids handikapp.

  Samtidigt som svensktalande tvingas jobba en månad efter en hjärtoperation.
  Syrier kommer med massa pengar, kanske kriminella. Får öppna guldaffär
  Och åker tillbaka på affärsresa samtidigt som de påstås vara flyktingar.
  Somalier som kommer hit åker tillbaka med massa pengar och öppnar apotek med
  Varor de fått från Sverige.

  Politikerna garanterar flyktingarna lyxliv samtidigt som de flår svenska folket levande.

  Gilla

 6. Och sen har vi väl ett stort antal papperslösa som har fri tillgång till skola, sjukvård mm. Det är väl också en typ av bidrag som inte räknas med här 😟

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s