Bild av pojke som räcker fingret åt Danmarks statsminister går viral

I Danmark går just nu en bild viral och över 5.000 personer har kommenterat statsminister Mette Frederiksens (S) inlägg på Facebook och Instagram från i torsdags, där hon poserar framför en niondeklass som är tillbaka i skolan efter att man lättat på coronarestriktionerna.

Det är dock inte statsministern som får uppmärksamheten, utan den 15-årige eleven Nick Larsen som sitter bakom henne på bilden och pekar finger.

Pojkens handling har mött bifall och inlägget på statsministerns Facebooksida har fått många positiva kommentarer (en del kallar honom legend), men han har också fått en del kritik.

Bilden har även nått protestgruppen ”Men In Black” som flera gånger ordnat manifestationer mot landets coronarestriktioner och i fredags besökte de pojken för att överlämna en huvtröja med deras logotyp.

Pojkens far är inte lika glad över tilltaget från Frederiksen och tycker att statsministern gjorde fel som publicerade bilden utan att be om lov, eftersom hela Danmarks uppmärksamhet nu riktas mot sonen
som troligen ville spela cool inför kompisarna och det är en del skarpa kommentarer.

Jag får nog hålla med pojkens far i det här fallet. Det är så klart inte ok att räcka F-fingret till någon, men det är heller inte lämpligt att hänga ut ett barn på det här sättet eftersom det i grund och botten troligen inte var så allvarligt menat samt han säkerligen lär ångra det när han blir äldre.

Undrar hur något liknande hade bemötts i Sverige om skolelever gett fingret till Stefan Löfvén när han försökte vinna politiska poäng med ett besök i deras skola och det hade fångats på bild?! Men de bilderna hade troligen aldrig publicerats.

Källa: Berlingske

5 reaktioner till “Bild av pojke som räcker fingret åt Danmarks statsminister går viral

  1. Pågen borde få medalj och lumpet av en politiker att utnyttja skolelever för att,som du säger,vinna politiska poäng.Skolan skall vara en skyddad plats.Politisk aktivism hör inte hemma i skolvärlden.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s