Black lives only matters when it can be used as propaganda

Jag har tidigare skrivit flera artiklar om de Iranstödda Houthirebellernas brutala attacker mot oskyldiga offer i Jemen, där man inte ens visar nåd för kvinnor och barn samt deras användning av barnsoldater som även utsatts för sexuella övergrepp. Men omvärlden har sedan länge vänt ryggen åt det bortglömda kriget i Jemen och vidrigheterna kan pågå utan några större reaktioner.

Houthierna är kända för att behandla migranter illa och de överfyllda migrantcentren lider ofta brist på mat och vatten. Den 7 mars i år protesterade afrikanska migranter i Saana mot den usla behandlingen samt de dåliga förhållandena på anläggningen. Milisen använde då våld för att stoppa demonstrationen och tvingade de hundratals migranterna tillbaka till migrantcentret. Därefter besköt man centret med bomber och lät upp mot 500 främst etiopiska migranter brinna inne.

450 personer avled och många vårdas på sjukhus. Houthierna anklagas nu av lokala människorättsorganisationer för att avsiktligt ha fängslat överlevare och släktingar till dödsoffren för att hindra dem från att prata om incidenten. Flera källor har dessutom larmat om att Houthierna lovat migranter på sjukhus att utfärda uppehållstillstånd i utbyte mot deras tystnad. Enligt information som samlats in från vittnen samlar Houthierna dessutom ihop illegala afrikanska migranter, inklusive barn, från deras hem för att tvinga dem att rekryteras som krigare som skickas till konfliktfronter.

I ljuset av denna människoslakt, är det ironiskt att det ungefär samtidigt beslutats att den amerikanska staten Minneapolis ska betala 27 miljoner USD som plåster på såren till George Floyds släktingar – den svarta mannen som förra året avled i polisens förvar och blev startskottet för Black Lives Matters-rörelsens framgång.

Det senaste året har vi bevittnat hur människor världen över marscherat under parollen att alla människor är lika värda oavsett hudfärg och det har i väst skett en massiv antirasistisk aktion orkestrerad av vänsteraktivister där man attackerat såväl företag som historiska personer och statyer.

Men bortom medias utvalda blickfång sker fortsatt diskriminering och inhuman behandling av färgade människor samt som synes även människoslakt utan att någon reagerar – det anordnas inga protester, BLM-rörelsen är tysta, världsledarnas krav på sanktioner lyser med sin frånvaro, medan FN och EU håller låg profil.

Hyckleriet är uppenbart och svarta människors liv betyder bara något när det kan användas som propaganda för de som har en agenda.

#HouthiHolocaust

#hycklare

https://www.arabnews.com/node/1825071/middle-east

15 reaktioner till “Black lives only matters when it can be used as propaganda

 1. Starkt. Jemen blottar Västs uttalade humanitet stora ihåligheter. Samtidigt åker ”medvetna” medelklassvenskar och roar sig i Dubai när oljekorruptionen i regionen snarare eldar på kriget istället för att använda de astronomiskt stora resurserna för att bistå.

  Tack för en bra blogg!

  Gillad av 2 personer

   1. Jag tror att det var du som konstaterade att två fel inte blir ett rätt när det gäller Gretas föräldrar.Två vantrövlingar till föräldrar,stackars stackars barn.

    Gillad av 1 person

 2. ”det anordnas inga protester, BLM-rörelsen är tysta, världsledarnas krav på sanktioner lyser med sin frånvaro, medan FN och EU håller låg profil”. Detta blir facit eftersom ingen av de nämnda tjänar något på dem, de kan inte dra nytta av någon positiv publicering, det får inte några ”godhetspoäng” på ett enkelt sätt. Man får känslan att de bara bryr sig om sitt och sin situation, alla andras problem skiter de i. Gynnar de inte dem själva så är det inte intressant att hjälpa andra.

  Gillad av 3 personer

 3. Det låter ju som det var när Skåne blev försvenskat.Svenska soldater uppmuntrades till att ta över skånska gårdar,döda männen och våldta kvinnorna.Skånska yngre män tvångsrekryterades till att bli soldater och skickades till en säker död i Ryssland.Man tog på olika sätt död på de skånska männen.

  Gillad av 2 personer

 4. Allt är en fråga om mänskliga rättigheter, vissa har sina mänskliga rättigheter, andra har andra mänskliga rättigheter, en del har mer mänskliga rättigheter än andra. The Houthis slogan lyder: ”Gud är stor, död åt USA”. 27 miljoner till George Floyds släktingar, Hur många miljoner har USA betalat till att driva proxy-kriget i Jemen, hur många har dött. I Xinjiang samlade USA ihop missnöjda, radikaliserade dom, skickade dom att utbildas av IS i Syrien till terroristsoldater i den USA ockuperade zonen, skickade dom tillbaka till Xinjiang för att grunda en ny Islamsk Stat, en kopia av Syrien. Flera hundra dog innan Kina hade lyckats internera terroristsoldaterna. Då säger USA och lakejen Sverige att det är ett brott mot terroristsoldaternas mänskliga rättigheter att inte kunna ströva omkring och döda på gatorna. USA har verkligen mycket speciella mänskliga rättigheter. Varhelst USA dyker upp i världen följer död, konflikter och förstörelse. Svenska media berättar bara selektivt, som dom uppmanas att göra. Mörkar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s