Sri Lanka på väg att förbjuda burka och stänga skolor för islamiska studier

Förra veckan var det Schweiz som röstade ja till att förbjuda burka och därmed sälla sig till ett tiotal andra europeiska länder, däribland Danmark, som redan långt tidigare satt stopp för denna ovälkomna sedvänja. Nu är Sri Lanka på väg att gå samma väg och förbjuda burkor samt andra plagg som täcker ansiktet. Man planerar dessutom att stänga mer än 1.000 skolor för islamiska studier (madrassas) eftersom regeringen vill främja den nationella säkerheten.

En kabinettorder om att förbjuda burkor är undertecknad och nu krävs parlamentets godkännande innan förbudet kan bli lag. Landets minister för allmän säkerhet, Sarath Weerasekara, menar att burkan har en direkt påverkan på den nationella säkerheten och är ett nytt tecken på religiös extremism som man definitivt kommer att förbjuda.

Man undrar när svenska politiker ska inse vikten av att gå samma väg istället för att bredda vägen för den farliga extremism som med hjälp av våra fega makthavare redan vunnit mark i åratal, men det finns inga tecken på ett uppvaknande och vad kan man förvänta sig när de inte ens klarar av att förbjuda slöja på barn?!

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sri-lanka-tar-kliv-mot-att-forbjuda-burka

4 reaktioner till “Sri Lanka på väg att förbjuda burka och stänga skolor för islamiska studier

  1. När man upptäcker ett problem så är det normala att ta tag i det, vilket flera länder också gör. I Sverige löser våra politiker problemen genom att inte se själva problemet, om inte det är illa nog så är de även livrädda att lösa problemet. Ungefär som C partiet de ser inte problemet med pedofili inom sitt egna parti, istället för att sparka ut Fredrik Federley och ta avstånd från pedofili så är det locket på och full verkstad för att få ”blickarna” bort från C. Sopa skit under mattan är våra politiker duktiga på, för att i senare skede kunna skylla på någon annan allt för att slippa ta ansvar och konsekvenser utav sina sätt att inte tänka och att inte ha förmågan att kunna lösa problem.

    Gillad av 1 person

  2. I Sverige gör vi tvärtom, lyfter fram huckletanterna i alla lägen. Lokalnyheterna Skåne hade en huckleklädd reporter nu i veckan som gick. Vi ska tvingas att ”gilla” dem på apoteket i affären, vårdcentralen, förskolan, polisen, försvaret m fl. Vi går med stormsteg mot kalifatet rödskrikan och svetsarn eldar på för att det ska gå snabbare och mupparna hjälper till.

    Gillad av 2 personer

  3. Luai behövs i Sverige.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s