Naivt att tro att väljarna ska ha överseende med alla fadäser

I kvällens DN Debatt har det socialdemokratiska kommunalrådet Jimmy Jansson i Eskilstuna slagit sina påsar ihop med moderatkollegan Jari Puustinen där de deklarerar att Sverige behöver en regering som styrs av Moderaterna och Socialdemokraterna tillsammans – med våra grannländer som förebild där bred samsyn råder i många frågor.

För mig låter det helt orealistiskt med tanke på allt som Socialdemokraterna ställt till med i vårt land de senaste åtta åren genom att samregera med Miljöextremisterna och till skillnad från Sverige, har våra grannländer (exempelvis Danmark) ett socialdemokratiskt regeringsparti som inte räds att driva en mycket restriktiv migrationspolitik, där man snott åt sig migrationsfrågorna från de invandringskritiska partierna samt på allvar vill repatriera människor tillbaka till sina hemländer. Dessutom arbetar man aktivt för att stävja kriminaliteten och diskuterar problemen med klankriminalitet öppet istället för att som här sticka huvudet i sanden.

I Sverige fortsätter vi däremot att inte låtsas om problemen, vilket genererat stora skador på såväl ekonomi som rikets säkerhet. Jimmy och Jari kan säkert bilda ett dream team lokalt, men på riksnivå har Socialdemokraterna för mycket i sitt bagage för att väljarna ska kunna bortse från alla fadäser och skandaler som genom åren slagit hårt mot befolkningen samt deras plånböcker.

Vill man övertyga väljarna om att rösta på M och S måste man byta ut hela partistyrelsen i båda partier samt visa att man är villig att tänka nytt och det lär nog aldrig ske under min livstid. Till nästa val är jag dock övertygad om att majoriteten kommer lägga sina röster på samma klåpare som de alltid har gjort, så att vi återigen kommer sitta med ett splittrat resultat i knät där S på något mirakulöst sätt återigen kommer knipa makten i slutändan.

#vemskagörasverigelagomigen

Bildkälla: Aftonbladet

7 reaktioner till “Naivt att tro att väljarna ska ha överseende med alla fadäser

  1. Så länge Gal-tan-skalan slår igenom som den gör politiskt, tror jag att mittenregeringar är det enda rimliga. En stark högergir nu vore fruktansvärt illa för landet.

    Gilla

    1. Hur skulle det vara med en folkstyrd regering, som det går att folkligt avskeda om dom inte sköter jobbet.

      Gilla

Lämna en kommentar