Annie Lööf åter beredd att ligga med alla – dags att äta upp den där skon?

Trots att hon tidigare slagit fast att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att bli stödhjul åt S, deklarerade Centerpartiets partiledare Annie Lööf i dag att hon är beredd att ligga med alla som kan ge henne en position längst fram vid köttgrytorna. Centerpartiet ser således inga problem med att fortsätta att alliera sig med vänsterblocket efter nästa val och kan mycket väl tänka sig att ingå i en S-ledd regering.

Likväl kan hon tänka sig att sitta i en regering med Moderaterna, men hon är mycket noga med att betona att alla lösningar varken innefattar Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet och om M väljer att förhandla med SD kommer de inte kunna räkna med att samtidigt budgetförhandla med Centern.

Så Annie vill åter ha det på sitt sätt och med tanke på Lööfs senaste svek som dödade de sista spillrorna av den forna alliansen i och med Januariavtalet, borde Ulf Kristersson lätt kunna platta till henne genom att deklarera att dörren sedan länge är stängd. Men tyvärr är den mesiga Kristersson välvillig att samarbeta med både L och C på nytt, vilket han påpekat flera gånger tidigare.

På något sätt kanske de hittar tillbaka till varandra igen och bildar Alliansen 2.0. Både M och KD har uttryckt sin beundran samt stöd för Joe Biden och Kamala Harris som representerar en politik som normalt sett borde få dem att rygga undan, medan C och L som också gett tummen upp till politiska ledare som inte tagit makten på ett rättskaffens sätt, lekt med den vänsterorienterade regeringen ett bra tag nu. Tillsammans kan de säkert bli ett nytt regeringsalternativ som tilltalar väljare från såväl mitten som höger.

Eller kanske inte då många väljare säger sig ha fått nog av hyckleriet i maktens korridorer, men på valdagen verkar folket per automatik ha glömt alla snedsteg och politiska skandaler som radat upp sig de senaste fyra åren samt väljer till syvende och sist att rösta som man alltid gjort.

Stackars svenska väljare, oavsett vilket riksdagsparti de röstar på så kommer ingen större förändring att ske eftersom alla på ett eller annat sätt är sammanflätade. Utåt sett försöker man framstå som att det är stor skillnad, men skrapar man lite på ytan så finner man flera beröringspunkter där ingen räds att knyta nya allianser – förutom med partierna på ytterkanten.

#grisenisäcken

12 reaktioner till “Annie Lööf åter beredd att ligga med alla – dags att äta upp den där skon?

 1. Skrev just en insändare om hycklerskan:

  Annie Lööf, Centern, i en intervju i Expressen 2013:
  – Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna.
  I en intervju med Expressen (2015-01-14) tillfrågas vederbörande om det uttalandet ångras. Svar:
  – Definitivt inte. Jag kommer heller aldrig sitta i en regering tillsammans med S.
  I en intervju med Expressen 2021-03-09 låter vederbörande meddela:
  – Vi är beredda att sitta i en regering med både Socialdemokrater och Moderater.
  Slutcitat.
  När det gäller svensk politik är förväntningarna sannerligen lågt ställda. Men detta sticker ändå ut.
  Vederbörande bekräftar bilden av en skrupelfri politisk adel präglad av opportunism.
  Måtte väljarna korrigera detta i kommande val.

  Gillad av 2 personer

 2. När Annie Lööf som är på hemliga möten med Bilderbergruppens monopolkapitalister inte vill ”ligga” med SD eller V, så undrar jag varför och min analys säger följande:

  1. socialistisk politik gör att färre skattemedel kommer gå till globalisternas projekt, ex. EU och fascistiska krig, samt istället kommer gå till skola vård och omsorg, samt fler kommunala bostäder åt alla och sannolikt till mer bistånd.

  2. nationell politik gör att färre skattemedel kommer gå till globalisternas projekt, ex. EU och fascistiska krigsförbrytelser i maskopi med terrorister, samt istället kommer gå till skola vård och omsorg och sannolikt till mer bistånd.

  Både socialism och nationalism är det värsta de monopolkapitalistiska globalisterna vet.

  Annie har sannolikt fått mutor på Bilderberggruppens möten och efter avslutat uppdrag väntar väl något liknande som Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt fick, tror jag. Han blev senior rådgivare på Bank of America Merril Lynch, där George ”open society” Soros var storägare.

  Mitt val blir V, helt enkelt för att de är tydliga om ut ur EU och emot Nato, vilka skapar problemen i världen som folk migrerar ifrån. Visst är V lurat av fulmedierna om migrationen, men SD har tyvärr blivit allt mer klandervärt på de här väldigt viktiga punkterna, anser jag.

  SD borde få frågan om hur migrationen ska minska om SD vill stödja Israels USA:s EU:s och Nato:s krigsförbrytelser!

  Gilla

 3. Svensk politik: Spelar ingen roll vem man röstar på, det är alltid en politiker som får makten. Sverige börjar alltmer likna det forna kommunist Sovjet. Det spelade ingen roll vem folk röstade på, för man röstade faktiskt även i Sovjet, Resultatet blev alltid detsamma, samma politik.

  Gillad av 2 personer

  1. De fd kommunistiska länderna i östeuropa är idag de länder som är mest etniskt homogena.Polen,Ungern,Tjeckien är de länder som bevarar den europeiska kulturen och som åtminstone jag skulle kunna tänka mig att bosätta mig i.

   Gilla

 4. Hon har hållhakar på Löfven efter alla Bilderbetgsmöten där båda deltagit.Ganska säkert har Löfven fotograferats naken och stupfull tillsammans med små barn.Annie Lööf är med rätta mer hatad än vad Olof Palme var.

  Gilla

 5. I Sverige spelar det ingen roll hur du röstar du får alltid samma sosse-politik och det beror på att hela statsapparaten efter 70 år av sossarnas inflytande är helt genommarinerad av deras politik! De andra nordiska länderna har ju inte haft samma korkade befolkning som låtit ett parti sitta vid makten så länge och slipper därför dessa politruker som sitter på alla maktpositioner i samhället! Och det är därför som Sverige är som det är sossepartiet anser att de ÄR staten Sverige!

  Gilla

 6. Nu när A.Lööf är tillbaka efter barnledigheten och vill synas o höras har journalistkåren stora möjligheter
  att ”ställa på” henne om medlemskapet i Trilaterala Kommissionen – verkligen kräva svar – vad är meningen?
  Lööf var inbjuden och deltog givetvis i Bilderbergmötet 2018 några månader innan valet -detta bör påminnas om
  och om , aldrig glömmas bort.
  Med riktiga journalister ska hon och många med henne inte kunna komma undan – Vem blir den förste/första?

  Gillad av 1 person

  1. Precis!,och där hade Bulletin haft sin plats, mellan alternativ media och msm.Annie Lööf kan avfärda tex Fria Tider som extremister men att avfärda Neuding hade bara skämt ut henne.Trist med Bulletin.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s