Det har blivit farligt att ha en egen åsikt och vem övervakar vår regering?

Tysklands tredje största parti Alternative für Deutschland (AfD) har de senaste två åren granskats av myndigheterna eftersom de länge anklagats för att inte ta avstånd från rasism. Arbetet resulterade i en 1000 sidor lång rapport som AfD kämpade i rätten för att förhindra att den offentliggjordes. Men under gårdagen läckte sammanfattningen av rapporten ut till flera medier, något som partiet anklagar staten för att ligga bakom.

Myndigheterna menar att partiet uppfattas som en högerextremistisk organisation och är en fara för rikets säkerhet, varför säkerhetstjänsten ska övervaka medlemmarna i partiet samt även har möjlighet att infiltrera partiet.

Den här stämpeln kan ge AfD stora problem vid det kommande nationella och regionala valet, där valkampen kan bli svår för partiet om medlemmarna fruktar övervakning samt offentligt anställda kan känna oro över sina karriärmöjligheter om de riskerar att bli övervakade.

Deras motståndare jublar sjävklart över beslutet att övervaka partiet och gör politiska utspel om vikten av att agera mot demokratihot.

Partiet har i mina ögon gjort många vettiga uttalanden där man till skillnad från övriga partier under Mutti Merke pratat klartext och vågat säga precis som det är vad gäller invandring, kriminalitet samt islamism samtidigt som man ifrågasatt lockdowns. Detta tilltalar så klart många medborgare som fått nog av den oansvariga öppna hjärtan-politiken som regeringen så länge bedrivit och då är partiet ett hot mot globalisternas existens, varför de måste skjutas i sank.

I går kunde man läsa att det bara skiljer några få procentenheter mellan den franska presidenten Macron och hans huvudrival Le Pen i kampen om presidentskapet i kommande val. Återstår att se hur det kommer utveckla sig för det är inte lika lätt att köra över fransmännen.

Det är i det stora hela en mycket obehaglig utveckling vi ser nu både i Europa och i Sverige, där yttrandefriheten begränsas, censuren breder ut sig samt meningsmotståndare kölhalas offentligt.

Det har helt enkelt blivit farligt att ha en egen åsikt som inte följer strömmen, där de som vågar stå på sig riskerar att utsättas för såväl åsiktsförföljelse som att sätta sin karriär på spel och få se sitt sociala nätverk gå upp i rök.
Men att diskriminering på grund av politiska åsikter ska förbjudas är så klart en utopi eftersom våra makthavare vill kunna stoppa alla regimkritiska röster.

En annan viktig fråga i sammanhanget är vem som egentligen granskar regeringen när media går i makthavarnas ledband och Säpo är underställd Justitiedepartementet? Fritt spelrum med andra ord!

#stoppamaktmissbruket

https://www.aftenposten.no/verden/i/41REOg/tysk-politi-skal-overvaake-politisk-parti

16 reaktioner till “Det har blivit farligt att ha en egen åsikt och vem övervakar vår regering?

 1. Inom snar framtid är George Orwells framtidsvision i 1984 på plats.
  Kvar finns bara sozzeriet.
  Måtte man vara död då.

  Gillad av 1 person

  1. Helt fel. George Orwells framtidsvision i 1984 är redan på plats. Märker ni inte, datalagringsdirektivet, alla internet uppkopplingar och telefoner måste vara registrerade på en person. För att få yttra sig i kommentarerna måste man legitimera sig och registrera sig med personnummer och hemadress. Sätter man i kontanter blir det förhör och blanketter att fylla och man måste bevisa var man fått dom. Förbjudet att ha kontanter i bankfack, brottsligt att inte registrera rätt hemadress, ”vi vet var du bor”. Fängelse och dryga böter för icke godkänd regimkritik. Media har blivit regimens propagandakanaler, och finansieras med skattemedel. Censur, nedstängningar och övervakning blir alltmer intensiv. Varenda mobil kan övervakas i realtid. Anonymitet kriminaliseras. OSV. Vilken sten har ni sovit under.

   Gilla

 2. Makten och eliten i Tyskland ser att AfD växer, blir starkare och får fler nya anhängare vilket resulterar i att de måste göra allt vad som stor i deras makt och detta är ett effektivt sätt att säga till sina medborgare att detta inte passar överheten och att vanligt folk ska ”hålla sig på mattan”.

  Gillad av 1 person

 3. Det stackars tyska folket har varit förtryckt under aristokrasin och vinnarna av världskrigen under många generationer. Hoppas att folket reser sig och blir fria!

  AfD´s politiska vilja är naturligtvis motsatsen till härskarklassens:

  Gillad av 1 person

 4. Jaa frågan är inte hur och hur mycket man skall/får övervaka utan hur mycket man gör. Passerade en byggmarknad vid promenader flera gånger plötsligen kom ett mess på luren .. ”Hur tyckte du att xxx var?” dvs bara närheten gjorde att Google hade mitt rörelsemönster…. jaa men säger någon ”Du kan ju stänga av saker så Google inte ser dig” NOPE det som du vet händer då är att Google inte talar om för dig att de vet….. och tror antingen hittar man luren via GPS som man slår på eller så triangulerar man mha fler än en mast…. kanske behöver man räkna några gånger för att förstå att en ensligt belägen affär är ju den jag passerat…. sak samma med affärerna i köpcentrum… ibland kommer reklam för butiken bredvid den jag gick in i….. med folie runt luren och placering i en metallkastrull med lock vet man bara var luren fanns innan…. men oaktat förflyttning av kastrullen så kommer man direkt om jag försöker ringa att se var jag befinner mig….. man kan låna kompisens telefon och ringa från…. men alla samtal finns ju lagrade i telesystemet osså….. svårt att vara anonym och samtidigt med i dagens samhälle….. osså kommer detta med vaccinationspass….. herregud redan för decennier sedan fick man sådana på papper fylldes i då man skulle resa till länder med difteri, malaria, etc. inget konstigt med det… nu gäller det att koppla vem som vaccinerat sig till telekomstrukturen… de är inte nödvändigt med inplantat ens…. bara bekvämare …… för dom andra…. osså säger våra allra mest klipska politiker att vaccinet är gratis…… och många har testat sig gratis osså……

  Gilla

  1. ”hur mycket man skall/får övervaka utan hur mycket man gör” Det svenska systemet är designat för massövervakning och registrering och på ett sådant sätt att du inte skall kunna undvika det. GPS kan man slå på på avstånd, antingen du har slagit på det eller inte. Det går även att slå på kamera och mikrofon utan att du märker det. ”ibland kommer reklam för butiken bredvid den jag gick in i” Den reklamen går via Bluetooth. Stänga av den. Installera helst en brandvägg, Norootfirewall fungerar bra, och installera ett antivirus och
   ett program som Malwarebytes.

   Gilla

   1. Min telefon har ingen GPS, den har ingen kamera, den har inte Bluetooth, den har inga appar och den har ingen internetuppkoppling. Men… den går att ringa med och man kan till och med skicka och ta emot SMS och den har riktiga knappar som man kan trycka på. De ni!

    Gilla

   2. Tompas11,har du personliga minnen från trettioåriga kriget osså? Fast jag håller med dig om att en telefon utan internet och allt annat skit är det bästa.Nu har jag en sån där skittelefon dock med pekskärm och gps och mög men det är bara för säkerhet när man jobbar ensam i tex skogen.Lätt att fastna under nåt träd eller gå ner sig i ett kärr.

    Gilla

   3. Rolf, Trettioåriga kriget? Nja där är minnet lite diffust faktiskt. Telefonen kostade 200 spänn när jag köpte den för många år sedan och har faktiskt fungerat oklanderligt hela tiden.Vad mer kan man begära? För kanske 5 år sedan så köpte jag faktiskt en Androidtelefon med 5 tums pekskärm. Stor, tung och otymplig så den använder jag inte. Den är alltid avstängd och den har heller ingen internetuppkoppling. Den får fungera som reservtelefon om min riktiga och smidiga knapptelefon skulle sluta fungera.

    Tro dock inte att jag är teknikfientlig. Jag har en Garmin GPS, digitalkamera, videokamera, bilkamera, GoPRo aktionkamera samt en Zoom H1n handy recorder mm.

    Gilla

 5. Faktum är att om någon ska kvalificera sig att leva i en demokrati krävs det att acceptera (alltså, att avstå från fördömanden, trakasserier och förföljelser och i stället möjliggöra yttrandefrihet genom diskussion och debatt) att det finns rasister/nazister bland oss (för folk på vänstersidan, ofta benämnda som ”PK-ister”, vill jag uttryckligt poängtera att alla lyder under svensk lagstiftning där domstolen utgör den dömande instansen). Det är jag säker på att Noam Chomsky håller med om — han skrev förordet till ”Mémoire en défense” (1980).

  Om AfD har en rasistisk människosyn vet jag inte, det beror på vilken definition som man väljer. Jag gissar att de vill bevara Tyskland tyskt, om det nu kan anses vara rasistiskt.

  AfD:s motsvarighet i Sverige skulle vara AfS (Alternativ för Sverige), åtminstone till namnet, övriga likheter har jag ingen aning om då jag inte har läst ingenderas partiprogram (förutom AfS:s stopp för fortsatt asylinvandring som man får anta innebär undantag från regeln i särskilda fall, och återvandring och utträde ur EU).

  Kommande val 2022 tycks bli en ödesfråga. Vilket kommer röstdeltagarna att tycka vara det viktigaste: kampen/ställningstagandet mot det som bedöms vara (svenskars) rasism företrädda av SD och AfS, eller tryggheten, en fungerande samhällsservice och en verklig yttrandefrihet?

  Apropå den aktuella ”debatten” (i.e. fördömanden från den ena sidan, diskussion från den andra) om ”kulturell belastning” rekommenderas den kinesiska grafiska formgivaren Yang Liu’s illustrationer i boken ”East Meets West” (2007) om kulturkrockar mellan kinesiskt och tyskt kynne/mentalitet.

  (Det folkliga kynnet formar en nations karaktär och identitet: är det rasistiskt att tycka att det svenska värt att bevara? Skulle Liberalernas ledare Sabuni betrakta en kinesisk påverkan på hennes ursprungsland Burundi som kulturell berikning eller belastning?)

  Några bildexempel finns här:
  https://hyperallergic.com/246399/cultural-differences-between-east-and-west-reduced-to-pictograms/

  Gillad av 1 person

 6. Det känns mer som majoriteten av folket har en åsikt och EU politikerna har
  En helt annan agenda. så man använder sin makt via journalister och myndigheter
  För att få sin tysta folket.
  Alla man pratar med i EU säger att allt har blivit mycket sämre med massinvandringen.
  Allt har blivit dyrare, otryggare, sämre vård, sämre service, smutsigare, kriminaliteten och
  Bedrägerierna är enorma.

  Det finns människor som inte yttrar sig, eller påstår att det är ingen idé att yttra sig för politiker
  Lyssnar inte. dessa människor är farliga för demokratin. Deras feghet kan göra att de
  Högljudda lobbyister och köpta politiker vinner. Och våra barns framtid blir ett Europa med
  Inbördeskrig.
  Om man varit med om hur motsättningarna i forna Jugoslavien ledde till krig.
  Så inser man att man kan inte köra över människor, hur länge som helst för det
  Kokar över allt.
  Om politikerna tror att de är världens smartaste människor samtidigt som de inte ens
  Klagat grundskolan medan majoriteten av svenskarna klarat gymnasiet.
  Så inser man problemet
  .

  Gillad av 1 person

 7. Det är inte så många decennier sedan som posttjänstemän hade skyldighet att lämma misstänkt post till den interna underrättelsetjänsten.Varje lokalt postkontor hade listor på avsändare/mottagare.Dessa avsändare/mottagare skulle kollas extra.Misstänkta kunde vara politiskt aktiva kommunister.Detta var påtryckningar från USA under det sk kalla kriget,tiden efter andra världskriget.Övervakning är inget nytt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s