Vem betalar?

Enligt uppgifter i media ska det finnas en politisk majoritet i riksdagen för att Sverige ska köpa godkända vaccin mot Covid-19 på eget bevåg utan inblandning från EU och Moderaterna som varit drivande i frågan hoppas få stöd av KD, L, SD och V när socialutskottet sammanträder i morgon. Jag förstår inte varför oppositionen propsar på att Sverige ska köpa mer vaccin utanför EU när EU redan plöjt ned 86 miljarder i inköpa av vaccin – tror de att pengarna växer på träd?

Jag minns så väl hur vår regering stoltserade i otaliga artiklar efter att vaccinavtalet var klart och man skröt om hur vaccindoserna skulle räcka till hela befolkningen samt även bli över eftersom man garderat sig med att köpa in extra många doser för att vara på säkra sidan.

Nu står vi således här med skägget i brevlådan utan tillräckligt med vaccin och då tycker våra beslutsfattare att vi ska köpa in ännu mer vaccin – för vilka pengar då? Tycker inte våra makthavare att vi lånar tillräckligt med miljarder redan? Det är dessutom smaklöst att se hur vissa politiker försöker vinna politiska poäng genom att göra en stor sak av att vi svenskar minsann bör vara tacksamma för att vi får vaccinet gratis trots att skattebetalarna så klart står för notan.

I den riktiga världen hade ett företag som betalat för en varuleverans som uteblivit eftersom man inte har kapacitet att klara av att leverera givetvis krävt tillbaka pengarna. Är det något som görs i det här fallet eller vart tar alla pengarna vägen?

Intressant i sammanhanget är också att vaccinproducenten Moderna ökat sina intäkter med 1.300% det senaste året tack vare coronapandemin. Man kan bara föreställa sig vilka vinster Pfizer och Astra Zeneca med flera gör tack vare den ständiga virusnärvaron som genererar rädda samt desperata människor som dagligen skräms upp ytterligare på grund av medias skräckpropaganda. Men sådant pratar vi inte högt om utan dylik kritik och ifrågasättande klassificeras numera som vilseledande information.

#vembetalar

#followthemoney

Källa: SVT Nyheter

8 reaktioner till “Vem betalar?

 1. Swexit.
  Hellre en nordisk union där länder med någorlunda lika kultur och värderingar samarbetar.
  Dagens budskap från Danmark om att skicka hem syrianer visar ju att vi borde styras från Köpenhamn istället.

  Gillad av 3 personer

  1. Inte en union till! I så fall ett Nordiskt förbund, eller en Nordisk enhetsstat, men varför skulle de andra nordiska länderna vilja ha med oss att göra nu? Vi måste först lösa våra egna problem!

   Gilla

 2. It’s all about the money.

  ”Money, get back.
  I’m all right Jack keep your hands off of my stack.
  Money, it’s a hit.
  Don’t give me that do goody good bullshit.
  I’m in the high-fidelity first class traveling set
  And I think I need a Lear jet.”

  Gillad av 1 person

 3. Vilka betalar? Ja det du och jag som betalar skatt i detta land. Vi som sköter oss.
  Invällarna däremot är de som utnyttjar systemet och betalar noll och intet i skatt. De som inte sköter sig.
  De är i realitet en stor belastning därför att det kostar ofantliga summor, som vi återigen får stå för.
  Borde vi göra detsamma som invällarna? Ge fan i alltihop och leva på bidrag och skratta åt de som fortfarande jobbar och betalar in sin skatt. Hur går det då med landet och ekonomin? Ja den som kan ekonomi det minsta inser förstås att det rakt åt helvete. Pang bom krasch rakt ner i pannkakan.

  Gillad av 2 personer

 4. ang corona file:///C:/Users/UT/AppData/Local/Packages/microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe/LocalState/Files/S0/1/Attachments/21-03-03.%20Pamflett%20om%20myter%20och%20fakta%20under%20den%20sk%20pandemin[4209].pdf

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s