Dags för Schweiz att rösta om burkaförbud men i Sverige vågar vi inte ens prata om problemen

I Sverige dog slöjdebatten ut lika snabbt som den blossade upp och trots den stora andelen muslimer som bor i landet, där det är ett tydligt växande problem med att små barn sexualiseras samt indoktrineras att bära kvinnoförtryckande plagg redan från barnsben, så finns det inget reellt förslag om varken slöjförbud i skolan eller burkaförbud. Våra syltryggar till politiker vill som bekant inte stöta sig för mycket med viktiga väljargrupper. Inte ens ett maskeringsförbud/burkaförbud, där man skulle kunna komma åt såväl våldsamma fotbollssupportrar som kvinnor som döljer sina ansikten, har man lyckats klämma ur sig.

I Schweiz däremot, där man har ett riktigt folkstyre med omröstningar i viktiga frågor, är ämnet rejält på tapeten efter att Swiss People’s Party (SVP) fått ihop över 100.000 signaturer för att ordna en folkomröstning om ett burkaförbud i syfte att motarbeta politisk islam i landet. Omröstningen kommer att äga rum nu på söndag och förslaget baseras på att ingen ska få täcka sitt ansikte publikt samt att ingen ska kunna tvinga någon annan att täcka sitt ansikte på grund av dennes kön. Om det går igenom kommer det bli förbjudet att dölja sitt ansikte på allmänna platser och plagg som burka samt niqab kan bli ett minne blott. Det finns några undantag, exempelvis hälsoanledningar och karnevaler.

Förbudet har redan tidigare introducerats på lokal nivå i de två kantonerna (Schweiz motsvarighet till stater) St Gallen och Ticino. I St Gallen har ingen kvinna anmälts eller bötfällts för att ha täckt sitt ansikte sedan lagen introducerades 2019. I Ticino däremot, har över 60 överträdelser registrerats sedan lagen infördes 2016, majoriteten var dock idrottsfans och inte kvinnor som bar burka eller niqab.

I artikeln intervjuas en kvinna vid namn Valentina som säger sig bära niqab av egen fri vilja och om förbudet blir realitet i Schweiz kommer hon att flytta till Egypten där hennes makes familj kommer från eftersom hon vägrar ta av sig sin niqab.

Se där ja, ett effektivt sätt att få igång en frivillig repatriering av människor som inte vill anpassa sig till våra västliga värderingar där vi inte gör skillnad mellan könen. Men det vore så klart inte värdigt en humanitär stormakt att röka ut människor på det sättet!

#onlyinsweden

#låtallaflickorkännavindenblåsagenomhåret

https://www.aljazeera.com/news/2021/1/22/swiss-voters-favour-burqa-ban-poll-shows-ahead-of-public-vote

https://www.aljazeera.com/features/2021/3/2/swiss-muslims-denounce-burqa-ban-proposal-as-referendum-nears

6 reaktioner till “Dags för Schweiz att rösta om burkaförbud men i Sverige vågar vi inte ens prata om problemen

 1. Javisst de som vill maskera sig med burka eller niqab kan ju hur lätt som helst flytta till lämpligt land där detta är kutym. Hur svårt kan det vara?

  Gillad av 1 person

 2. 🙄 😵 🥴 🤔 🤫
  ”…60 överträdelser registrerats…sedan lagen infördes 2016, majoriteten var dock idrottsfans och inte kvinnor som bar burka eller niqab.”

  Gilla

 3. Problemet är inte att människor vill dölja sin identitet, för det kan jag förstå. Det finns flera skäl till det, bl.a. förskräckligt utseende och totalitär övervakning.

  Problemet är snarare att religiösa symboler, som symboliserar diametralt olika kulturer, splittrar oss och är en avledningsmanöver bort från det som enar oss (99%), d.v.s. vårt gemensamma klassintresse mot monopolkapitalets girigbukar.

  Som tur är så finns det en mängd olika sätt att dölja sig, helt utan att göra en sekteristisk poäng av det, ex. helskägg, scarf, makeup, lösnäsa, motorcykelhjälm, munskydd, toppluva, ja t.o.m. solglasögon som täcker ögonen helt och hållet från alla vinklar, så att inte ens den skönheten kan skönjas. 😉

  Gilla

 4. Men ni svenska kvinnor älskar ju detta. Jag har sett er. Ni kjämpar för att innföra mer utlänningar, mer kaos, mer reliigøs kontroll. Sverige styrs ju nu av kvinnor också. Ni har världens första feministstiska regjering. Hur funkar det för er slynor, är ni lyckliga nu?
  Inte pröv beneka att ni gillar kaoset. Jag har sett er. Jag har sett svenska kvinnor som slåss med hverandra för att få tilgang på araber. Ni står i kö och horar ut er för mohammed og abdulla. Ni älskar araberkuk i analen. Ni älskar att bli behandlat som sopor. Och nu har ni fått det som ni ville ha det. 🙂 Grattis. Varje gång jag läser om en svensk kvinna som har blivint mishandlad och våldtaken av 25 araber på gatan, så sejer jag så bra. Nu är hon lycklig, hun fick det hon ville ha, araberkuk i analen. Lycka till kvinnor, eras framtid ser mörk ut tycker jag. Men det är det ni vil ha, det är det ni röstar för. Så jag ska inte stoppa er, jag holder mej långt vekk från er. Ni är ensamma i kaoset, Skandinaviska män skiter i Skandinaviske kvinnor nu. Ni är inte värd en skit. Jag tycker ni är sopor. Ni krossade vårt samfunn, vårt hem. Så ni är ensamma i kaoset ni har skapat. 🙂 Enjoy.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s