Experterna avlöser varandra i media och kvar står ett förvirrat folk

Oavsett hur trötta folk är på att höra om corona dygnet runt så fortsätter rapporteringen dominera nyhetsflödet och som jag konstaterade igår är det inte konstigt att folk inte kan hålla reda på vilka regler som gäller när det är nya restriktioner eller tillägg varje dag. Media bidrager definitivt till befolkningens förvirring genom att skriva artiklar så fort en läkare eller tillika expert av något slag har något att säga om Covid-19, men eftersom meningarna går isär samtidigt som de flesta inte orkar ta reda på egen fakta så skapar man bara osäkerhet samt mer panik i leden.

Det har vi om inte annat sett exempel på vad gäller vaccindebatten, där vi först fick höra att om man vaccinerar sig så blir man immun mot viruset, men sedan hävdade andra att även om man vaccineras så kan man sprida viruset vidare och måste fortsätta hålla avstånd samt följa restriktionerna. Vi fick också höra att det är ofarligt att vaccinera sig, men tillika har man kunnat läsa att över 80 personer i Sverige hittills avlidit efter att ha fått vaccin. Samma sak med munskydd där ena lägret med experter förespråkar munskydd, medan det andra förkastar det som verkningslöst. Dessutom kunde man endera dagen läsa om hur smittan fortsätter sprida sig och att vi måste skärpa oss genom att hålla på restriktionerna, för att nästa dag höra någon läkare/expert säga att nu är det fritt fram för alla att krama sina barnbarn igen.

I dag har vi det senaste exemplet som de stora dagstidningarna basunerar ut i och med att barnläkaren samt docenten i immunologi Petter Brodin vid Karolinska Institutet, deklarerar att barn och unga bör vaccineras för att bromsa pandemin eftersom det annars kan leda till ytterligare en pandemi med muterade virus som de nuvarande vaccinen är verkningslösa mot.

Inga andra länder pratar i någon större utsträckning om att vaccinera barn (Israel som kommit längst i sin vaccinering hade en åldersgräns på 16 år) och Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar heller inte vaccinering av barn och unga, så varför ens ta upp det här som en stor nyhet som bara ökar på människors ångest och rädsla?

Det är synd att inte fler förstår vikten av att tänka själva eftersom det inte för något gott med sig att slaviskt följa vad media skriver, då de inte har för avsikt att föra fram sakliga synpunkter och fakta som är till för att hjälpa folk att tackla situationen på bästa sätt. Istället skapar man polarisering, missförstånd och panik genom manipulering samtidigt som de går hand i hand med våra makthavare som har sina grumliga agendor. Bedrövligt!

#followthemoney

#wakeup

36 reaktioner till “Experterna avlöser varandra i media och kvar står ett förvirrat folk

  1. Takt
   av Gustaf Fröding

   Lakejerna gåvo mig skrapa
   och skänkte mig stolt sitt förakt,
   emedan jag ej kunde skapa
   mig om till en svansande apa,
   dresserad av dem, som ha makt,
   till konsten att bocka med takt.

   Ty sälja sin frihet för slantar
   och gula galoners prakt
   och tacka sig mjuka som vantar
   för guldet, som rockarne kantar,
   och oket på nackarne lagt,
   det kalla lakejer för takt.

   https://svensk-poesi.com/gustaf-froding/takt/

   Gillad av 1 person

 1. Jag tycker att det är särskilt knepigt just med barn och unga som först inte skulle sprida eller bli sjuka, men sedan blev i alla fall sjuka ändå. Och vad kanske värre är den där långtidscoviden verkar ha drabbat dem mest. Ovissheten är stor överlag. Bra resonemang och artikel.

  Gilla

 2. Först vill jag informera om att jag har skrivit några rader till Rolf under en tidigare rubriken med anledning av att han hotade att avslöja min identitet.

  Tills dess han har svarat ger jag mig in i samtalet igen. Beroende på svaret avslutar jag mitt skrivande här. Det är gräsligt när en skribent här försöker göra samma sak som vår regering, som staten gör, tysta en kritisk röst här på denna blogg. Om någon hotar att avslöja identiteten är det ett hot, inget annat. Vi har nog av detta utanför detta forum.

  Rubriken som Jenny skriver ovan är mycket träffande för hur det är just nu i Sverige. Det gäller inte bara Corona utan praktiskt taget allt, hela situationen. T ex införseln av människor, bristande underhåll av elnät, sena svar till gruvföretag som vill öppna nya gruvor, obegripliga satsningar av offentliga medel där väldigt lite kommer skattebetalarna till del igen osv, allt detta är förvirrande och obegripligt.

  Men apropå Corna och hanteringen av den. Regeringens strategi har skarpt kritiserats av Corona-kommissionen. Otydligt ledarskap med bristande samordning, förvirrande presskonferenser med förvirrande uttalanden av de på podiet, inte minst Tegnell, avvikande strategi av Sverige jfrt med andra länder osv osv.

  Allt detta bidrar till ”ett förvirrat folk”. De vi ska kunna lita på kan vi uppenbarligen inte lita på i detta avseende heller! Inte ens när det gäller en sjukdom, en smitta och hur den ska hanteras kan vi nu lita på vår regering. Det har blivit uppenbart för alla att det inte har gått att lita på regeringen i fråga om just någonting de senaste decennierna, men detta, att se att regeringen inte ens klarar själva kärnuppgiften, att skydda det svenska folket, det är förfärande.

  Det är ett system i sönderfall. Det som utspelar sig kring Corona är systemhotande helt enkelt.

  Ett råd, de olika uppgifterna från läkarna är nödvändiga även om de upplevs som förvirrande. När regeringen, staten, inte har ledningen och gör det den ska, att vara den sammanhållande kraften som hanterar all information, då blir det förvirrande. Man ska se på rösterna från läkarhåll som goda röster. De offentliggör nya rön hela tiden, de håller inte tyst fastän vår regering säkert önskar att de gjorde det. Det är förstås omöjligt för svensken att veta vad som är riktig och bra information och vad som inte är det. Vi har en regering som inte gör sitt jobb helt enkelt. Man lämnar folket därhän med pandemin att hantera den bäst det kan. Ett av få beslut är att ge förtur till vaccin för grupper i de utsatta områdena. Som ni vet är dessa områden av mig att beteckna som gynnade områden med tanke på alla enorma resurser som förläggs dig utan krav på motprestation. Och nu således även vaccin dit.

  Gillad av 2 personer

  1. Fast Realist,det var du själv som tog upp det där med anonymitet på nätet och då ville jag berätta för dig hur relativt enkelt det är att avslöja en människa.Jag har inga särskilda resurser för det men har ändå lyckats att identifiera anonyma.Tänk då på hur enkelt det är för Expo tex med tillgång till alla offentliga register.Självklart är jag inte intresserad av vem du är och jag vet inte vem du är fast nu blev jag ju ändå lite nyfiken.Har du tvärtom inte märkt att jag delar många av dina tankar Dock inte allt du påstår om muslimer.Så nä Realist,jag vet inte vem du är och tänker inte aktivt ta reda på det.Trevlig Söndag!

   Gillad av 2 personer

   1. Heheh,ja Realist beter sig som om hen är kungaparet eller nån VIP.Det kan jag avslöja att hen inte är.Nu skojar jag lite,hör du det Realist!?

    Gilla

   2. Rolf – jag uppfattade det som Realist är genuint orolig. Det finns åtskilliga exempel på åsiktsförföljelse. Nej, han är inte högfärdig.

    Gilla

   3. Det är Expo som står för åsiktsförföljelse.Det vet jag av egen erfarenhet.Minns du hårfrisörskan som fick besök av Aschberg? Expo har resurserna att göra livet surt för samhällskritiker,man slår nedåt.Muslimerna har kanske viiljan att också de vilja strypa yttrandefriheten men de saknar förmåga.Det var inte en enda muslim som stod utanför kva Ystad och filmade,det var inte någon muslim som oinbjuden sprang in i mitt hus och snokade,det var inte en muslim som kontaktade min uppdragsgivare etc.Samtliga var hel-eller halvjudar.Den stående och obesvarade frågan är vad som som hände Beshir Rabani? Fortfarande är denna döda man förtalad och beljugen av bland andra Leman på Expo.Vilket svin att inte ens kunna låta en död människa få vila i frid,en människa som inte längre kan svara på det förtal som Leman utsätter honom för.Realist har inget att frukta från mig.Jo,jag upplever hen som just högfärdig

    Gilla

   4. Om du röjer namnet på någon som vill vara anonym, finns risken för åsiktsförföljelse av den typen som du utsattes för. Andra än du själv kan skada den personen. Jag såg den rädslan för det i detta tråkiga som skedde.

    Gilla

   5. hllviken,det vore bra ifall Realist kom tillbaka och förtydligade grunderna för beslutet att lämna.Jag tror att missförstånd måste rätas ut.Det blir annars bara spekulationer om att hen är ”sårad” osv.Jag tror dock att jag har öppnat ögonen på alla om hur enkelt det är att avslöja folk.Det kan man ju ha i åtanke ifall man inte vill stå för sina åsikter den dagen Expo kommer.De har resurser om och när de vill.Att hacka en blogg är en enkel match för dem,t.ex.

    Gillad av 1 person

   6. Hllviken,känner du Realist? Jag undrar eftersom du skrev ”han”.
    Jag tror inte vi skall fördjupa oss mer i detta och jag vill än en gång betona att jag aldrig har hotat med att avslöja någons identitet! Realist skall vara rädd för rätt saker och inte hitta på en massa.Realist,kom tillbaka nu! Du överdramatiserar kan jag lova dig.

    Gilla

   7. Det är andra gången han gör så här. Det var likadant för något år sedan eller två när jag inte hade godkänt hans kommentar direkt och han blev upprörd. Sedan dök han upp igen några månader senare men under annan pseudonym, dock snarlik den ursprungliga. Så kanske har vi inte hört det sista från realisten. 😉

    Gilla

   8. Det kommer jag ihåg Jenny att det var någon som skrev på samma sätt som Realisten.Man får beundra ditt tålamod,hur orkar du med en del av oss? Ha en bra dag!

    Gillad av 1 person

  2. Dumma människor väljer dumma politiker. Ingen röstar för människor med intelligens. Tanken på att välja människor som är smartare än dem själva skrämmer folket, som därmed binder ris om egen rygg.

   Gilla

 3. BRA att skaffa sig korrekt information kallas i poker för att syna……förvirringen skapas genom okunskap eller hemska tanke genom uppsåt……. båda saker grundat på ett modus operandi att inte ens informera….

  rant:
  här i landet, ja i världen, sitter många med en hand där man inte ens vet hur många kort de har än mindre hur många äss det fanns i leken från början. Nästan så man förstår att de tillverkar äss vartefter vid behov.
  Läser då ochdå på om vacciner, rapproter från sjuka osv…. och ja det är i mångt och mycket ett statistiskt spel där vissa, de flesta passerar obemärkt, Vi har testat typ 6miljoner (med PCR-test 🙂 ) och10% av dessa har testat positivt….. gissningsvis så har inte större del av den andra delen av befolkningen haft smittan och iaf inte med symtom…. så 10% av de testade, 6miljoner, har konstaterats smittade (600.000) och av dessa har under 10% vårdats på sjukhus och på IVA har cirka 6.000 vårdats eller 1% av de konstaterat smittade….. MEN över det dubbla, 12.000, har avlidit och gräver man vidare visar det sig att av avlidna smittade 70+ har 11.000 inte vårdats på IVA öht….. de hemska bilder vi ser är till stor del från sjukhusen konstigt nog eller kan det ha en naturlig förklaring, typ platta kurvan så att det alltid finns IVA-platser lediga…… för de neddragningar som aviserades för ett år sedan berodde ju på arbetsbrist (a.k.a. mindre medel) inte på patientbrist tvärtom…..
  Och trots att det börjar komma vacciner av mer tradionella typer så trummar man på att vaccinera med mRNA i Sverige….. och valet av vaccin sker på EU-nivå….. och admin verkar inte ha så stora problem att vaccinera brett… ja om det finns vaccin förstås vilket verkar vara flaskhalsen trots att många länder vaccinerat otroligt mycket mer…. och då det pågår en taktik enligt CaisaVarg, ”man tager vad man haver” vill inte politiker, experterna osv riktigt plocka fram fakta rörande vaccinerna… dels för att det inte spelar roll dels därför att det finns stora kontrakt, på EU-nivå, som skall följas……

  Gillad av 1 person

 4. lllll

  Gilla

  1. Det finns olika sätt att bli mer anonym på nätet, men det enklaste är nog en Tor-browser som döljer din IP-adress. Anonym protonmail-adress kan göra dig anonymare, OM de du kommunicerar med också har det.

   Öppna fria operativsystem, programvaror och hårdvara är nästa steg. Sista steget är att inte äga några telefonkort, datorer eller smartphones alls, likt Richard Stallman.

   Själv bryr jag mig inte vad fulmedia-förstoppade masshysteriska människor tycker om mig. Jag bryr mig enbart om vad jag tycker om mig själv och om verkligheten, med öppenhet och skepticism.

   Jag arbetar enligt principen att den som redan gör helikoptern med snorren offentligt kan man inte dra ner brallorna på. 😉

   Gillad av 1 person

 5. Det är just det som är problemet i Sverige och inte bar när det gäller Covid. Media, journalister, politiker, och allsköns experter, de flesta gravt okunniga, formligen öser ut motstridiga och förvirrande information, vad skall folk tro på. Till slut väljer man det som passar en egen övertygelse bäst, eller helt enkelt struntar i alltihopa. Hur virus smittar var något man fick lära sin vid tre års ålder, så det behöver inte vara märkvärdigt. Samma sak gäller i stort allting i Sverige. Ingen kan eller ens vill tänka själva. Svenskarna har helt enkelt förlorat förmågan att tänka självständigt och ta ansvar.

  Gilla

  1. Jag mötte idag en glad korpulent man som ansade sin rosbuske och berättade då om rosmeditation, den första meditationen som jag provade.

   Vi talade en stund och sedan frågade jag om jag kunde ta en ros någon dag om jag ville ge en ros till någon. Det fick jag. Då tänkte jag att det ska någon få som verkligen förtjänar det, men samtidigt tvivlade jag på att jag någonsin kommer ge någon ros…

   Att ge rosor till människor som vill förbli lurade och blinda, eller inte tänker göra något positivt och konstruktivt med sin energi, leder inte till någonting alls.

   https://www.pexels.com/photo/blindfolded-woman-with-flowers-on-eyes-7137410/

   Gilla

 6. Vem gagar experterna??
  Kolla läkemedelsbranschen tex…
  Först beställer man resultat, sen pengar & sedermera sk forskare…
  Who get$ rich not playing ball??
  Militärindustriellakomplexet är annorlund??
  Hahaha!!
  Är de bra för oss??

  Hur hamnade vi här??
  BIG QUESTIEN.

  Mvh Per

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s