Det är klimatets fel igen

De senaste veckorna har det skett ovanligt många drunkningsolyckor i samband med att människor gått genom isen – något bland annat Aftonbladet försöker profitera på genom att fortfarande skriva förstasidesartiklar om de fyra män som tragiskt gick genom isen i Sävsjö kommun i torsdags förra veckan.

När vi diskuterade de många drunkningstillbuden vid kvällens middag kunde vi unisont konstatera att det inte är särskilt smart att människor ger sig ut på isarna när det är blidväder då det säger sig självt att isarna blir förrädiska när det börjar smälta. Men enligt Göteborgsposten och övriga tidningsdrakar har det inget med sunt förnuft att göra, utan det är så klart klimatförändringarnas fel som gör så att säsongerna inte är lika stabila som för 50 år sedan i kombination med pandemin som gör att fler människor vistas ute i naturen. 🤦‍♀️

Nämnde jag förresten att Greta Thunberg åter nominerats till Nobels Fredspris?! 😄

#vikanalltidskyllapåklimatet

13 reaktioner till “Det är klimatets fel igen

  1. … och Polens, Ungerns, rasisters, fascisters och nazisters [eg. nationalsocialisters]

   Det uppstår väldigt mycket snedtändningar på mediaredaktionerna nu för tiden …

   Gillad av 2 personer

 1. Det är att ta sig vatten över huvudet att påstå nåt sånt.När jag tidigare idag läste rubriken så låg jag dubbel av skratt.Man hoppas ju att de skämtar.

  Gillad av 1 person

  1. Att klimatet förändras, det har det ju gjort sedan jorden bildades, är väl kristallklart. För 280 miljoner år sedan växte det skog på sydpolen, det gjorde det även för 90 miljoner år sedan, människan fanns inte då.https://www.cnn.com/2018/01/05/health/polar-forest-antarctica/index.htmlhttps://www.stuff.co.nz/environment/climate-news/120787344/south-islandtype-forests-flourished-near-south-pole-90-million-years-ago-study-shows
   Nord och sydpolen har bytt plats. Varför skulle förändringarna ha slutat nu. Det är vädret som ändras och därmed klimatet och isarna är ett resultat av det. Problemet som är mindre trevligt är den propagandistiska aktivist formuleringen i rubriken. Man insinuerar en slags skuld att jorden och dess klimat ständigt förändras. Det är lite som att få det att sluta regna, eller regna, med en regndans. Naturen låter sig knappast påverkas.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s