Bestäm er någon gång – stäng eller öppna

Det finns ingen logik i den svenska regeringens senaste restriktioner för att hindra coronasmittan från att sprida sig i samhället – bara en person i hushållet får gå in i en affär och handla, bara en person åt gången får fika/äta på caféer och restauranger i gallerior, nya restriktioner om antalet gymbesökare, skolor stänger, barn och ungdomar får inte tävla i idrott, simhallar hålls fortsatt stängda, caféer och restauranger måste stänga kl 20.30 m.m.

Men det är inga som helst problem med att tiotusentals människor turistar i våra skidorter. 🤔🤦‍♀️ Till och med utländska turister söker sig dit så våra öppna gränser fortsätter uppenbarligen att släppa in fler än bara asylsökande. Samtidigt har Liseberg och flera andra nöjesparker utomhus tvingats hålla stängt hela året med stora ekonomiska konsekvenser samt ett hårt slag mot personalen.

Det är pinsamt och provocerande på samma gång – vad är det för nötter som sitter och styr landet? De framstår som både oansvariga och oseriösa. Varför vill man attackera näringsidkare på det här sättet, där framförallt restaurangbranschen verkar vara måltavlan? Vem kan dessutom hålla reda på alla nya restriktioner som de dagligen lägger till i sina presskonferenser där de aldrig får obekväma frågor? Endera dagen si och nästa så. Skippa småduttandet och stäng ned helt en kort period eller skrota hela apparaten för att istället öppna upp landet helt, vilket hade varit det mest sunda eftersom vi inte kommer att bli av med smittan oavsett, utan lär få leva länge med den.

En del människor kommer ändå aldrig att följa de här restriktionerna som man försöker pådyvla folket och det finns inte på kartan att ordningsmakten kan kontrollera detta. Se bara på begravningarna där budskapet inte gått fram och man kan bara föreställa sig hur en total lockdown med utegångsförbud skulle mottagas i vissa grupper. Det är väl därför våra styrande inte vågar dra det till sin spets – de klarar dessutom inte ens av att hantera det mer våldsamma klientelet även i normalläge.

Håhåjaja för detta farsartade land!

#onlyinsweden

Bildkälla: Expressen, Aftonbladet

4 reaktioner till “Bestäm er någon gång – stäng eller öppna

 1. Det som irriterat mig är att t ex kyrkosalen inbart får innehålla 8 personer, för det är regeln. I den stora Uppsala Domkyrka får 8 personer befinna liksom i en mindre butik!

  Gillad av 1 person

 2. Väljarna i Absurdistan måste förstå att man måste rösta fram politiska företrädare med kvalité.
  Tills dess lär föreställningen rulla på…

  Gillad av 1 person

 3. Bra tompas11
  appropå dubbla budskap….. och smittspridning….
  OM vi litar på PCR-testerna (en viss andel falska positiva finns andra säger att det är som att ”toss a coin”)
  Siffrorna är att vi har 657k smittade hittade genom att testa 6.125k personer dvs över hela tiden har 11% testat positva, PCR, och för ett år sedan testades endast de med tydliga, väldigt, symtom och man trots att man bara testade 25k/v nådde man inte upp till mer än 20% positiva…. att vi har en stor smittspridning är rent nonsens…. för våren 2020 stängde vi inte ner så mycket och hade inte så tuffa inskränkningar som nu…. de senaste 4 månaderna med 200k+ testade har endast 10% testat positiva…. stor smittspridning? njaa…
  Sedan det som inte används annat som en murbräcka är 70+ där man hitta 60.000 som testat positivt…. av dessa 60.000 har 11.663 avlidit, eller 20%…. av dessa 70+ har endast 1.670 fått vård på IVA och man kan gissa att många av dessa 1.670 tillfrisknat iaf inom tidsspannet 4v… så antag att typ 1.000 tillfrisknad då har 11.000 70+ inte vårdats på IVA varför? Ja en anledning är att man med påstått fyllda IVA-avdelningar inte behandlat mer än typ 5.000 totalt på IVA …. så fyllda avdelningar och 5.000 behandlade skulle med ett rimligt antagande kunnat behandla 11.000 ytterligare…. de felsta av de avlidna 70+ har bott på särskilda boenden eller haft hemtjänst….. dvs man har inte kunnat vara på krogen på kvällen sedan decennier sedan…… 1.163 70- har avlidit inte många av dessa har varit på krogen på länge heller….. börjar vi samla de som möjligtvis varit på krogen de senaste åren 60- har 420 avlidit…… MEN eftersom man ganska troligtvis utsätts för passiv rökning i krogmiljö kan detta spela in (några 100 dör av passiv rökning osså) dvs dessa åtgärder kommer att kosta mer än det smakar…… och en medvetenhet hos oss alla att verkligen hålla oss till de rimliga råd som finns skulle rädda fler liv än dessa drakoniska åtgärder och beläggningen på sjukhusen är typ 1/3 av beläggningen i höstas osv….
  Man använder de äldre som avlidit som förevändning att stänga ner samhället för de som kommer iaf i de flesta fall ha milda symtom…. och fortfarande inte tillampa relevant skyddsutrustning överallt tillika att anställa tillsvidareanställde med relevant utbildning och inte timanställda som förlorar hela sin inkomst varje dag de stannar hemma… okk btw de timanstäöllda har inte de högsta lönerna inom vården

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s